Skocz do zawartości
IGNORED

Integry: A-757,PMA-1560,AX-596,PM66 -itp

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan o ile pamietam napisalem tylko ze MOIM ZDANIEM NAD C 370 jest slabszy od Denona 1560. TYLE I NIC WIECEJ. Jest to zdanie wyrwane z kontekstu calej wypowiedzi zawierajacej praktyczna porade. Potem byl twoj text o swistaku co zawija w papierki i nasmiewanie sie z czegos o czym masz blade pojecie. Za toba poszedl zyzio ktory akurat nie ma zielonego pojecia jak gra 1560. Abstrahujac od jakosci oba wzmaki dzieli przepasc cenowa a na korzysc NAD'a przemawia tylko mlodszy wiek. Jednak majac do dyspozycji Denona w idealnym stanie to nie jest zaden argument. Zaraz powiesz o kondach... Tylko ze nie masz zielonego pojecia o tym ze dzisiejsze kondy sa duzo gorszej jakosci (wytrzymalosci) niz te wkladane na poczatku lat 90tych czyli w okresie kiedy produkowany byl Denon. I kto zaczal...?

nie znam brzmienia żadnych z powyższych wzmacniaczy, po za AX-596, który posiadam. Ale wybierając kolumny słuchałem m.in. owe JMLab Chorus 706S i uważam, że powinny dostać dość miękko brzmiący wzmacniacz. Ta metalowa, wklęsła kopułka jest dość szorstka (w brzmieniu oczywiście). Słuchając ich miałem wrażenie, że na scenie jest niezły bałagan (żeby nie powiedzieć jazgot), ale nie wiem jak to akurat wyprostować którymś z powyższych wzmacniaczy. Słuchałem ich na jakimś (niestety nie wiem jakim) wzmacniaczu za ok. 10kzł (sprzęt sklepowy, do odsłuchów). Czy ktość może mi powiedzieć, czy moja Yamaha AX-596 (nie opisana jeszcze w tym wątku przez nikogo, chociaż jest w tytule) na tle powyższych konkurentów, to wybór dobry, średni, czy nienajlepszy. Kupiony jako nowy, również tylko nowe wchodziły w grę. Gra z Usherami S-520. Oczywiście znam brzmienie Yamahy, ale nie znam innych.

wystarczy przeczytać cały temat od początku i każdy sobie wyrobi zdanie...

elfan i zyzio ja nie wiem jak wy z nim wyrabiacie, czasem mam ochotę wkleić kilka maili żeby gość coś się o sobie dowiedział...szkoda gadać:(

Ufffff.... właśnie wróciłem z Krakowa gdzie kupiłem swój A-757.

No i jestem w jeszcze wiekszym szoku niz bylem oglądając go na zdięciach.....to naprawde potwór z dwoma trafami wielkości dużych kubków i dwoma kondensatorami filtrującymi wielkosci szklanek :) ....aż się boje tego podłanczac bo wyglada jak reaktor atomowy :)

Jutro podłącze pod M2 i opisze jak gra z M2 a we wtorek przyjda do mni eJMlab i wtedy przetestuje na nich :)

Teraz musze się skupic na kupnie mądrego tunera i CD pod zestaw JMlab + A-757

doradzicie coś....??? (tylko CD do 500zł a tuner do 300zł - oczywiście używane)

Tannoy M2 spięte z A-757 zwykłymi kablami 2x1,5mm z miedzi beztlenowej i muzyka puszczona z komputera z zintegrowanej karty dziękowej na płycie Gigabyta podłączonej kablem ProLink do Wzmacniacza pod wejście Line - oczywiście wszystkie korektory i w karcie i w Winamp'ie są wyłączone - wzmacniacz tez pracuje w pozycji Direct czyli odłączoną korekcją dźwięku.

