Skocz do zawartości
IGNORED

KENWOOD DP-3300D zna ktos może??

cino

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazłem taki oto cd na aukcji:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

konstrukcja wygląda bardzo ciekawie i porządnie, wyjście regulowane za pomoca silnika i potencjometru alps, nie widziałem takiego rozwiązania jeszcze. Moze ktoś posiada jakiekolwiek informacje na jego temat a szczególnie jaki laser za ile i czy dostępny, pozatym przedewszystkim jak to cudo gra, od dłuższego czasu przymierzam sie do kupna cd, nawet zakładałem wątek ale jakos żaden z obserwowanych nie przekonał mnie za bardzo.

Czekam na wypowiedzi na temat tego tajemniczego odtwarzacza.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/24615-kenwood-dp-3300d-zna-ktos-mo%C5%BCe/

Wedlug mojej opinii cena znacznie przesadzona!!! Niedawno kupiłem DP-X9010 poniżej 4stów (bez pilota). Pilot w niezłym stanie od 5010 kosztował mnie 30zł. Ten handlarz znacznie zawyża ceny. Sądząc po konstrukcji ten sprzet swoj najlepsze lata ma juz za sobą.

Właściciel pisze że laser jest w bardzo dobrym stanie i czyta bez problemów ale martwi mnie to że w razie wymiany jest albo nie do dostania albo za kosmiczne pieniądze.

Najbardziej jednak ciekawi mnie jakość dwieku jaki prezentuje, sądząc po wykonaniu spodziewam sie rewelacji ale niestety nie zawsze tak jest.....

wygląda solidnie. Tym niemniej jest to raczej zakup w ciemno. Nie lepiej za taką sumkę zakupić jakiegoś marantza?

Miałem sprzęt kenwooda średniej klasy i więcej nie mam zamiaru popełniać tego błędu.

cino

Faktycznie cena trochę z sufitu. Koledzy dobrze radzą. Kup jakiegoś marantza, pioneera lub sony, ew. denona. Ja Kenwooda DP-7050 kupiłem swego czasu na Allegro w bardzo dobrym stanie za 275zł.

Panowie problem w tym ze zachowuje sie jak stara baba w markecie to kupuje to odkładam na półke, jak już coś wynajde to sie zastanawiam tak długo aż ktos mi sprzątnie sprzed nosa albo nachodzą mnie wątpliwości inne i tak w koło macieju, ale faktycznie może odpuszcze sobie te wynalazki o których nikt nic nie wie.

Hmm jednak marantze nie są takie tanie, pozatym chodzą opinie że góra pasma jest troche za ostra......

Za te pinieniądze kupisz Sony z serii ES, radziłbym ci np

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) l- moze nie będzie licytowany wysoko (jeśli w ogóle będzie). Tego Kenwood'a raczej sobie odpuść

Ukryta Zawartość

->cino

Nie jestem w tej kwestii autorytetem ale wydaje mi się, że co do tego Kenwooda to nie można demonizować, że ze wzgledu na markę to raczej kiepski cedek. Wystarczy spojrzeć na recenzje wysokich modeli obecnie jeszcze dostepnych tego producenta np. 7090. Na własne oczy oglądałem trochę nizszy model od tego 3300D - 990sg i robił niesamowite wrazenie - waga faktycznie niemal 12 kg i bardzo solidny i siedział w nim laser sony ale nie wiem dokładnie jaki. Nieststety o brzmieniu też nic nie powiem bo nie słuchałem. Co do ceny to faktycznie jest ona zaskakujaco wysoka ale na ebay'u bywają jeszcze lepsze - widziałem ten model (3300D) za 180 a nawet niecałe 300 euro!!! - szok. Co do informacji w necie to jest tego niewiele - sam szukałem bo interesował mnie ten 990sg - za każdym razem trafiałem niestety na japońskie strony :(

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Uzupełniając powyższy wpis dodam, że właśnie posiadłem Kenwooda DP-990SG - naprawdę ciężki kolos, bardzo dobrze i solidnie wykonany - stara szkoła, takich cedeków juz się niestety nie robi. Jest to model z 1987r siedzi w nim z tego co wiem laser sony KSS210 a przetwornik to 2 x PCM56P. Co do dzwięku to mogłem porównac go z 2 innymi cedekami, które akurat miałem w domu: Pioneer PD-7300 oraz Onkyo DX-7011. Według mnie kenwood pokonał obu konkurentów - jego głównymi walorami są przestrzeń i stereofonia.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.