Skocz do zawartości
IGNORED

UHERY CR- I REPORT MIT I RZECZYWISTOŚĆ

Korwin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Człowiek całe życie się uczy.

Dodając na dole tak zwane podobne tematy zrobiłem ukłon w stronę własnego dobrze pojętego lenistwa.

Chciałem podzielić się prostą i oczywistą prawdą Jakość i siła sygnału w słuchawkach [lewy i prawy kanał] przy podsłuchu jest odwrotnie proporcjonalna do ich impedancji i tak przy nagrywaniu z mikrofonu na UHER-ze CR-240 przy 2 x 32 Ohm słaba 2 x 16 obleci przy 2 x 8 dobra 2 x 4 boska idealnie czyste dół i góra i uszy dosłownie obrywa. Przy podsłuchu podobnie ale różnice nie są aż tak olbrzymie, 4 0hm-owe wjkładki najdroższe jakie są we wsi w sklepie z podrobami RTV kosztują 6 złp sztuka. Obudowa powinna być duża i szczelna pałąk mocny powinien wyciskać oczy z głowy na szypułkach, mózg przez nos i język na brodę

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Dawałem wszystkim szansę wklepałem z trudem namiar na Allegro wystarczyło tylko kliknąć by być w ogródku i witać się z gąską ale widocznie Bóg urzęduje w niebiesiech i to je moje UHER REPORT 4000 S za 36 złp + transport.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Pojawił się dzisiaj na Allegro chyba jest to UHER REPORT 4000 L

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Uwaga dla kupujących

Aby sprawdzić czy jest sprawny wystarczy wsadzić zgodnie z opisem baterie 5 x R20 = 7.5 V założyć taśmę i wcisnąć start.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Korwinie!

Pomyliłeś się, ten Uher to 4200 IC. Nie prostuję dlatego, żebym był aż takim znawcą ale udało mi sie odczytać napis z panelu frontowego. Wypatrzyłem go jakiś czas temu ale w przeciwieństwie do tego opisywanego wyżej ten tanio chyba nie pójdzie :-( Mimo niepewnego stanu...

Witaj

Oczy mi już nawalają , sorry nie mogłem odczytać, obecnie porządkuję teksty, usiłuję nagrywać wspomnienia dziadków kombatantów, oraz tak zwany szum informarmacyjny o stanie rzeczywistym otaczającego nas burdelu;

a jest to nie ukrywajmy Bordello Grando Absoluto. Zawsze miałem słabość do dokumentu, nic na to nie poradzę, gdybania zawieszone w próżni dziwnie mnie nie cieszą, np [śpiewał to kiedyś T. Chyła] "Gdybym Był Panienką"nie

sprawiają mi też radości fantazje seksualne typu .......kotka przy pomocy młotka, dzień zaczynam od pracy

W pocie czoła będziesz tyrał na chleb powszedni i tylko raz na jakiś czas się schlejesz.

To Beer or Not to Beer? That is the Question.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.A paka betów for You rośnie

Do Korwina:

Przepraszam najmocniej,miałem podać namiary na schematy,lecz wyleciało mi to zupełnie z głowy.Oto one:

Pierwsza firma - Schematy RTVC,tel.(22)6155270; Druga firma - Foxel, tel.(76)8181839.

Pozdrawiam

Sylwek

Do KILUP-a

Na tak zwane danie mam M2405S na chodzie, Melodję z lat 60 prawie kompletną do remontu, oraz Philipsa któremu na naszym forum nawet temat założyłem, ze szpulowych kompletuję sprzęt reporterski UHER-a nawet w stanie mocno rozwalonym produkcji made in CCCP produkowanej dla Krasnej Armii i KGB też nie wywalam.

Pozdrawiam

Zbyszek

A czy byłaby szansa chociaż na zdjęcia? Ze szpiegowskich to choruję na Protonę Minifon, ale obawiam się, że przy ówczesnych władzach zakup może skończyć się więzieniem :-).