Leci......:

Aliyah

Alicja Keys

Celine Dion

Whitney Houston

Mariah Carey

Toni Braxton

Varius Manx

oraz........:

Europe - Halfway to heaven

Gloria Estefan and The Miami Sound Machine - Conga

JoJo feat. Lil Bow wow - Baby its You

Joy Kitikonti - Dirty Summer

NeYo - So sick

Paula Abdul - Rush Rush

.....................no i na twarzy pojawia się uśmiech.

Gra o wiele lepiej niż Pioneer A-705 , Yamaha AX-596 , Denon PMA-725R , Onkyo A-8850.

I to w tak badziewnej konfiguracji potrafi wyciągnąc z M2 bardzo wiele.

Gra miękko, ciepło, szczegółowo i muzykalnie......i wyjątkowo niemęcząco - A-757 z M2 można sluchac godzinami bo wogóle niemęczy ma bardzo neutralny dźwięk z lekkim ociepleniem.

Wydajnosc prądowa i moc powalają na kolana - dwa trafa i 820W poboru to musi działac :)

Teraz kupno CD i Tunera oraz kabli po czym podłączenie JMlab'ów :)

sprzedany za 700zł :)

Ale żałuje z jednej strony bo to naprawde dobry wzmacniacz i wart swojej ceny...niestety kompletnie nie pasuje do JMlab'ów - przedewszystkim jest za mocny i bardzo łatwo je uszkodzic i to jest głównym powodem dla którego go sprzedaje - poszukam czegoś słabszego w okolicach 50W ale za to z konkretną wydajnością prądową i szerokim pasmem w dolnych granicach wzmocnienia bo lubie słuchac cicho do poduszki :)

A co do nabywcy to nie kupił go jeleń tylko ktos kto juz kiedyś miał A-757 i po pozbyciu sie tamtego bardzo szybko zaczol tego żalowac i szukał konkretnie tego modelu no i znalazł u mnie chcąc go kupic bez zawahania bo poprostu odpowiada mu jego brzmienie ... zazdroszcze mu bo ja tez chciałbym wkońcu trafic cos co ustatyfakcjonuje moje uszy :)

jak jest za "mocny", to przynajmniej odkręcając gałkę "volume" długo nie słychać efektu kompresji. tak więc, nie rozumiem tego wpisu powyżej.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

poszukam czegoś słabszego w okolicach 50W ale za to z konkretną wydajnością prądową

Norbert mam nadzieje ze nie uwazasz ze A 757 nie jest wydajny pradowo bo to bzdura...

Disco ->

Różnica pomiedzy A-757 a Rotelem polega na tym że Pionek przy cichym słuchaniu tylko cyka i zeby zaczoł grac to trzeba odkręcic a Rotel nawet jak gra cicho to gra całą szerokoscia pasma i to mi sie podoba...dopiero w rotelu saksofon,trąbka i fortepian brzmią tak jak powinny...i jest o wiele lepszy do spokojnej muzyki od Pionka.

Dla mnie dzwiek rotela jest super i napewno będę szedł dalej w strone wlasnie takiego dźwieku...no i masz racje ze pewnie nie długo u mnie zabawi bo juz poluje na pare innych ale tez podobnych klocków :)

noru> cyka bo stary , mam podobny i nie cyka- problemem jest to że wszyscy porównują urządzenia które maja 20-30 lat i z tą opinia obnosza cały świat. Te same wzmacniacze różnie sie zachowują zaleznie od stanu.Zeby coś powiedziec trzeba je doprowadzic do jakiegoś normalnego poziomu a dopiero wysuwać jakieś opinie. Kupiłem pare wzmacniaczy i były w różnym stanie-niektóre nawet nieprofesjonalnie naprawiane i bzdura byłoby wyciąganie wniosków z ich grania.Natoniast znając ich schematy ideeowe można śmiało powiedzieć że były bardzo interesujące.

noru myśli pewnie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

osobiście znam ten zestaw i powiem szczerze że gdybym miał w dobrym stanie Pionka 757 to nigdy bym na takie coś nie zmienił...porażka

Ukryta Zawartość

sorrki że tak "wlezę" w temat ze swoim nie na temat...ale może będzie ktoś wiedział..

chodzi mi o CD Soniaka, który to jest rzadkim modelem w Polsce a idealnie nadającym się do tuningu. Który to z nich? CDP-17F?

