Skocz do zawartości
IGNORED

Integry: A-757,PMA-1560,AX-596,PM66 -itp

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Luxman A-383

Denon PMA-725R

...denona juz kiedyś miałem...i gra calkiem nieźle - w dobrej cenie warto go kupic i tez biore go pod uwage...natomiast Luxmana nigdy rzadnego nie słyszałem.

Jaka jest wasza opinia na te dwa wzmacniacze no i oczywiście Pioneera A-757 ?????

=> disco

Ty naprawdę jesteś niedojrzały panie mamostatniesłowoiwiemnajlepiej :) Zupełnie nie wiesz, kiedy przestać...nie będą już z tobą dyskutował, pisz sobie co chcesz....ani mnie to ziębi ani boli, tylko przystopuj....bo skrzynka mailowa pęka mi w szwach od emalii użytkowników wyśmiewających twoje zachowanie...już nie potrafię czytać tych inwektyw pod twoim adresem, przy okazji mi się też dostało za to, że z tobą dyskutuję...tak więc passuję.....

P.S. Jeśli jeszcze cokolwiek tu napiszesz to tylko utwierdzi mnie w moich i nie tylko moich przypuszczeniach, a jakie to przypuszczenia ? - he, he domyśl się :)))

No i tak właśnie stałem się właścicielem monitorków JMlab Focal - Chorus 706S

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

....tak więc teraz będę szukał wzmacniacza do nich :)

Zastawiam się nad:

Pioneer A-757

Rotel RA-930AX

DENON PMA-725R

......czyli przebieram we wzmacniaczach których cena nie przekracza 600zł bo uwazam że do mojego pokoju nie ma sensu inwestowac w niewiadomo co bo i tak sie cudów nie usłyszy :)

Jezeli możecie to doradźcie mi który z tych trzech najlepiej zagra z tymi kolumnienkami albo ewentualnie zaproponujcie cos innego w tej cenie.

Dzieki.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

bardzo ciekawe bo ja tez dostaje mnostwo maila na temat zyzia - wiele osob go tu nie toleruje... dla mnie jest to smieszny gosc i tyle - szkoda czasu...

tak nawiasem mowiac preferuje kontakt na zywo i jak dotad zaden z oponentow nie przyjal mojego zaproszenia i to tez o czyms swiadczy - odsluchy w Krakowie pod moim przewodnictwem maja sie dobrze i ciesze sie ze wszyscy jak dotad sa zadowoleni - z powodu jednego malkontenta chorego na punkcie swoich uprzedzen nie zamierzam sobie psuc humoru...

norwidos bardzo ciekawe to co piszesz - po naszym sporze ktory zapewne pamietasz ja rowniez dostalem mnostwo maili od niektorych forumowiczow ktorzy maja bardzo pejoratywny stosunek do twojej osoby - jak widzisz co kraj to obyczaj i jesli znow chcesz odkopac topor wojenny i tylko prowokujesz to wybacz ale nie przyjmuje i najzwyczajniej lekcewaze twoja zaczepke...

Noru bardzo przepraszam za zasmiecanie watku - to tyle odnosnie wpisow panow powyzej ze swojej strony niezaleznie od tego co napisza jeszcze zamykam dyskusje definitywnie...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Noru - Denon odpada jest za cienki... Pioneer gra miekko i moze chwilami zamulic zalezy od reszty systemu natoniast Rotel gra zupelnie inaczej - charakterystycznym dzwiekiem firmowym - jest jasny i dosc szczegolowy... nie znam dobrze brzmienia tych kolumn wiec wyboru musisz dokonac sam. Pozdrawiam.

Tak pan disco oczywiście musiał się odezwać, nie zniósłby tego, ze to nie do niego należy ostatnie słowo...ehhh co za dziwak :)))

A wracając do tematu seria 9 Rotela wcale nie jest taka jasna - po prostu nie jest zamulona jak np. egzemplarz PM 75, z którym miałem styczność - więcej słychać, jest więcej powietrza, brak wysokich skutkuje stłamszeniem dźwięku, brakiem powietrza, ociężałoscią....ale co kto lubi :)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

zyzio daj na luz...

