Skocz do zawartości
IGNORED

wstegi do wstegowca

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

akurat co do podziału20cm to mowie o wstegach DIY

a raven R3.2-MMX ktory nawet nie ma wstegi 20cm w obudowie (przegrodzie) o szerokości 45cm charakterystyka przenoszenia wykazuje wahania zaledwie 0.75dB w paśmie od 650Hz do 19kHz

no niestety przy zwrotce midbasu auruma trzeba troche posiedzieć.

chyba wkońcu zlikwidowałem takącholerną górke na średnich. jak odbiore skrzynki to ostatecznie w końcu zamknę ten projekt.

ps. wstęga też mocno kapryśna, nie powiem ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>>uwe300

przede wszystkim gratulacje, wiem ile musiałeś w to włożyć i kasy i cierpliwości. Będziesz mierzył te wstęgi? Ciekawe jak wypadają zniekształcenia harmoniczne.

pozdrawiam

to sa poczatki. Firmy nie robia takich konstrukcji gdyz ilosc zwrotow bylaby straszna. Tworca diy moze se na to pozwolic np. na wymiane membrany ale firmy? dodaj do tego siatke filtr od przciagow i pare innych rzeczy i taki glosnik jest niesprzedawalny. Alu za jakis czas sie i tak rozciagnie i opadnie a w firmowych to nie moze byc. Zrob wodospad labem to chetnie zobacze co i jak.

kurczak cos mam zryte:/ pulse tak wyglada... moze mam cos z masa... jak myslicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niesamowity detal! duzo lepszy niz przy widocznych Vifkach szczegolnie odczuwane jest to na werblach perkusji teraz sluchac dokladnie brzmienie spodnich sprężynek, jednak trzeba jeszcze troche popracowac nad rodzajem wytlumienia tylniej strony wstęgi. chk-a wyglada ciekawie od 1k do 10k miesci sie w +/-1.5dB natomiast pomiar powyzej 10k jakis dziwny jest ale nie przywiazuje do niego uwagi bo przy kazdej kopolce jest dziwny ;). Wstega jest przy takim karbowaniu bardzo kierunkowa w plaszczyznie pionowej, w poziomie jest dobrze, natomiast bardzo wyraznie slyszalna jest roznica przy umieszczeniu wyzej lub nizej glowy poza prostopadłą oś glosnika.

narazie slucham z trafem, ale sama wstega z rezystorem 1R w szereg gra glosniej. Chyba popracuje nad polepszeniem pola magn. w szczelinie i zrezygnuje z trafa na rzecz rezystora 2 lub 3R, ewentualnie wchodzi w gre wzmacniacz lampowy pod sama wstege wtedy i tak trafo musi byc ;)

uwe, rewela.

Myślę, że przy tej długości wstędze można zejść z podziałem do 3K 3 order. Co na to pomiary?

No i tak jak pisła josef: jak to brzmi. Choćby w porównaniu do klasycznej kopułki?

josef, widzialem, ze rozkręcileś BD DT990? Kabel spróbuj dac nieekranowany 3 żyły. Taki był w oryginale?

Piszę to, bo mam DT-150(sporo gorsze, za to ładniejsze:)). Polutowałem sobie wtyk na Cordialu CMTOP222 i jest...inaczej. Góra lekko przycieta, przez co całość bardzie zaokrąglona, może ktoś nawet powie barwniejsza. Impuls słabszy. Ogólnie będę kombinował z 3 żyłami(linki w teflonie) puszczonymi luzem w oplocie z linki wspinaczkowej.

A jakie wrażenia u Ciebie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.