Skocz do zawartości
IGNORED

Koss Porta Pro i Akg K26

laiq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich gdzie w wawie mogę udać się na odsłuch słuchawek jak w temacie. Słuchawek zamierzam używać do Discmana w związku z tym mam jeszcze pytanie o AKG, ponieważ są to słuchawki zamknięte może ktoś mi powie czy bardzo wygłuszają odgłosy z zewnątrz zamierzam w nich biegać, jeździć na rowerze i oczywiście chodzić niechciałbym, aby w którymś momencie spotkało mnie coś zległo, bo nie usłyszałem trąbienia samochodu. Z góry dziekuję za wszelką pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/25275-koss-porta-pro-i-akg-k26/

mam porta pro i nie nadają się one do słuchania podczas uprawiania sportu. może wypowiedzą sie uzytkownicy modelu sporta pro.

porta pro sprawdzaja sie natomoiast w samolocie, pociagu, hotelu. w innyc sytuacjacj ich nie używam. raz wziąłem je na rower i było po prostu spadały mi z głowy.

pozdr

Zadzwoń do sklepu RNR (www.rnr.pl) na przeciwko Pałacu Kultury. Oni mają w ofercie słuchawki AKG, ale nie zawsze mają na stanie konkretne modele. Jeśli mają to można bezproblemowo posłuchać i ocenić.

Zdecydowanie polecam Sporta Pro - doskonale nadają się do słuchania w przypadku uprawiania różnych dyscyplin sporu. Uważam je za jedne z najlepszych, jeżeli nie najlepsze słuchawki do sprzętu przenośnego, zwłaszcza odtwarzaczy mp3 - brzmią rewelacyjnie.

Jeśli chodzi o AKG to mają bardzo dobre tłumienie, spokojnie zagłuszą otoczenie. Jest tylko jeden problem, a mianowicie do sportu to raczej nie nadadza, jak również Porta-Pro. Jeśli chodzi o spracerowanie w nich po mieście itp. to nie ma problemu.

Porównując oba modele AKG k26p i Koss Porta-Pro, to AKG zagra lepiej od Kossów jak i też od droższych Sennków PX100 i PX200.

Jeśli zinteresowany będziesz AKG to polecam ten wątek znajdziesz tam raczej wszystko co cie interesuje. Proponuje także przejrzeć temat o słuchawkach.

Dzięki za pomoc, wątki odnośnie słuchawek przejrzałem w miarę dokładnie, ale nigdzie nie znalazłem wzmianki na temat używania ich "warunkach terenowych”:) teraz już wiem, że będę musiał pójść na kompromis (jakość-trzymanie się głowy) i kupić sport pro.

Koss Sporta Pro są rewelacyjne do sprzętu przenośnego. Brzmienie, a zwłaszcza basy wprawiają w zdumienie, że takie małe ... coś tyle potrafi!!! Uprawiam w nich różne sporty naprawdę ekstremalne - mycie garów, odkurzanie, mycie samochodu i jedno powiem - z głowy na pewno nie spadną, już prędzej zrobią trwały ślad na skroni :) Patent z ich składaniem i mocowaniem jest super.

Rozejrzyj się dobrze za cenami - w Tophifi zaproponowano mi 260 zł jako cenę wyjściową, a ja kupiłem na Allegro nówki w pudełku za 105 zł z kosztami wysyłki!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.