Norwidos..... :)

Dokładnie własnie o tym zestawie myśle bo zakochałem się w dźwieku Rotela i będę szedł w tym kierunku...narazie Rotele a za jakiś czas Arcam, Cambridge Audio, Creek i wysokie modele NAD'a :)

Masowe japończyki omijam szerokim łukiem bo to zupełnie inny dźwięk...

Teraz tylko do swojego Rotela RA-840BX3 musze dobrac jakieś CD....myśle o NAD 522 albo jakimś Harmanie.

Witam,

Podobnie jak niegdyś Noru, przymierzam się do kupna wzmaka do zasilania Tannoy M2. Chcę jednak kupić coś z zapasem, bo naprawdopodobniej w ciągu roku-dwóch będę się przesiadał na coś lepszego.

Bardzo proszę o opinie nie tyle na temat samych wzmacniaczy (choć to oczywiście również mile widziane, o ile wniesie coś więcej niż to co już można znaleźć na forum), ale o atrakcyjności niniejszych ofert (stosunek jakość-cena):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (ten to za sam wygląd raczej :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Próbowałem się też skontaktować z człowiekiem od NAD 370, ale jak na razie bez powodzenia.

Z góry dziękuję za opinie

Pozdrawiam

amazarak

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Denon 1560 odpada bo to od sprzedawcy ktorego odradzam.

Stare marantze i rotele - ja osobiscie bym nie wzial. (vintage)

Pozostaje marantz pm8000 nad ktorym bym sie zastanawial.

@proplayer - a abstrahując od sprzedawcy, czy jest to korzystna oferta?

Nie mam wielkiego rozeznania w cenach takich urządzeń... Czy są to oferty (chodzi o głownie o denona i pm8k) przeciętne, czy na granicy wygórowania (np "uczciwe ale za urządzenie w stanie absolutnie idealnym", itp)?

Amazarak ---->

Nie wiem jakie miales wzmacniacze do tej pory ale ja polecałbym ci spróbowanie jakiegos "anglika" tak jak ja to zrobiłem kupując Rotela. Ja zakochałem sie w tych sprzetach i teraz będę szperal w wyłącznie w Rotel'ach, Creek'ach, wysokich NAD'ach, Cambridge Audio itp.

....a z całą masowa japońszczyzną dalem sobie spokuj bo miałem już pare wielkich i sławnych jakońskich wzmacniaczy...kilka z nich było nawet szczytowymi modelami Hi-Fi koncernu i mialo wielkie trafa często nawet po dwa i olbrzymi kondensatory, potworne pobory mocy i super konstrukcje a kupiłem w końcu płaskiego Rotela na toroidzie i z moca około 60W na kanał i powalił je wszystkie :) ....to zupelnie inna jakosc dzwięku i zupelnie co innego. Naprawde polecam ci tego typu eksperyment...kup jakis dobry egzempalarz wysokiego modelu Rotela albo inncy które wymieniłem a zobaczysz ze wzmacniacz wcale nie musi wygladac i straszyc mocą żeby ślicznie grac :)

"Nie wiem jakie miales wzmacniacze do tej pory ale ja polecałbym ci spróbowanie jakiegos "anglika" tak jak ja to zrobiłem kupując Rotela. Ja zakochałem sie w tych sprzetach i teraz będę szperal w wyłącznie w Rotel'ach, Creek'ach, wysokich NAD'ach, Cambridge Audio itp."

z tym ze...rotel to nie anglik tylko japonczyk......:D.Noru nie zaliczaj bulwersa,bo taka jest prawda,rotel to nie anglik;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.