Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące później...

Odświeżamy wątek !

Mazurskie Stowarzyszenie Audiofila i Melomana w Giżycku pragnie zaprosić na spotkanie w Gizycku wszystkich chetnych do posłuchania muzyki ,sprzętu oraz siebie nawzajem w dniu 16 czerwca ok. godz. 15 do naszego stałego miejsca spotkań. Szczegóły przekaże Wam nasz stowarzyszony kolega. Tym razem będziemy mieli wielką przyjemność gościć producenta kolumn elektrostatyczych ze stolicy. To dla nas i pewnie dla wielu z Was nowe doświadczenie. Liczymy na Wasze liczne przybycie do pięknego Giżycka. Komu nie będzie odpowiadała muzyka, sprzęt, towarzystwo to bedzie miał niepowtarzalną okazję przespacerowac się nowym pasażem miejskim w towarzystwie uroczych Giżyczczanek. W grę wchodzi jedynie spacer :)

Witam,

Tak jak już Prezes wspomniał 16 czerwca na Mazury zawitają elektrostaty Arkan-Audio konstrukcje ciekawe i nie przez wszystkich słyszane, miejsce spotkania pozostaje bez zmian szczegóły i cały opis dojazdu znajduje sie w tym wątku. Chętnych serdecznie zapraszamy.

No i oczywiście fotka na zachętę.......

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dokładny opis budowy:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i problem !!!!!!!!

brakuje na nam przedwzmacniacza. Jest szansa, że kolega udostępni nam Audible Illusion Modulus. Tylko ten pre ma dwie gałki do głosności więc trrzeba będzie znaleźć dwóch zrównoważonych audiofilów.

Panowie na ile godzin planujecie spotkanie, może tym razem uda mi się wyrwać z domu.

Pytam z ciekawości ;)) czy warto jechać, bo 2-3 godziny nie będzie mi się chciało lecieć tyle kilosów ;))

pozdrawiam jodel

prezes1, 8 Cze 2007, 16:41

A nie można byłoby zacząć o 9-tej, 10-tej ? (Każdy chciałby mieć możliwie najdłuższy weekend - piszę o przypadku gdyby zgromadzone elementy nie podeszły. (Zawsze takie prawdopodobieństwo istnieje.)

A tak od 14-tej - nie wiadomo co człek ma zrobić do - powiedzmy 12-tej z czasem w sobotę. (Uwzględniłem 2h czas dojazdu do Giżycka + ok. 2h czas powrotu do domu.)

Pozdrawiam.

>prezes1

wstępnie zakład, że jestem na spotkaniu - tak na 95% :))

słyszałem, że możecie mieć problem z pre więc biorę ze sobą preampa aboxowego

do tego jako źródło dodatkowe Denona 1290 po modzie u Piotrka608 (bardzo udana modyfikacja)

będzie przy okazji można porównać z Marantzem od Gregaudio ;))

jeśli zabiorę ze sobą kolegów z Olsztyna to chyba będziemy 14-15, jeśli sam to może nawet wcześniej

pozdrówka jodel

Wiadomość z ostatniej chwili ! Na nasze spotkanie przybędzie jednoosobowa reprezentacja firmy SONUS OLIVA w osobie Pana Andrzeja Witka. Mamy obietnicę,że przywiezie lampowy przedwzmacniacz swojej konstrukcji. Szykuje się więc spotkanie na szczycie pt. SONUS OLIVA- BODO_Z-AUDIBLE ILLUSIONS w roli pre. Notabene wpisy są mikre , nie wiemy kto z kolegów przyjedzie i na jaką liczbę szykować pomieszczenie oraz catering !

Witam wszystkich !

Uprzejmie informuję,że Pan Andrzej Witek SONUS OLIVA na naszym spotkaniu zaprezentuje produkty ze swojej oferty. Będzie to przedwzmacniacz oraz nowość - listwy zasilające. Szczegóły techniczne są na stronie internetowej Pana Andrzeja. Z dzisiejszej rozmowy wynikło że będzie miał ze sobą 3 szt. listew w różnych odmianach tj : z zamontowanym gniazdem sieciowym oraz z zamontowanymi na stałe kablami SUPRY i coś tam. Myślę , że nasze spotkanie jest niepowtarzalną okazją do nabycia fajnej pamiątki jaką jest listwa zasilająca bezpośrednio od konstruktora. Ceny jak audiofilski światek są przystępne, a jakość gwarantowana, gdyż sprawa dobrego zasilania jest u Pana Andrzeja priorytetowa. Jeśli koledzy wrażają wolę zakupu to proszę bezpośrednio kontaktować się z Panem Andrzejem- będzie zakup z dostawą do rąk własnych :). Nie mam natomiast informacji czy będą dostępne anti kable Pana Jacka "Zydelka". Trochę to wyszło jak płatna reklama, ale zaręczam , że tak nie jest.

Ps. Na spotkanie proszę zabrać również czyste CDR-y. Będzie możliwość zrobienia na użytek własny kopii odsłuchiwanych płyt.

Koledzy,

Ostatnie PS., to oświadczenie rozpowszechniania utworów, do których się nie ma praw autorskich. Moim zdaniem, to publiczne przyznanie się do (chęci) okradania twórców i łamanie prawa autorskiego.

Użytek własny jest tak definiowany: "Zakres własnego użytku osobistego obejmuje krąg osób pozostających w

związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku

towarzyskiego."

Czyli najpierw trzeba utwór kupić, a potem można go sobie skopiować, dodatkowo np. do samochodu.

A może mogę przegrać Word i Excel przy okazji, bo szkoda mi 2 000 zł na produkt oryginalny? To tak przy okazji.

Pozdrawiam,

głaz

Namawianie do przestępstwa, też jest przestępstwem. To jest ogólna zasada przyczynienia się do czegoś (tutaj złamania prawa autorskiego) i współodpowiadanie dlatego.

Ja apeluję, żeby płacić osobom za muzykę, która nam się podoba, bo inaczej żadnej innej nie wydadzą.

Każdy w swej płytotece ma jakies kopie ale różnica polega na tym że kopiowac dla siebie a czerpać z nielegalnych kopii zyski to wielka różnica

To co napisał prezes należy potraktowac jak dobro przyjacielska przysługe a nie działalność

LOK

Co nie znaczy, że ta przyjacielska przysługa działa na czyjąś szkodę. I tego trzeba unikać. Nie czyń drugiemu, co...

Przyzwoitość i uczciwość powinna cechować wszystkich, bez względu na profesję i zatrudnienie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.