Skocz do zawartości
IGNORED

kabelkologia - pytanie do praktyków

kret

Rekomendowane odpowiedzi

A zapomniałem o AQ.. Kable tej zacnej marki zaczynają się od...X ceny. Kiedyś to było od audiodruta. Serie niższe to oferta :):):) podobna do mercedesa A. Nie stać na... ale kupię sobie coś z logo i znaczkiem:):)

Teraz już naprawdę Amen (jak mawia Andrea29) :):)

Krecie>

Każdy poleca Ci kabelki głośnikowe, a Ty spinasz CD z amplitunerem kabelkiem za 2 zł w detalu :)

Sorry, ale z g... bata nie ukręcisz.

Spróbuj zmienić go na coś lepszego, pożycz kilka niedrogich interkonektów, posłuchaj, a może okaże się że nie będzie potrzeby zmieniać kabli głośnikowych.

Albo zrób sobie interkonekt samemu.

Zydelek, 16 Mar 2006, 09:39

>Nordost wytępuje w szerokiej taśmie. Jeśli nie musisz używać bi-warringu możesz go ropołowić i

>wyjdzie połowa ceny. Reson natomiast swe zalety pokazuje przy podwójnym okablowaniu- co da

>podwojenie jego ceny. Moim zdaniem do tego co masz wyłącznie Nordost Gold.

>Amen

Zydelek, kiedys testowalem kilka nordostow na raz i wszystkie one, w tym Gold, graly cienkim, wyostrzonym dzwiekiem a co do muzykalnosci to bylo naprawde slabo. To nie sa kabelki do budzetowych systemow, ktore swisszcza i sycza. IMHO oczywiscie,

pzdrw

soso

Soso- nie zgodzę się. Przed wielu laty umuzykalniły i uwolniły od techno-nalotu mojego technicsa. To co proponuje znam z własnego podwórka.

Krecie- jeśli chcesz moge podesłać bardzo gładką wersję Z-Zultra analoga w cenie 250zł (interkonekt). Możesz posłuchać i sprawdzić bez żadnych zobowiązań.

dzieki za propozycję - pomyślę i dam znać, ale dzisiaj najpierw wykonam pierwszy krok - jedzie już do mnie głośnikowy DNM Reson - sprawdzę co da ta zmiana, później zastanowię sie nad interkonektem;

wybrałem Resona bo był najbardziej polecany (większość propozycji) oraz nie było nieścisłości w opiniach :

co do nakamichi niektórzy piszą że łagodzi górę, gdzie indziej że wyostrza bardziej ?

co do nordostów - to samo opinie podzielone

natomiast odnosnie Resona wszędzie "chodzą wieści" że łagodzi górę - dlatego go wybrałem, a jakby nie pasował można sprzedać w miarę łatwo :)

Zydelek,

Mialem ten sam problem co krecik - za ostro nadawal moj rotel 02 i szukalem ratunku w okablowaniu. Pozyczylem na weekend 4 nordosty - gold, solarwind, blue heaven i red dawn. Zaden sie nie sprawdzil bo nie pomagal na zaostrzenia. Mialem wowczas takze Eichmanna i Naima i one wypadly duzo lepiej (szczegolnie Eichman 6). Ale w sumie nie o to chodzi bo kto bedzie podawal red dawna do tego zestawu? ;-)

Mialem kiedys kilka dni w domu CDP Technicsa i gral on bardzo cukierkowym dzwiekiem. Moze faktycznie nordost moze cos poprawic w systemach z technicsem. Ale generalnie to nie kable w moim typie.

pzdrw

soso

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.