Skocz do zawartości
IGNORED

UHERY CR- I REPORT MIT I RZECZYWISTOŚĆ

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

No i stało sie, pasek w variocordzie 263 ten główny napedowy,pękł. No i teraz pytanko aktualnie na ebayu sa dostepne dwa, ale nie orginalne Uhera albo ja nie umiem tego wyczytac:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i:

Ukryta Zawartość

cena taka sama, ten drugi pisze otwarcie iz to nie orginał. A moze olac to i poszukac w polsce zamiennika, problemem moze byc grubosc, bo z nim stykaja sie kola napedowe telezyków tasmy. Jak myslicie uheromaniacy...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do MOMOK-a

Nie ryzykuj kup nawet podróbkę ale dedykowaną do Twojego magnetofonu, w Polsce możesz dostać paski do kasetowych zbyt słabe do szpulowego [kołon zamachowe wałka sterującego]. Mnie odbiło obecnie na Grundiga EN-3 jako magnetofon do pracy nad tekstami w czasie odcedzania i odsrywania psiny nasze spacery czasem dochodzą do 10 km dziennie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do MOMOK-a

Wejdź u nas na Forum na temat Magnetofon przeczytaj mój ostatni wpis stanowi on odpowiedź na pytanie co może kasetowy UHER CR- nie znam magnetofonu tak ergonomicznego jak on.

Pozdrawiam

Zbyszek.

PS. Paski trzeba mieć w zapasie i w nadmiarze lepiej 10 za wiele niż jeden za mało.

Witam

Nie jest to ani CR-, ani Report tylko: http:// www.allegro.pl/item134571276_uher_724_stereo.html

bardo ładny kawałek szpulowej maszyny

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Model pochodzi z lat 1966/67

Witam

Nie wiem jak Wy ale potrafię jeszcze szanować ludzi za ich kulturę rzetelność i uczciwość; jestem dosłownie oczarowany Panią PATRYCJĄ 8 na swoje upierdliwe pytania dotyczące Grundiga NE-3 i UHER-a REPORT 4000 IC

dostałem błyskawiczną odpowiedź dwa maile.

Panowie

Nie wiem jak Wy ale ja tam ustawiam się w kolejce i nie po Grundiga tylko po Uhera stan prawie, że fabryczny, zresztą widać to na obrazkach.

Ukryta Zawartość

oraz

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A miałem snipa ustawić na 350pln, szkoda już nie bede skąpcem. Nie warto, taka piekna maszyna i i sprzedawca zacny.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do MOMOK-a

Abyś wiedział do czego służy UHER CR-260

Jaki piękny i wspaniały świat

Żaden inny nie będzie już lepszy

Pobuszujmy radośnie wśród traw

Do perełek rzuconych i wieprzy

Pachnie piołun ,gorzknie mlecza sok

Cicho blekot na nalewkę rośnie

Pora wypić aż po samo dno

Za chrześcijan, za żydów, za Polskę

Kiedyś Reytan szaty swoje rwał

Nim w kaftanie pofrunął do nieba

Nie zagwoździ nikt ryczących dział

Matrosowie najświętszy mi przebacz

Bo maluje nam niebiański mistrz

Gacie w paski i czamary w kraty

Byśmy mogli w jego płótnie tkwić

Z duszą kupca i garbem sarmaty

Czasem może będzie troche żal

Gdy po szyję wstąpimy w to łajno

Że, nas zamiast szponów dał

Iskarioty dłoń tylko sprzedajną

I będziemy w biały wacik pluć

Szybki szklane portretów przecierać

A ja patrzę wciąż, w otwarty grób

Który ciągle czeka bohatera.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. MKE-271 zamiast 3V ma podłączone 9V, BASF Ferro Extra I C 60

Witaj.

O ile mnie skleroza w maliny nie wpuszcza wysokiej klasy [professional] trójgłowicowa [głowice firmy Bogen] trójsilnikowa maszyneria z lat 70-tych. Mogę się mylić moja bardzo wąska półka to sprzęt reporterski zwłaszcza seria CR-

Pozdrawiam

Zbyszek

własnie tak myslałem bo praktycznie bardzo podobnie wykonany mechanizm do 240 reportera tylko ,że prostrzy mechanizm bo ma 3 silniki jeden do przesuwu tasmy a dwa po jednym na każdy talerzyk napedowy..ma autorevers..wejscie mikrofonowe ,gramofonowe,magnetofonowe i liniowe oraz wzmacniacz do podłączenia słuchawek i dwóch kolumn głosnikowych.

Ciekawi mnie tylko jedno z tyłu urzadzenia jest wielowtyk-złacze wsuwane i mozna go chyba tez zasilac ze innego żródła pradu może nawet 12V...Własnie jestem w początku jego przeglądu ,konserwacji i wymiany paska itd..Ciekawy byłem tylko gdzie znaleśc jego dane techniczne bo jak widzę w tym wątku jest miejsce na Uhera i może ktos ma jakieś informacje na jego temat..Dzieki z góry..

