Skocz do zawartości
IGNORED

zakup kolumn

AL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

nie chcialbym tu strasznie zanudzac i powtarzac watku po raz 100,ale tak najkrocej chcialbym sie Was poradzic i skorzystac z Waszego doswiadczenia....chce nabyc droga kupna kolumny do 2500 za pare..slucham muzy elektronicznej,od razu zaznaczam,ze bas nie jest dla mnie priorytetem w przyszlych kolumanch,gdyz posiadam suba B&W ASW 600 i nie pozbede sie go za zadne skarby :-) zbyt przyjemnie masuje moj brzuch niskimi czestotliwoasciami :-) Po krotkim rozeznaniu sie w rynku zawezilem swoje propozycje do tych oto glosnikow :

1. EPOS ELS 303

2. MISSION M 34

3. AA MIMAS

4. CELESTION F 28

System napedzam wzmakiem SONY TA F-505 ES,wiec dosc miekko i cieplo grajacym. W muzyce lubie detalicznosc,dynamike i w miare przyzwoita przestrzen. Czy ktoras z powyzszych kolumn spelni w/g Was moje oczekiwania ? Pytam,bo zanim udam sie na odlsluchy moze ktorez z nich szczegolnie polecicie lub odradzicie ?

z Gory dziekuje za sugestie lub moze jakies inne propozycje ?

Al

Smuga cienia spowija..;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/24950-zakup-kolumn/

AL

Nie poradzę Ci wprost, bo żadnego z podanych przez Ciebie modelu kolumn nie słyszałem. Znam z autopsji Mission M33i i grają one wg mnie bardzo przyzwoicie, z dużą dynamiką, wyrównanym pasmem, bez fajerwerków ale rzetelnie. Ale szczerze Ci radzę - jeżeli nie musisz, nie spiesz się, poczekaj na okazje. Ja kupiłem nowe Vienna Acoustics Bach z gwarancją w AudioKlanie za 2500 zł (cena standardowa: 4500 zł). Powód - wymiana na nową serię. Naprawdę warto się trochę więcej natrudzić i kupić sprzęt z wyższej półki za okazyjną cenę niż później tracić na wymianach.

Pozdrawiam,

Olo

https://www.audiostereo.pl/topic/24950-zakup-kolumn/#findComment-489851

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.