Skocz do zawartości
IGNORED

Naprawa magnetofonu TEAC X-1000R

casTLe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Proszę o pomoc w naprawie magnetofonu szpulowego TEAC X-1000R. Będę wdzięczny za wskazanie serwisu lub fachowca, który zajmuje się magnetofonami szpulowymi. Jeżeli ktoś potrafi mi wskazać ewentualne źródło części, to też może być pomocne. W zasadzie cały problem polega na konieczności wymiany jednej mechanicznej części - metalowej kształtki. Przy okazji może rolki i paski. Jeżeli ktoś woli bezpośredni kontakt na priva - mój e-mail w o mnie.

https://www.audiostereo.pl/topic/25255-naprawa-magnetofonu-teac-x-1000r/
  • 2 tygodnie później...

Witam !

Po ponad tygodniu na forum żadnego wpisu, żadej informacji, nie mówiąc już o pomocy. To bardzo smutne. Wygląda na to, że pomału sprzęt analogowy odchodzi do lamusa. Może jeszcze gramofony analogowe trochę się odradzają, ale duże szpulowce to będzie niedługo przesztość. Pewnie niedługo to samo czeka magnetofony kasetowe. Czy naprawdę nie ma już nikogo, kto naprawia magnetofony szpulowe ?

Wiekrzosc serwisantow miala do czynienia z rodzimymi klamotami, Studer, Tascam czy Akai to juz inne wyzwanie.

Towot czy WD40 byle glupek zaimplementowac potrafi.

Latwo mozna sobie porownac podejscie do tematu stawiajac obok siebie naszego Concerta z ReVoxem, inny swiat.

casTLe - przepraszam, że tak poza tematem, ale widzę w Twoim "o mnie", że posiadasz decka CR-7; masz może do niego serwisówkę, albo znasz kogoś kto mógłby zerknąć do mojego i zobaczyć, co tam poprzednicy nawywijali w środku (a nawywijali, bo to już zostało sprawdzone), deck jest sprawny, ale były przeróbki, a chciałbym doprowadzić go do stanu pierwotnego; pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam!

Na upartego wszystko można zrobić. Jeśli byłaby druga taka sama metalowa kształtka to nie ma problemu,jeśli nie to gorzej... Byłoby wskazane ściągnięcie kompletnej dokumentacji technicznej.

• 4 lata później...

Witam !

Proszę o pomoc w naprawie magnetofonu szpulowego TEAC X-1000R. Będę wdzięczny za wskazanie serwisu lub fachowca, który zajmuje się magnetofonami szpulowymi. Jeżeli ktoś potrafi mi wskazać ewentualne źródło części, to też może być pomocne. W zasadzie cały problem polega na konieczności wymiany jednej mechanicznej części - metalowej kształtki. Przy okazji może rolki i paski. Jeżeli ktoś woli bezpośredni kontakt na priva - mój e-mail w o mnie.

Witam!

A nie prościej byłoby zadać to pytanie w wątku "magnetofon szpulowy"? Jest tam wielu entuzjastów dużej szpulki i wiedzą naprawdę duuuużo o tych cudownych sprzętach. I na pewno polecą jakiegoś fachowca a nie partacza! Polecam tak spróbować!

Pozdrawiam!

Upsss! Dopiero zobaczyłem że wątek jest z 2006r. Ale wyprawa w czasie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.