Na fotce jest tylko panel przedni, który bedzie doprowadzony do stanu swietności jak i cała maszyna...

Mając kiedys 240-kę reporterską robiłem coś takiego już i jestem pełen podziwu dla tej firmy to istny majstersztyk choc niektórzy jak się patrza na niego mówią brzydal..no moze tak ale tu się na nim nagrywa i odtwarza słucha zarejestrowanej rzeczywistości i do tego on został stworzony....

Pozdrawiam miłosników szerokiej gamy maszyn UHER..Piotr

To jak nie znasz jeszcze tej strony to polecam:

Ukryta Zawartość

Tam jest troche katalogów uhera, mnie spodobalo sie jedno zdjatko

Ukryta Zawartość

Jak jakis ekshibicjonista w tym plaszczyku ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam.

Miło mi, że coraz więcej wielbicieli doskonałego sprzętu, ale jęsli macie piweniądze, czas lutownicę cynę pensetę itp to wymieniajcie zwłaszcza w CR-ach gdzie 75 % elektrolitóe jest na kartach wymieniajcie kondensatory

pozdrawiam

Zbyszek.

UHER 4000 IC AUTOMATIC

do końca aukcji 3 dni kosztuje w chwili obecnej 260 zł i jest to cena całkowicie do przełknięcia.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

http:www.allegro.pl/search.php?closed=1&string=nagra

http:www.allegro.pl/item134818317_rewelacja_nagra_iii_kudelski.html

Pozostawiam bez komentarza Nagrę III B z futerałem kablami mikrofonem itp. itd. ma znajomy szaleniec chce za nią 1.500 zł i niw ma chętnych każdy dupek woli cyfrowy szajs ważący około 30 dkg i nie chce targać na swoim grzbiecie kilogramów prawdziwej słodyczy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Sorry.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

=>Korwin, 25 Paź 2006, 19:31

ta cena to chyba moja wina poruszyłem temat Kudelskiego i gościa czytajacego forum pokopało ,no ale dzięki mnie wstapił do klubu może zacznie nagrywać ;D

pozdrawiam

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Witaj

Z nagrywaniem to bywa różnie masz sprzęt, masz wiedzę i masz chęć ale pomieszczenie ma taką akustykę, że miejski wychodek to przy nim gotycka katedra duże okno bez zasłon gołe ściany wysokość ponad 3 metry podłoga panele powierzchnia około 20m2. i musisz.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Ukryta Zawartość

warto się zastanowić i powiedzieć sobie ryzyk fizyk jak tak powiedziałem i mam w tej chwili Technicsa RS-M206 w stanie wręcz idealnym mówię o nagrywaniu i odtwarzaniu czysty wylizany od środka z umytą [na obrotach ]rolką dociskową [] jeszcze go dodatkowo podsuszyłem w miejscach nienagranych idealna cisza. Głos toto

wydaje bardzo przyjemny nie obcina ani góry ani dołu.

uwaga aukcja KOŃCZY SIĘ JUTRO 31.10.2006 14:36:38 CET

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Nagra IV na ebayu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Do MOMOK-a

Gratuluję zawsze wychodziłem z żałożenia, że ryzykować należy szukaj solidnej obudowy z mocnym pałąkiem to Ci podeślę wkładki 8 Ohmowe przy nagrywaniu z mikrofonu na CR-240 są doskonałe do podsłuchu jeszcze lepsze

to 4 Ohmy nie nagrywaj na ALC chyba że będziesz trzymał mikrofon tuż przy ryju.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS. Z cyfrowego pierdolca już się wyleczyłem mam dostęp do profesionalnego studia czyli jeden wniosek aby ladacznicę przelecieć nie trzeba zaraz kupować całego burdelu

Dzieki Korwin, robie sobie prezent z okazji brzydkiej pogody za oknem, szkoda ze nie ma orginalnej sprawnej glowicy,ale zobaczymy z czym sie je Uhery kasetowe. Co do ALC to staram sie nie uzywac, wiesz na poczatek to latwiej z tym ustrojstwem.

Jakbyś dostawał pierdolca z joblem i przytupem to głowica bogenowska razem z blokiem z UHERA Compact report 124 jest do twojej dyspozycji ale na twoim miejscu bym zostawił tą ze szkliwa metalicznego stożkową mam takową w Techicsie i Pana Boga chwalę odsłuch rewelacyjny materiału nagranego na CR-240 [bo tak naprawdę to w Cr-ach są montowane głowice nagrywające które występują tam w charakterze uniwersalnych.

Już trzeci tekst mi schodzi z magnetofonu na komputer, coprawda wymagał trzech korekt czyli wypierniczenia barokowych przypierdów. A dzień się jeszcze nie skończył piję kawę biorę psinę na spacer i zasuwam apiat' z tym koksem.

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.