Wg tego co powiedzial McGyver JMLab gra dosc jasnym dzwiekiem wiec Pioneer nie powinien ich zamulic. W konfiguracji ktora slyszalem Rotel zagral za jasno - ale to byla zupelnie inna konfiguracja - jak zagra z JMLab nie mam pojecia. Ale skoro potrafi nie zagrac az tak jasno - zgodnie z tym co napisal zyzio - to moze warto go tez posluchac?

disco

No coments...

żaden topór, żaden wojenny...

taki duży chłop a zachowujesz się jak przedszkolak...przykre to:(

nie do disco ale o disco

gość ma jakieś problemy więc go nie dołujcie bo to biedak....nie kopcie leżącego...

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan - napisalem ze byc moze system w ktorym sluchalem spowodowal ze Rotel zrobil takie wrazenie... sluchalem owszem serii 02 ale tez i 1070 i m innymi na podstawie tych odsluchow wysnulem wniosek o "firmowym brzmieniu" Rotela

seria 9xx uważana jest za ostatnią dobrą - nowa seria 0x i 10xx ma opinię "krzykliwej"

sam jako właściciel roteli nie mogę powiedzieć, że gra rozwrzeszcznym dźwiękiem - jest przejrzysty i jasny - ale bez przesady - dla porównania marantz 6010OSE którego miałem parę miesięcy o wiele bardziej dawał po uszach wysokimi - wiem, że to nie ta sama półka ale chodzi o obraz

Aha aha aha

....no to ja już wole drugi od góry stary model Pioneera A-757 niż jakiegoś niskiego Rotela 930.

Bo juz się tak kiedyśprzejechałem na NADach a dokładnie na niskich modelach 320 i 340 które graja płasko jak deska i odechciało mi sie eksperymentów z niskimi modelami nawet dobrych producentów.

Czyli zaczynam składac od poczatku bo wszystko rozsprzedałem poza M2 których zal mi sprzedawac ale chyba pójda pod mlotek :)

Czyli mam już JMlab i jutro jade po Pioneera A-757 a jak wróce zaczne szukac jakiegoś dobrego Tunera i przyzwoitego CD do mojego zestawu.

"a jak wróce zaczne szukac jakiegoś dobrego Tunera i przyzwoitego CD do mojego zestawu"

albo inaczej.Jak przyjedziesz bedziesz szukał nowego wzmacniacza i kolumn;D i zakładał kolejne tematy;).To taki zarcik,nie to zebym krytykował Twój sprzet który wybrałes.

Niewiem czy co niektórzy sa tak nadęci, tak głupi czy poprostu tak bardzo brak im kultury że zasmiecaja komus posta w dodatku docinajac mu :)

Zamiast nad sprzetem popracujcie nad sobą panowie :)

A wszystkich którzy znacząco mi pomogli i mieli dobre intencje serdecznie pozdrawiam.

Noru??a emoty to Ty wiesz co to jest....???

a tekst: 'nie zwracaj na nich uwagi" był niezły:D

no jak ze by inaczej....jak Pan jawiemwszystkoimniespytajcie71 sie tu udziela...........:)

Poza tym Noru,bez urazy,Ty sam nie wiesz do konca czego chciałes i stad mój zartobliwy wpis poprostu...jeszcze raz pisze,to zart był tylko....

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Niewiem czy co niektórzy sa tak nadęci, tak głupi czy poprostu tak bardzo brak im kultury że zasmiecaja komus posta w dodatku docinajac mu :)

Noru doskonala puenta - juz sie nic nie odzywam i po prostu robie swoje. Na szczescie krakowska grupa jest wyjatkowo sympatyczna i swietnie radzi sobie bez elfana. W sumie on wiele traci ale wiem ze nie tylko mnie cieszy jego nieobecnosc. A co do zyzia - coz biedaczek cierpi na manie przesladowcza wiec mozna tylko spojrzec z politowaniem ma jego posty. Norwidos urwal sie z choinki wiec nawet nie wspomne.

Norbert daj znac jak juz bedziesz odsluchiwal tego A 757 z JMLab. Chcialbym uslyszec Twoja opinie. Pozdrawiam.

a co jest najzabawniejsze to akurat disco sie w tym watku pojawił i zaczeło byc nieciekawie...ale to jak powiedział zyzio,to w stylu disco jest poporsut:)Dla nie orentujacych sie w temacie proponuje przegladnac cały ten temat:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.