Skocz do zawartości
IGNORED

Przepraszam że tu...

pq

Rekomendowane odpowiedzi

A może tak jak skandowaliśmy o powrót dawnych zasad, zawołamy o pomstę do nieba na atoposa, aby mu sie odwdzięczyc za to co z takim trudem dla nas zrobił?

Kto sie przyłączy?

Atopos musi odejść, atopos musi odejść, atopos musi odejść!

nie sprowadzajmy problemu do atoposa. Problem jest ze znikaniem wpisów, z cenzurą na forum, z brakiem jasnych reguł i brakiem odpowiedzi "dlaczego" i " o co chodzi" - brak miejsca na serwerze?, bocznica powoduje zbyt duży przepływ danych? o jaki porządek chodzi?

Lukar - o co biega???

Atopos nic nie zrobil. Po jego uporczywych wpisach, które Lukarowi wyraźnie są nie na rękę Lukar podjął decyzję jaką podjął.

Uważam, że atopos jest całkiem fajnym gościem, jego specyficzne podejście powoduje dystans niektórych osób. A u niektórych dystans przeradza sie w niechęć. Osobiście uważam, że ze swoim profilem doskonale wpisuje sie w treści bocznicowe i pozbawianie go możliwości pisania tam jest ze szkoda dla bocznicy...ale też dla forum, bo wątek w którym piszemy jest w 100% bocznicowy. Zresztą dokladnie taka intencję miał autor.

Pozdrawiam

dead_dog

Skoro to dla Ciebie takie niejasne to czemu (a jestes dość długo na forum) pierwszy nie podniosłeś głosu że tak fatalnie tu cenzurują?

Sporo wycięto moich postów, ale nigdy tych audio, choć ortodoksyjny cenzor znalazł by pewnie to i owo co mógłby wyciąć.

lancaster

>>>>>Atopos nic nie zrobil. Po jego uporczywych wpisach, które Lukarowi wyraźnie są nie na rękę Lukar podjął decyzję jaką podjął.

Uważam, że atopos jest całkiem fajnym gościem, jego specyficzne podejście powoduje dystans niektórych osób. A u niektórych dystans przeradza sie w niechęć. Osobiście uważam, że ze swoim profilem doskonale wpisuje sie w treści bocznicowe

Tak sobie czytam te teksty i podziwiam jak w polskim tygielku jeden drugiemu Polak

Polaczkowi przysrywa od "troli" i innych...

Gratulacje...

:)

Odwiedzam czasami niemieckie czy amerykańskie fora dyskusyjne i widzę jak tam

polemika polega na wzajemnej wymianie poglądów, a nie na pogardliwym

przysrywaniu jeden drugiemu. Czasami mam ochotę wyłączyć komputer.

Ta intymność rozmówcy w sieci nie powinna budzić w ludziach takich prymitywnych

instynktów jak pogarda, ale jednak pewnym osobnikom wydaje się, że jak występuje

"anonimowo" to może przekraczać granice i pieprzyć trzy po trzy i puszczać to w sieć.

Wolę zostać sporadycznym obserwatorem niż aktywnie brać udział w maraźmie.

Pozdrowienia dla kolegi Jóźwy Maryna, którego szanuję za obiektywizm.

Też kilka razy dał się na tym forum wkręcić w obciachową polemikę.

A naprawdę nie warto. Szkoda czasu i zdrowia. Świata słowem nie naprawisz.

Nie te czasy. Ludzie dziś nie słyszą i nie chcą słyszeć...

Pozdrawiam też wszystkich życzliwych mi kolegów z forum Lukara.

Zdjecie z forum Hi-Fi Muzyka ktore przytoczyl Dead_Dog >

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Przedstawia pewnego znanego fotografika . Nazwiska nie pamietam , ale widzialem je albo w reportazu z jakiejs wystawy albo na okladce jakiegos pisma .

