Skocz do zawartości
IGNORED

First Watt F3

Peter Daniel

Rekomendowane odpowiedzi

Jest osoba na diyaudio ktora sprzedaje plytki do Zen 4. Uklad jest bardzo podobny do Zen 9 i po drobnych przerobkach mozna je rownie dobrze tu uzyc:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kupilem wlasnie 2 takie plytki, zostalo mu jeszcze 8.

Ukryta Zawartość

>Peter

Jak zawsze pomocy, wielkie dzięki.

Zastanawiałem się o jakimś zenie do fostexa (póki, co, jeszcze nie mam głośników, ale jak wiesz, sprawa w toku:)) a tu proszę, taka miła niespodzianka z F3.

Pozdrawiam

Pisałem do Petera z prośbą o pośrednictwo w zakupie kilku par Lovoltechów, ale jego sugestią było zorganizowanie zamówienia grupowego. Chyba jest tak lepiej, bo być może chętnych będzie więcej.

W związku z tym proszę kolegów o napisanie maila do mnie z zapotrzebowaniem na w/w.

Tranzystory będa parowane tzn. 1kpl=2szt.

Koszty jakie juz otrzymałem od Petera dla np. 25 kpl, to w granicach 5 USD za komplet. Dojdzie do tego

koszt wysłania do Polski i wysyłka pocztą na miejscu. Końcowa cena chyba będzie OK.

Pozostałe niezbędne informacje i odpowiedzi na pytania, na maila.

Chciałbym załatwić to możliwe jak najszybciej, dlatego proszę o szybkie decyzje.

pozdrawiam,

gasolin

Przy sprawnych głośnikach i dobranej pojemności wyjściowej basa nie ma co sie w Zenach czepiać. Na Marantz Imperial 9, które Pass zaleca do Zena jest wręcz fundamentalny. Najciekawszy dla mnie dzwięk wyszedł z Sikoreli+ Siemens.

.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pierwsza lista chętnych na Lovoltechy (J-Fet), gdzie ilość oznacza pary po 2 szt:

gasolin - 10

magazynier - 1

zorro - 3

Ryszard_wpl - 1

Po ostatniej informacji od Petera cena 1 pary tranzystorów z kosztem wysyłki do Polski, to 5,1 USD.

Tak więc będą jeszcze koszty przelewu i wysyłki (koperta+polecony) w Polsce. Koszty przelewu

(znajdę możliwie najtańszą opcję) rozliczę proporcjonalnie do ilości zamówionych tranzystorów.

Listę zamykam w czwartek 02.03.2006 o godzinie 24.00.

gasolin

ciekawy projekt bo zamiast tranzystorow uzyto zarowek. Ja rozpinalem w podobnych konstrukcjach chromonikieline miedzy hakami na scianach zamiast zarowek. Jednak calosc ukladu idzie w strone wiekszego wzmoc. ale wada tego ukladu jest odwracanie fazy na wyjsciu. No i jakie ma to thd? bo jednak wbrew opinii wielu specjalistow te thd maja jednak znaczenie i po pomiarach mozna dosc dokladnie opisac brzmienie wzm. a juz napewno ustalic prawdziwa klase sprzetu a nie legendarna.

Steve Bench

używa niejednokrotnie żarówek.

Różnica polega na tym że on wie co robi i buduje urządzenia, które służą również innym, a ty jesteś nie seniacz tylko pieniacz, ktory jeszcze NIC nie zrobił.

GAsolin

Przeoraszam za laickie pytanie, ale akurat przymierzam sie do projektu Pass-a ZEN bedzie w wersji V4

w/g tego schematu

Ukryta Zawartość

Sa tam tranzystory (w jednym kanale) IRFP9140 oraz IRFP140?

Moje pytanie: czy moge w tej aplikacji zastosowac te Lovotechy?

Ukryta Zawartość

IRFP140 i 9140 raczej są dostępne, jeśli nie tona pewno IRFP240 i 9240 też na pewno mogą być. Ważne zeby były orginalne firmy IR (International Rectifire). Co do rezystorów to nie kojarzę. Z Omigu..hmm a są takie?

Chiba ja pisałem o AT.

Są to stare bezkołpakowe rezystory precyzyjne produkowane na jakiejś ,chyba amerykanskiej licencji wtedy topowej. Wstępnie starzone, bezindukcyjne, podobno na bazie tlenków srebra. Ktoś mówił, że odpowiednik jakościowy to około 80 zł za sztukę. Brzmienie bardzo, bardzo. Są jeszcze polskie Case, też interesujące.

Z trochę niższej półki ATR i ML

StefanB

Dzieki, bo juz zaczalem myslec ze moze mi sie przysnilo :-)

Bartku w takim razie przepraszam za nieporozumienie.

StefanB - no miales "nosa" z tymi rezystorami, dzieki temu testuje je sobie w GC w roli NFB i musze przyznac ze brzmi swietnie, swoja droga nigdy nie myslalem ze uslysze roznice w brzmieniu kondensatora czy rezystora, faktem jednak jest ze moje kolumny sa dosc "jasne" i to pewnie ich zasluga, nie graja jakos rewelacyjnie dobrze, a le na ich podstawie zlozylem jednego GC ktory gra teraz u jednego z forumowiczow i z powodzeniem napedza badz co badz bardzo szczegolowe B&W CDM-1.

Te rezystorki OmigAT dalej bede testowal, mam ich kilka sztuk wiec pewnie jeszcze podczas budowy i ZEN-a i pre na lampach tez postaram sie je wykorzystac, jesli sie sprawdza.

Uważam go za genialne rezystory. Były używane w technice wyższej profesjonalnej i wojskowej precyzyjnej, np w najwyższych modelach naszych mierników. Jedyna wada, to rozmiar, 0,5W to rozmiar normalnego 2 W, a przy case jeszcze gorzej, bo 0,25W to 2W. Wkleję póżniej zdjecia Case, ATR, ML i AT. Grają na najwyższym poziomie- starsze lepiej, bo bieda końca komuny coś im zabrała.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.