Skocz do zawartości
IGNORED

Onkyo + Tannoy, co zmienić??

marcinsw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Aktualnie posiadam zestaw Onkyo TX-DS484+7222 i Tannoy Marcury M2,5. Powiem szczerze, że czasami brakuje mi w dźwięku "mocy" (bynajmniej nie chodzi mi o walący bas), fajnie gra jak się go podkręci naprawde głośno. Czytałem tu sporo o tuningu Tannoy'ów i zastanawiam się czy nie wysłać ich do forumowego fachowcaa w tej kwesti. Ponieważ zestawik ma już kilka lat zastanawiam się nad jego częściową zmianą tylko nie wiem czy w kierunku ampa czy kolum. Jeżeli miałyby to być kolumny to chyba zdecydowałbym się teraz na podłogowe bo po zmianach w mieszkaniu do moich Tannoy'ów będę musiał dokupić standy. Bardzo proszę o sugestie co możnaby z taką konfiguracją zrobić.

pozdr

marcin

https://www.audiostereo.pl/topic/24883-onkyo-tannoy-co-zmieni%C4%87/

jeżeli M2.5 nie miały standów, to nie mogly właściwie grać. właściwe ustawienie kolumn w pomieszczeniu to podstawa wszystiego. najpierw poeksperymentuj z ustawieniem (standy!!!), potem z kablami głośnikowymi, a wzmacniacz i tak powinienes kupic inny międzyczasie.

Standy swoja drogą(bardzo ważne).Niestety Onkyo i to amplituner KD nie sa dobrym wyborem do Tannoy serii Mercury.Posiadałem DX 474 i niestety za mały prąd dawał:-).Ja bym zostawił kolumny i pozbył sie Onkyo.W Tannoy wymień chociażby kondensator w torze wysokotonowym na początek.A wzmacniaczy stereo w cenie jaką uzyskasz za amplituner jest sporo z drugiej ręki.W wiekszosci dużo lepszych .

Grundig High Fidelity

Dzięki za rady.

Tylko teraz jeszcze jedna sprawa, czego szukać? Jakiej firmy sprzęt zagra lepiej z Tannoyem zakładając, że nie będę miał zbyt dużo kasy do dołożenia?

Może Denon?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.