Jesli atopos to ten sam czlowiek , to Lukar sie nieco zblaznil tekstami w stylu "szukaj popularnosci na innych forach , gdzie trudniej o publicznosc" . Wydaje mi sie ze ten czlowiek publicznosc gdzie indziej juz znalazl i forum audiostereo nie jest mu potrzebne dla zdobywania slawy ani do samorealizacji .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Emocje są negatywne , lub pozytywne ! Życie bez emocji to wegetacja:(

Lukar , ciebie ktoś musiał nakręcić , nie wierze że możesz tak dyktatorsko myśleć ( po zdjęciach sądze , że nie zaznałeś na własnej skórze cenzury , zresztą gdybyś zaznał to byś nawet naśladować nie próbował )

Ci "wielcy" audio chcą usnięcia bocznicy???? Dla mnie to jest nie zrozumiałe - ja nie chcę DIY !!! I nie mam odhaczyłem we wybranych i już!

A może poprostu boją się, żę na bocznicy pomimo wszystkich jej zawirowań , można było znaleźć info. które przeszkadzał w ich interesach.

Nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów , ale jak inaczej z sensem wytłumaczyć to co się dzieje ?

> Kurt Dupel -

>Skoro to dla Ciebie takie niejasne to czemu (a jestes dość długo na forum) pierwszy nie podniosłeś

>głosu że tak fatalnie tu cenzurują?

no właśnie jakby wątki nie poginęły to mógłbyś poczytać jak głośno protestowałem - a tak to sam padłeś ofiarą właśnych propozycji uskuteczniania cenzury i zostałeś na własne życzenie skazany na niewiedzę. O mało co to samo byłoby z tzw. Aferą Darkula, o mało co a całość Wydarzenia uleciałaby w niebyt i kolejne osoby mogłyby "wdepnąć"

- jak ktoś chce by inni podejmowali decyzję co do tego o czym ma wiedzieć a o czym nie - to na to nie ma lekarstwa - tylko potem nie wymagaj od kogoś by tłumaczył Ci rzeczy o których ty nie masz pojęcia (na własne życzenie)

Miroalien

A pozdrawianie "wszystkich życzliwych MI kolegów z forum Lukara" jest tak pięknie amerykańskie i niemieckie że aż chce mi się komputer wyłączyć.

Wernen

To na cholerę tu jest?

Nie mam nic przeciwko temu aby atopos był na forum. Jednak nie na zasadach atoposa ale forumowiczów. To nie prywatny folwark jednego forumowicza, który dla swoich osiągnieć poświęca innych. W przeciwnym razie, powiem otwarcie wolę bocznicę niż atoposa.

Nie piszę na forum może tak wiele. Często nie mam tak rozległej wiedzy i doświadczenia jak inni ale bardzo często czytam to forum (od wielu lat) i sądzę, że w ten sposób również jestem pełnoprawnym forumowiczem.

Wiele razy szlag mnie trafiał czytając posty niektórych na bocznicy. Starałem się jednak trzymać język za zębami ponieważ w innych wątkach ci sami ludzie okazywali w różny sposób bezinteresowną pomoc innym. Nie była to sztuka dla sztuki. Nie widziałem tam chęci podbudowania swojego ego. Ot tak, normalne ludzkie zachowanie. Niestety w tym wypadku jest inaczej. Tutaj główną myślą jest niestety jest słowo JA.

Być może Lukar zrobił to co zrobił nie tylko z powodu atoposa. Być może atopos był tylko kropką nad "i ".

Nie zmienia to faktu, że formuła forum została rozwalona i Lukar napisał co można zrobić aby to odkręcić.

Forum nie jest takim forum jak fora wyborczej lub onetu gdzie wszyscy gadają o wszytkim. To forum audio i tutaj właśnie takich tematów ludzie szukają. Bocznica powinna być dostępna dla wszystkich ale zachowujmy jakiś zdrowe proporcje między tą zakładką a innymi. Tutaj raczej nie pomogą nowe regulaminy i zasady bo jak ktoś będzie chciał to obejść to i tak obejdzie. Chodzi raczej o zdrowy rozsądek.

W innym przypadku możemy zmienić nazwę na www.bocznicastereo.pl. Tylko czym będziemy się różnic od innych ?

