Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z dzwiękiem

Sebit

Rekomendowane odpowiedzi

Mam KD Kenwood i ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego zestawu ale mam jeden problem..Otóż przy odtwarzaniu dzwięku na prologic2 (na wszystkie 6 głosników) nie moge zwiększyć wysokich tonów tzn ...jak zapodaje muze w stereo to mam mozliwość ustawienia sobie poziomu wysokich tonów a jak puszczam na prologic to nie mozna nic ustawiać -- przez to dzwięk jest przymulony zdeka (dopiero jak przez kompa zapodam to se w winampie ustawiam i jest git)......Czy u was jest tak samo???

https://www.audiostereo.pl/topic/24932-problem-z-dzwi%C4%99kiem/

no i niestety tak będzie, cięcia budżetowe w sprzętach i tyle. Mam Yamahe RXV 495 (z 5lat już chyba ma) i owa regulacja działa :-), a znajomy ma nowszy model RXV450 i już nie działa. Ale w DVD powinieneś mieć coś takiego jak equalizer czy ustawienia typu POP, ROCK, MOVIE itp... tak że tam coś ustaw, może będzie lepiej.

pzdr

123... test

No wynika z tego że tak jast...niechcieli zainwestować kilku dolców więcej ...ale nic trzeba jakoś z tym żyć :)

Wiesz na filmach jest idealnie -tony są wysokie i czyste ,więc moze to tak specjalnie zeby samemu se nie zepsuć odsłuchu na filmach....Ostatnio też dorwałem płytke ATB-seven years w DTS 5.1-i dzwięk jest wysoki i bardzo czysty-niewymaga żadnej korekcjii....chyba jest to zamierzone bo byłem w media i oblukałem kilka amplitunerów i jest tak samo . Ale i tak wolałbym regulacje -- slayer DOBRZE TRAFIŁEŚ Z TYM AMPLITUNEREM FARCIARZU :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.