Obawiam się że co niektórzy zbawcy Narodu i Ojczyzny padli by na sam widok nawet Nagry SN skoro mowa o szpuli albo gdy mowa o kasecie SONY-ego Walkman Profesional WM-D3 lub jeszcze lepiej WM-D6C. Biedna AIWA HS-FO7 też potrafi spowodować u niektórych drżenie łydek, oczka biegają a ozorek się plącze. Z twojej parafii znałem kiedyś Tutinas, Chacińskiego i Koriolana. Moim przyjacielem był urodzony na Kresach Wschodnich Jan Dynowski nie wiem czy jeszcze żyje on miał już wtedy swoje lata a ja byłem mamlasem. Czasem spotyka się stilifony ale jest to ciężki sprzęt do zapisu rozmów między pilotami a obsługą naziemną lotniska w WP były one stosowane do pierwszej połowy lat osiemdziesiątych. Protonę Minifon jako wyposażenie mieli szefowie wydziałów śledczych SB. Po raz pierwszy i ostatni w życiu widziałem ją w 1968 roku na przełomie września i października w czasie spowiedzi za marzec .

Jak kiedyś trafię na minifon lub nieco większy wrócę do domu boso z gołą dupą ale z nim w zębach

Pozdrawiam

Zbyszek

Do KILUP-a

PILNE PRZED CHWILĄ WYSŁAŁEM CI NA PW NAMIARY NA DWIE PROTONY TTANZYSTOROWĄ I LAMPOWĄ

ODPISZ ALBO NA PW ALBO NA MAILA LUB DAJ MI ZNĄĆ TEKSTEM OTWARTYM NA FORUM.

Zbyszek.

Witam

Ukryta Zawartość

podukowany już po połknięciu Firmy jest to UHER CR-1600 HarmanKardon.

Pozdrawiam

Zbyszek

PS.

UHER-y stacjonarne szpulowe [Najczęściej spotykane modele w miarę wysokiej klasy]

UHER ROYAL DE LUXE C

UHER SG-510 STREREOMATIC

UHER VARIACORD 236 STEREO

Ukryta Zawartość

Witam

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Na tak zwane dzieńdobry całkowicie wystarczy.

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Witam.

Doszedł o domu, mam nadzieję, że da się zreanimować, zacznę od zasialacza CR-y pracują na NETZTEIL Z 131,

serię 4000 obsługuje BATERIELIMINATOR typ Z 116 [ w moim przypadku padnięty] lub akumulator 3Gx3-u ewentualnie 5 x R20 . Uszkodzone zawiasy pokrywy chroniącej szpule brak niektórych wkrętów, brak gałki na dźwigni do przerzucania prędkości. Jutro zaczynam powolną zabawę zależy mi wyjątkowo na dwóch UHER-ach z serii 4000 sprzężonych z sobą, mam zamiar do muzyki Mikołaja Gomółki napisać słowa [ ni pies ni wydra ni kantata ni oratorium]

Pozdrawiam

Zbyszek

Do RAFAŁ-a

Słowa pociechy w miarę rozsądne masz w PW.

Witam

Odpaliłem zasilacz [przepalone dwa bezpieczniki ], UHER 4000 S kręci trzeszczy ale już odtwarza, zacznę szukać tak zwanych urypanych elementów, dorabiać przejściówkę do słuchawek albo wymienić wyjście na coś cywilizowanego [słuchawkowy DIN lub jack 6.3mm] Nie wiem czy jutro wybiorę się na pchli targ zmiany ciśnienia i temperatury idealne wręcz do zdychania

Pozdrawiam

Zbyszek

Szpulowy liliput:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Co o nim myśleć jako o sprzęcie do nagrywania - nie mam pojęcia. Podoba mi się natomiast w jego wyglądzie ten minimalizm. Nic się tam nie dzieje, bo i nie musi. Szpule, rolki, osłona głowicy...

Ukryta Zawartość

Witaj

Dzięki za namiar, nie da się ukryć ciekawostka przyrodnicza dla cywili dla szpionów i wojska produkowano w owych czasach stlifony minifony z zapisem na drucie stalowym , nie tak dawno był licytowany na Allegro dyktafon na taśmę AIWA o zupełnie niezłych parametrach.