-> atopos

Pokaż atoposie gdzie ty komuś pomogłeś. Zrób coś dla innych potem wymagaj.

Nie jest moim celem kolejne Tobie dokopanie. Za dzisiejsze nocne rozmowy gotów jestem oficjalnie Ciebie przeprosić.

Gustaw

atopos, 10 Mar 2006, 22:38

>>guzia

>

>Jeszcze raz ! Slowo Honoru, ze NIE jestem seniczem ! :)

Moim zdaniem nie ma to znaczenia, możesz być też Brencikiem albo Wężem, to tylko anonimowe wypowiedzi, zdjęcie też może nie być prawdziwe, mnie nawet składali życzenia z okazji dnia kobiet, a ja nie jestem sexowną blondynką.

każdy może napisać "mam na imię Ola i jak ty mam 12 lat". Więc dopóki nie pójdziemy razem na piwo .....

No właśnie co wy na propozycje wspólnego piwa w pierwszy dzień wiosny???

Dead dog 10 Mar 2006, 23:33

To jest trochę inna sprawa i tu masz dużo racji.

Nie jest moja ambicją zaostrzanie cenzury (to działka atoposa) a jedynie bardziej krytyczne spojżenie na przypadkowych osobników chcących tylko pomieszać na bocznicy, bez ŻADNEGO INNEGO porzytecznego działania czy chęci dowiedzenia się, badź uprawiania trollowania na zasadzie celu jedynego w sobie.

Poza tym możesz informowac mnie i każdego z osobna o sprawie w sposób jaki to czynisz teraz ze sprawą darkula.

Mnie chodzi tylko o to i to jest pierwszy raz jak jak w pewnym sensie usprawiedliwiam (nie popieram) niektóre motywy działania admina.

Proponuje zlot w Warszawie, trzeba się zastanowić nad miejscem (klub i sprzęcik do odsłuchania), trzeba tylko hurtowo jakiś hotelik zorganizować na minimum 1 noc np start w sobote około południa a zakończenie w niedziele po obiedzie.

Hurtowe zamówienia już przerabialiśmy na forum

Zgadzam się z wypowiedzią Gustawa.

Ale...........zdecydowanie odcinam się od:

"Wiele razy szlag mnie trafiał trzymać język za zębami" :-)

Przepraszam

i

Pozdrawiam

Pozdrawiam

Osobiscie dziwie sie, ze az tyle jest glosow niezadowolenia z powodu tej zmiany jaka wprowadzil Lukar. Pewnie inaczej by to wygladalo, gdyby istaniala mozliwosc wpisow u tych, ktorzy teraz nie maja takiej mozliwosci. A tak to krzyk sie zaczal o poczatku konca tego forum, bo nie mozna wpisac sie na bocznicy. ;)

delikatna sugestia

pkt 1 - jak bocznica również ma być o audio - to co konkretnie miałoby w niej być o audio ? (tylko nie piszcie w odpowiedzi - spadł mi wzmak na nogi, albo lampy mnie poparzyły co mam robić? - bo to nie jest o audio temat)

pkt 2 - jak w bocznicy będzie o "audio" - to jak wtedy połapiemy się w bałaganie jaki powstanie na bocznicy - już i tak trudno znaleźć w innych zakładkach w zalewie potyczek słownych wartościowe informacje.

pkt 3 - na bocznicy bałagan jest niezbędny, jest on tam dlatego by nie było go w audio - jak się dwóch forumowiczów w wątku o audio pogniewa, to na bocznicy mogą sobie publicznie ulżyć (prywatne dyskusje to dla większości żadna satysfakcja;)

pkt 4 - moderować (jeśli już) należałoby poprzez wywalanie z wątków audio wpisów nie na temat właśnie na bocznicę.

pkt 5 - usuwać z bocznicy NICZEGO nie należy - niech leży taki wątek i daje świadectwo kultury osobistej uczestników,

Teraz można pisać najgorsze bluzgi całkowicie bezpiecznie - Lukar je wywali i dalej można mieć czyste konto i UDAWAĆ kulturalnego człowieka (teraz to na forum same anioły). Przy nie usuwaniu niczego większość się zastanowi zanim zacznie rzucać mięsem i poniewierać innych forumowiczów - to takich kilka luźnych myśli.

