Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha czy Denon - jaki ampli kupić

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jak w tytule... Cena około 1kzł. Proszę o jakieś podpowiedzi co by tu kupić w tej cenie. Może być sprzęt używany, może być nowy. Może ktoś napisze jak gra Denon - bo brzmienie Yamahy znam, mam obecnie nieco starszy model. Chciałbym coś w miarę uniwersalnego - czyli sprzęt do oglądania filmów, ale i czasami żebym mógł i muzyki posłuchać bez taszczenia wzmaka z innego pokoju.

https://www.audiostereo.pl/topic/24934-yamaha-czy-denon-jaki-ampli-kupi%C4%87/

Dla mnie jezeli ma to zagrac tez na muzyce to tylko denon lub harman. Yamaha zawsze ma swoj pomysl na bas, który w kinie brzmi spektakularnie, ale w stereo nie ma wiele wspolnego z neutralnoscia.

lepiej posłuchaj, bo dla jednego to będzie siódmy cud świata, a dla drugiego... !@#$%^&...

szkoda czytać :-). Ale ja bym czegoś ze starszych modeli szukał z 99-01r. Przynajmniej w nich jeszcze tak bardzo kosztów nie cieli jak teraz...

pzdr

123... test

Miałem okazję przed zakupem Denona 3806 testować w domu Yamahę 440 (później znajomy zakupił 1500 i radykalnej różnicy nie było) i w kinie nie podobała mi się, ponieważ nie było słychać wogóle żadnych efektów. Żeby wydobyć jakikolwiek dźwiek z głośników surround musiała grać w danym momencie scena ostrej walki, wówczas coś tam grało. Pozatym dominacją jest bas miękki i sprężysty o niewyobrażalnej dynamice, co z czasem męczy ucho (nie potrzeba subwoofera do kina). Denon w kinie gra rewelacyjnie mnóstwo szczegółów z każdej strony, dźwięk szczegółowy i jasny, każde najdrobniejsze szepnięcie słychać. Bas z głośników jest, ale nie tak sprektakularny jak Yamaha. Oczywiście po podłączeniu suba pojawia się też bardzo dobry bas, bardzo dobrze kontrolowany w zależności od ścieżki jest miękki, rozciągnięty i bardzo nisko schodzący lub twardy i analityczny.

Dobrym rozwiązaniem jest posłuchać samemu może inna marka zaprezentuje to co się od razu spodoba.

Jak powszechnie wiadomo dźwięk to rzecz gustu, jednemu się podoba to, a drugiemu tamto.

Proponuje wpisac w wyszukiwarke: "yamaha denon" i conajmniej pol dnia masz z glowy. Swego czasu bywaly tutaj ostre dyskusje na temat przewagi jednego nad drugim, wiec w gaszczu zdan powinienes wyciagnac jakies wnioski, ktore pomoga w wybraniu konkretnych modeli do odsluchu.

Gdyby elfan nadal posiadal swoj ampli do kina to bys sie dowiedzial co wybrac ;) a tak to czytac, czytac, czytac Ci pozostaje a pozniej odsluchy az zaczniesz tym wszystkim rzygac i na koncu wybierzesz to na co Cie stac i to co najbardziej bedzie sie podobalo. ;)

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.