Pozdrawiam

Zbyszek

UHER M815 PROFESSIONAL SHOTGUN

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Tak przy porannej mocnej kawie się troszkę ponapawałem Uherami ;)

trza jednak wracać do życia bo żona goni ... :(

Pozdrawiam

Nikx

Uher Report 4200 Monitor

Ukryta Zawartość

Uher 4400 Report Stereo w skórze :)

Ukryta Zawartość

UHER 4400 Report Monitor

Ukryta Zawartość

UHER CR 240 AV

Ukryta Zawartość

UHER 4000 REPORT MONITOR

Ukryta Zawartość

fajna skóra dla UHER 4200/4400 Report

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do NIKX-a

Kocham je i nienawidzę w dzień z nimi lub nad nimi pracuję, śnią mi się po nocach i marzą po pijaństwie zamiast rosłych i młodych walencji; coś w nich jest , że powodują takie uzależnienie jak alkochol nikotyna i prochy.

Miłego Uherowego Nawyku

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam.

Nie jest to coprawda żaden reporterski UHER tylko SANYO MR-115

Ukryta Zawartość

a wygląda on tak:

Ukryta Zawartość

Jak widać na załączonym obrazku korzysta ze szpul trzynastek .

Pozdrawiam

Zbyszek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Przeczytałem wątek 2 razy :)

Jestem pod wrażeniem .

W niedzielę pojadę do Słomczyna na poszukiwania .

Jakiś czas temu widziałem tam coś reporterskiego , przeszedłem obok nie zwracając uwagi.

Jak mogłem !?

O rezultatach poinformuję i zapewne o radę Korwina poproszę .

Pozdrowienia dla wszystkich

a w szczególności dla Korwina ( oby więcej takich fascynatów z taką kulturą na tym forum się pojawiało)

Do RALPH-a

Witam

Nic już na to nie poradzę 1-C 60 to tylko godzina, 3 reportaż, 10 jako taki cykl, 100 solidny i pełny dokument, przez lata się trochę drutu, taśm i kaset nazbierało, jedne magnetofony padły inne zmartwychwstały mikrofony

dookólne i ósemkowe dawno zostały wymienione na kardioidy i superkardioidy , cały niezbędny sprzęt można upakować do zawiniątka Jasia wędrowniczka. Zostało mi trochę jeszcze stacjonarnego dobra do którego jestem

wyjątkowo przywiązany ale pomimo tej słabości wiecznie wymieniam go na UHER-y Report i CR- .

Pozdrawiam

Zbyszek.

PS.

Mam zapisane:

1956

1957

1965

1968

oraz inne bardzo ciekawe lata . 0d 11. 09. 2001 zapis regularny prawie kronika

Witaj

Jeśli Poznański Czerwiec zgodnie z rzeczywistością potraktujemu jak Powstanie a Październik jako Rewolucję [ następnych w tym kraju już nie było] , to Marzec 1968 był pokazem siły rządowych contras. W latach następnych dochodzili i doszli do głosu inni Sprawiedliwa Ojczyzna Józefa Piłsudzkiego stała się absolutną fikcją. SB-cja używała w owym czasie trójsilnikowych magnetofonów MAK [na przesłuchaniach w urzędzie], oraz UHER-ów i NAGR w terenie.

Pozdrawiam

Zbyszek

Witam

Wystawiono ponownie na Allegro UHER-a CR-1600 nr aukcji 112028765 jest to produkcja UHER HARMAN KARDON [dwugłowicowy możliwość zmian prędkości zapisu]. Jeśli jest naprawdę na chodzie to cena nie wyżyłowana.

Pozdrawiam

Zbyszek

Do RAFAŁ-a

Mam pytanie dotarł do Ciebie Cr -124 czy jeszcze nie jeśli chcesz wyślę Ci CR-210 [ paka z betami dla Ciebie puchnie].

Pozdrawiam

Zbyszek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.