Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano. 

Szukalem i szukałem aż w końcu znalazłem. Lampka przednia idealna dla mnie. 

Sofirn sc13a  po prostu cudo nad cudami. Bardzo zależało mi na trybie strobo ale powolnym podczas jazdy w dzień. 

Owa lampka posiada tryb błyskawicy. 
Aktualnie przeprowadzam test. Włączyłem ją wczoraj o godzinie 14.30 i nadal błyska. 

Edytowane przez kwasior21

Najlepiej dobre i tanie, choć wiadomo, że to rzadko idzie w parze 😉. Względnie sztywne (podobnie do M163, czyli dobry kompromis między wygodą chodzenia a twardością podeszwy), bardziej do jazdy niż łażenia choć czasem będąc gdzieś w górach lubię kawałek przejść. Głównie gravel, ale okazyjnie mtb. Przemyślę każdą propozycję 🙂

49 minut temu, chudeusz napisał:

Polećcie proszę jakieś dobre trzewiki spd. Obecne shimano M163 kończą żywot po wielu latach i myślę pomału nad godnym następcą. 

Skoro Shimano pasują na Twoją stopę to nie zmieniłbym nic w tej kwestii. Szukaj czegoś z zapięciami boa że wzgledu na dopasowanie. Pozostaje kwestia ceny 

• Redaktorzy

Otóż to. Ciężko doradzić, skoro każdy ma inny kształt stopy i oczekiwania.

U mnie te same Shimano, które tutaj wklejałem. Post #5716. Trochę już podniszczone, przybrudzone, ale stopa leży i da się w nich chodzić.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Właśnie jestem po serwisie amortyzatora i teraz uwaga. Zapomniało im się wsadzić w nową sztukę uszczelek kurzowych. Przecież może człowieka szlag trafić. 
No to powiem słabo. A jak się zorientowali, że tego nie zrobili?

Moja nowa dynopiasta. Niestety koło musi wrócić do korekty, bo w jednym miejscu szprycha jest za blisko zacisku hamulowego i ociera co jeden obrót koło.

Ale obecnie to inna jazda z dynamem. Nie ma porównania do do mojego czołowego oświetlenia. Te na kierownicę, się nie nadają do mieszczucha bo mam torbę z przodu i ona zasłania snop światła.

Dokupiłem jeszcze nowe światełko IQ-X. Obecne to IQ-XS. Nastanie jasność.

67442175a23786ca3c487135a0c62b76.jpgb19e501a3d2022a29bf91899df6a58f6.jpg

4 minuty temu, browarb napisał:

Rozumiem,że to  fabryka nie włożyła tych uszczelek.Którzy to tacy mocni?😁

Ciężko stwierdzić kto nie włożył albo sobie pożyczył. Rower kupiony nowy online 2 lata temu. Zakupiłem smary oleje. Rozbieram a tu susza, uszczelek brak. 

Co mnie dziwi, to fakt, że tylko w jedny miejscu szprycha ociera o ten zacisk.

Kolega - serwisant powiedział, że przekalibruje to jak jest ono zaplecione, przesuwając nieco obręcz w prawą stronę.

1 godzinę temu, GB napisał:

Co mnie dziwi, to fakt, że tylko w jedny miejscu szprycha ociera o ten zacisk.

Kolega - serwisant powiedział, że przekalibruje to jak jest ono zaplecione, przesuwając nieco obręcz w prawą stronę.

Nie zgadzaj się na takie rozwiązanie. Żadnego przesuwania obręczy. Obręcz ma być okrągła, prosta i symetryczna względem krawędzi piasty (czyli widelca). Należy znaleźć przyczynę.  Ta różnica odległości ze zdjęć jest spora (nie powinno jej być). A możliwych przyczyn trochę może być: szprychy (ich długość), zły naciąg, uszkodzona obęcz (na przykład po uszkodzeniu, przez co wymusza nierównomierny naciąg), itd.

Ktoś szukał dobrych i tanich butów z SPD.

Polecam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

26 minut temu, GB napisał:

Ktoś szukał dobrych i tanich butów z SPD.

Polecam.

Ukryta Zawartość

niestety za taką cenę wolałbym mieć coś z Azerbejdzanu 

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy
W dniu 13.03.2025 o 06:38, kangie napisał:

Rymowanka ku czci wszystkich sympatyków "dwóch kółek" z Forum.

@Szkice może jakiś bit i zaśpiew z Twej strony? 😉

No i @Szkice czyli Marcin zrobił muzykę i zaśpiewał! Skubany! 😄

Nie zgadzaj się na takie rozwiązanie. Żadnego przesuwania obręczy. Obręcz ma być okrągła, prosta i symetryczna względem krawędzi piasty (czyli widelca). Należy znaleźć przyczynę.  Ta różnica odległości ze zdjęć jest spora (nie powinno jej być). A możliwych przyczyn trochę może być: szprychy (ich długość), zły naciąg, uszkodzona obęcz (na przykład po uszkodzeniu, przez co wymusza nierównomierny naciąg), itd.
Z tego co rozmawiałem przesunięcie będzie po całym obwodzie, symetryczność po obwodzie będzie zachowana, będzie lekkie przesunięcie, względem centrum piasty.

Obręcz raczej prosta, nie widać, by było z nią coś nie tak. Może szprychy, choć dobrane kalkulatorem,

52 minuty temu, GB napisał:

Z tego co rozmawiałem przesunięcie będzie po całym obwodzie, symetryczność po obwodzie będzie zachowana, będzie lekkie przesunięcie, względem centrum piasty.

Obręcz raczej prosta, nie widać, by było z nią coś nie tak. Może szprychy, choć dobrane kalkulatorem,

Rozumiem ideę, ale to środek zastępczy, na jaki można się zdecydować w trasie ale nie w serwisie. Upraszczając, ze względu na stosunek długości, milimetr na dole to kilka na górze. Weź pod uwagę, że rowery konstruuje się jako jednoślady i o to się walczy, serwisując je. Poproś o prawidłową naprawę.

Rozumiem ideę, ale to środek zastępczy, na jaki można się zdecydować w trasie ale nie w serwisie. Upraszczając, ze względu na stosunek długości, milimetr na dole to kilka na górze. Weź pod uwagę, że rowery konstruuje się jako jednoślady i o to się walczy, serwisując je. Poproś o prawidłową naprawę.
Tak, zrobię.

No i [mention=93675]Szkice[/mention] czyli Marcin zrobił muzykę i zaśpiewał! Skubany!
Gdzie to się słucha?

• Redaktorzy

Gdzie to się słucha?

Tutaj. Zapraszam do posłuchania. 

@Szkice brawo!

2 godziny temu, Chruper napisał:

Weź pod uwagę, że rowery konstruuje się jako jednoślady i o to się walczy, serwisując je. Poproś o prawidłową naprawę.

Święte słowa.

@GB zasługuje na dobrą jakość.

• Redaktorzy

Fajnie, ale od 1:04 ucina się rymowanka i słychać nic, cisza.

W projekcie skończył się budźet i zabrakło $ na mastering.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.