Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD z HDD, SACD i Divx???

gitarzysta

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie: czy jest na rynku model nagrywarki DVD, który obsługiwałby SACD, Divx, miał wbudowany dysk twardy?

Dzięki za wszelkie sugestie!

P.S. Owe wymogi spełniają niektóre zestawy all-in-one, jednak mnie interesują tylko urządzenia niezależne

https://www.audiostereo.pl/topic/25228-nagrywarka-dvd-z-hdd-sacd-i-divx/

Witam.

Gitarzysta musiałbyś sprawdzić sprzęt marki KISS. To duńskie maszynki może one mają to wszystko, niektóre

modele sa naprawdę bardzo rozbudowane. Wiem że mają nagrywarki, Divx, podłączenie do internetu itp.

Sprawdź.

Pozdrawiam

@Slyman - wywodzę się z "forum KISSa" i tak niedorobionego sprzętu (chyba) nie ma u żadnego innego "producenta".

Odradzam stanowczo - KISS nie ma żadnego modelu, który działa zgodnie z założeniami (od najtańszych do najdroższych). ;((((((((((((

Witam

O kurcze :-) ja znam KISSa z internetu nigdy nie miałem okazji zobaczyć go w akcji na żywo i dlatego tak tylko podałem propozyzję koledze Gitarzyście to przemyślenia, ale skoro tak piszesz że to badziew to kolega Gitarzysta będzie sam musiał się zastanowić co wybrać.

Ale według mojego gustu na pierwszy rzut oka to z wyglądu jest całkiem całkiem :-)

pozdrawiam

Kolega Hojlo1 ma 100% racji. To co robi KISS woła o pomstę do nieba. Żaden odtwarzacz KISSa po wprowadzeniu na rynek nie działał jak trzeba. Mniej więcej po roku pojawiał się wreszcie firmware, króry umozliwiał normalną pracę.

KISS nie uczy się na błędach - nowiusi KISS DP-600 jest praktycznie nie do użycia z materiałem HD.

A czy jest w ogóle nagrywarka obsługujaca SACD ? A do tego z DIVX ???

Nagrywarka nie ma służyć jako "wysokiej" klasy odtwarzacz CD/SACD.... ma nagrywac ...

Akcent jest położony na nagrywanie a odtwarzanie jest potraktowane po macoszemu ... bo do tego są przecież DVD.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Polecam LG RH 7500. Divi-y chodza pięknie, napisy wyraźne a jeszcze dysk bez problemu można wymienic na większy odkręcając 4 śrubki. Czyta wszystko ale nie SACD. Takie to tylko w Erze jak juz koledzy wyżej pisali.

• 1 miesiąc później...

Muszę zgrać kilkaset filmów z vhs na dvd, w związku z tym postanowiłem kupić stacjonarną nagrywarkę dvd.

Pytanie tylko KTÓRĄ !!??

Po pierwsze: ma służyć do zgrania tych kaset, z magnetowidu na dvd

Po drugie: jak już mam wydać tyle kasy (liczę się z wydatkiem ~1000 zł) to chciałbym by

czytała divx'y z plikami *.txt

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.