>Slav wszystko było by może inaczej gdyby Lukar przed podjęciem tej decyzji wziął pod uwagę również zdanie forumowiczów wyrażone np.w postaci ankiety co przeciez nie jest trudne do wykonania.Forum to nie tylko Admin/moderator ale przede wszystkim użytkownicy bez nich jest to tylko baza danych i nic więcej.Podejmując decyzję w tak autorytarny sposób musiał liczyć się z tym że każdej akcji towarzyszy reakcja;-).

> Slav -

>Pewnie inaczej by to wygladalo, gdyby istaniala mozliwosc wpisow u tych, ktorzy teraz nie

>maja takiej mozliwosci.

mnie brakuje 25 wpisów - uważasz że produkuję się tutaj z powodu 25 wpisów które mogę nadrobić dosłownie w godzinę!!?? i to bez robienia burdelu w zakładach audio i robienia z siebie idioty.

Ps. obejść "pieriestrojkę" Lukara jest niezmiernie łatwo - ale szanuję to forum i nie będę robił strajku włoskiego.

Założyłbym parę wątków i po problemie - większość ludzi połapała by sie o co chodzi i wspólnie uzupełnilibyśmy sobie konto w parę dni i to jeszcze jeszcze z możliwością wpisywania w zasadzie dowolnej ilości wpisów na bocznicy. Lukar jest jeden i nie da rady pousuwać trefnych wątków - przy okazji pousuwa wątki prawdziwe - kto się w tym połapie - tylko wtedy forum poniesie koszty "pieriestrojki" Lukara i nikt nie odróźni PRAWDY od BZDURY.

Żyłem za komuny - komuna wróciła na forum - to i np. pomarańczowa alternatywa pojawiłaby się na forum i Lukar nie dałby rady opanować forum. Wystarczy parę osób i nie ma problemów z "pieriestrojką"

bitrate, 11 Mar 2006, 01:16

Bardzo swietny pomysl z ta ankieta. Tak to powinno wygladac od samego poczatku!

Dead_Dog, 11 Mar 2006, 01:26

Nie to mialem na mysli (sztuczne nabijanie statystyki), tylko chodzilo mi o to, ze w wiekszosci sa tutaj glosy tych, ktorzy nie maja mozliwosci wpisow w wiadomej zakladce i robia z tego powodu wielkie larum.

Jak widzisz reszcie to zwisa. :)

Nie wiem jak bym odnosil sie do sprawy, gdyby mnie tez to bezposrednio dotknelo, ale chyba nie na taka skale jak to uwidacznia sie u coniektorych. Niemniej bardzo podoba mi sie propozycja bitrate i mysle, ze Lukar przed podjeciem tej decyzji powinien "skonsultowac" to z forumowiczami.

Jeszcze jedna dygresja. Nie ma ludzi niezastapionych. Osobiscie nie widze tutaj nikogo z calym szacunkiem dla forumowiczow, bez ktorego to forum nie mogloby sie obyc.

Pozdrawiam.

> Slav

>Jak widzisz reszcie to zwisa. :)

>Nie wiem jak bym odnosil sie do sprawy, gdyby mnie tez to bezposrednio dotknelo

właśnie "zwisa" mnie i wielu innym osobom twój wątek na bocznicy, zwisa również większości i KAŻDEMU nowemu forumowiczowi każdy twój kolejny problem i wątek umieszczone na bocznicy - nowym ZWISA przez 100 wpisów (z konieczności o niczym szczególnym lub o TONSILACH, które to wpisy będziesz musiał czytać w zakładkch audio!!! ) - nadal twierdzisz że bezpośredni cię to nie dotyka!!! - nie WIDZISZ tego, nie ROZUMIESZ co CIĘ spotkało???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.