Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkania na Mazurach

jakobs

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli kiedykolwiek kopiowałem dla siebie to dlatego, że w danej chwili płyta nie była do osiągnięcia lub z zamiarem czy wybulanie często nie małych pieniędzy na płytę nie będzie wtopą :))

Więc, stwierdzenie iż będzie możliwość skopiowania traktuje jako "tymczasowe" iż w przyszłości będziemy dążyć do tego żeby ją mieć w oryginale :))

osobiście w swojej płytotece mam jedną przegraną płytę i tylko dlatego, że praktycznie od kilku lat jest nie do osiągnięcia.

jodel, 14 Cze 2007, 16:01

>Jeśli kiedykolwiek kopiowałem dla siebie to dlatego, że w danej chwili płyta nie była do

>osiągnięcia lub z zamiarem czy wybulanie często nie małych pieniędzy na płytę nie będzie wtopą :))

>Więc, stwierdzenie iż będzie możliwość skopiowania traktuje jako "tymczasowe" iż w przyszłości

>będziemy dążyć do tego żeby ją mieć w oryginale :))

>osobiście w swojej płytotece mam jedną przegraną płytę i tylko dlatego, że praktycznie od kilku lat

>jest nie do osiągnięcia.

ot i wlasnie, dokladnie w takich samych celach i ja kopie robie, a raczej robilem...w tej chwili to co warte zostawienia wymieniam na oryginaly a reszty sie po prostu pozbywam....a jak zaczna plyty u nas w kraju kosztowac jakies normalne pieniadze to w ciemno bede kupowal, na razie trzeba sie jakos ratowac przed wpadkami....

>Głaz

Muszę w całości przyznać Ci rację. Moje życie zawsze opierało na zasadzie, że "można robić wszystko, byle zgodnie z prawem"iv. Sam unikam płyt kopiowanych gdyż nie mam do nich żadnych uczuć. Uczucua to były jak wyjmowało się analog z folii peweksowskiej za 9,99 USD w promocji. Mój wpis miał na celu umożliwienie dotarcia do nieznanych tytułów dla naszych forumowiczów w celach poznawczych. Tak więc raczej nasi goście będą mogli wymarzone i odsłuchane utwory zarejestrować na telefonach komórkowych :) Dzięki za uświadomienie. Na urlopie, tarasie z widokiem na jezioro i zimnym browarem w ręku człowiek wypisuje różne żeczy :)

ta, to trzymaj tego laptopa prosto na kolanach to bedziesz w klawisze trafial :) widze ze sie dzielnie przygotowujesz do sobotniego odsluchu...bardzo dobrze, ja tez od wczoraj zaczalem:))) sie przygotowywac...:))

Mag

Dziś się widziałem z Januszem z M. Zaoferował również swój przyjazd.

W związku z tym mam pytanie. Czy może wskazane byłoby zabranie z sobą źródła analogowego (gramofon) i preampa Audio Reaserch?

Zydelek

jesli masz taka mozliwosc to zabierze tez kilka plyt CD takich samych jak LP, moze znajdzie sie troche czasu zeby porownac bezposrednio jakies kawalki, przyznam ze ja takiej mozliwosci jeszcze nie mialem a chcialbym w koncu uslyszec jaka jest roznica w domowych warunkach

>mag99 fajne porownania ale to i tak lipa jak lubisz porownywac to polecam miedzy materialem oryginalnym z wytworni gdzie sa tasmy matki tloczonym w niektorych tloczniach w latach 50-70 a np pozniejsze analogowe wersje z lat 70-80 jeszcze pozniejsze z uzyciem kasety remastery z 80 i reedycje cyfrowe na lp z 90 potem remastery remasterow na cd z lat 90-2000 i audiofilskie zremastrerowane remastery remasterow z poprawionych remasterow to jest dopiero jazda :)))))))))

ps. szukam nat king cola w 2 ostatnich wersjach remasterow remasterow zremasterowanych by miec pelne spektrum ;)

Witam, spotkanie się odbyło,było bardzo miło, gospodaże jak zwykle spisali się na medal. Głośniki z którymi przyjechaki goście zagrały i wywołały sporo dyakusji niędzy obecnymi na spotkaniu, (mam nadzieję ze będa zdięcia). Było to moje 1 spotkanie z elektrostatami i odebrałem je pozytywnie za sprawą bardzo wyrównanego pasma pięknie podanymi wokalami i instrumętami ,jedyną zaówazalnę wadą NA SPOTKANIU, była niesamowita kierunkowośćtych głośnikow które dawały bardzo wąskie pole odsłuchu,i musieliśmy się zmieniać w punkcie odsłuchowym by móc docenić generowaną przestrzeń , koloryt i wyrównane pasmo zestawów. w innych warunkach to może być ich zaletą.Były to prototypy głośniów goście mają w opracowaniu głośniki szezej promieniująca, by nie było tak ważne centralne usytułowanie słuchaczawzględem głośników. Dziękuję za miło spędzony czas wszystkim obecnym - Pozdrawiam Bodo_z.

A czy poza prezentacją samych głośników (jeśli ich cena nie jest tajemnicą, to za ile można stać się ich włąścicielem?) były jakieś inne porównania? Może jakieś tematy związane z prądem?

Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników wczorajszego spotkania. Dziękujemy, że nie zawiedliście i licznie jak zwykle przybyliście na prezentację tworząc niepowtarzalną atmosferę. Nasze stowarzyszenie pragnie bardzo podziękować firmom i osobom dzięki którym mogliśmy się spotkać po raz kolejny : ARKAN AUDIO ( elektrostaty ), SONUS OLIVA ( przedwzmacniacz, listwy sieciowe ), BODO_Z ( przedwzmacniacz ), JACEK znany powszechnie jako „Zydelek” ( analog, przedwzmacniacz ). Szczególnie dziękujemy firmom : Kopeć – Staniewicz ( lokal ), Kampanii Piwowarskiej ( wiadomo ) i ART.-GOS ( granitowe standy ). Później będą zdjęcia 

Parę fotek na początek

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009954 1204114369_thumb.jpg

post-10243-100009955 1182101728_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009949 1182102329_thumb.jpg

post-10243-100009950 1182102329_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009946 1182102374_thumb.jpg

post-10243-100009947 1182102374_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009943 1182102420_thumb.jpg

post-10243-100009944 1182102420_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009938 1182107159_thumb.jpg

post-10243-100009939 1182107159_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009935 1182107227_thumb.jpg

post-10243-100009936 1182107227_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10243-100009932 1182107287_thumb.jpg

post-10243-100009933 1182107287_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.