Skocz do zawartości
IGNORED

wstegi do wstegowca

senicz

Rekomendowane odpowiedzi

lancaster - a propos beyerów to za niedługo napiszę w moim wątku co się zmieniło - bo się jednak ewidentnie zmieniło...

uwe - teraz rób drugą wstęgę co by stereo można słuchać !!! :)

z kilku wzgedow postępy z budowy bede opisywał tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) poronione jest dodawanie zdjec na tym forum.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a po co foto wystarczy jak opisze.

Wstega ma 15mm i ma 3 paski z foli alu z odstepem na 1mm przyczym pasek wewnetrzny ma 4mm a zewnetrzne 4,5mm. Sa cienkie te wstegi na moje oko tak z 10um. Delikatne i lekkie ciete z metra. Te trzy paski to sa zwykle alu przyklejone do paska folii z kaptonu? widac nawet klej miedzy paskami. Oczywiscie cienka warstwa. Przekrempowania sa w odleglosci 3mm od siebie i nie sa okragle a raczej zrobione plaskim zebem krepownika. Chyba nie ma problemu zrobic cos takiego samemmu majac kapton i odpowiedni klej. Z tego wynika ze bede robic na as2006 dwie wersje rownolegle -wstege/ kopulke z mfb. Ciekawe co wygra bo to wstawie do kolumny na as2006. Ja stawiam na mfb a Wy?

Czy można już dzis dokonać rezerwacji dla mnie i kilku moich znajomych?

Pytam szczerze, bo o ile nie zależało mi na staniu w kolejce żeby posłuchać McIntoshy i Thieli, o tyle Twojego systemu jestem ciekaw.

rzezc nie jest taka tania ta wystawa. Chyba z 2.5k zl trzeba na pokoj. Nawet do spolki to i tak wychodzi duzo. Moze jednak znajdzie sie jaki sponsor. Licze na stx bo w koncu jego glosniki poleca na basie i byc moze inna firma jeszcze sie dolaczy. Bez foto plotera tez bedzie mi trudno bo zlozyc na probnym pcb uklad filtru zlozony z 8 op zrobinych na tranzystorach chyba jest niewykonalne. Wiec powalcze o fotoploter na UV. Narazie wzmocnilem mechanike tego rolanada 1100 co to kosztowal 20zl na wolumenie. Dodalem kilka lozysk tocznych i dodam jeszcze kilka aby wykasowac luzy. Co do mfb to no ta oszukancza wlasciwosc ze wyciaga mikroszczegoly z muzy. Polega to na tym ze sensory przy bardzo malych poziomach nie wylapuja juz ruchu membrany i petla nfb/mfb powoduje zwiekszenie pradu w cewce co w efekcie daje zaskakujacy efekt w postaci podniesienia poziomu mikrodetali co powoduje rozwarcie efektu stereo i poglosow schowanych juz w bezruchu membran glosnikow. Ale pieprze co? Mikrofony elektroststyczne maja duza wieksza dynamike niz glosniki i to powoduje ze duza czesc info znika z nagrania po przejsciu przez glosniki. One ja olewaja. Slychac to wyraznie po przejsciu na elektorstatyczne sluchawki. Mala masa daje efekt odtwarzania wszystkiego az do konca. Narazie nic nie robie tylko fotoploter.

wracajac do wsteg megaline to paski alu maja dosc poszarpana krawedz. Najlatwiej uciac cos takiego lancetem nozykiem do papieru a juz super to na krazkach ze zwijaniem rownoczesnym. Moze okragly noz krawiecki podobny do tego co do pizza a taki noz mozna kupic w firmach ze sprzetem krawiecki. Alu ma tendencje do rwania sie przy najmniejszej tempocie ostrza wiec krazkowe ciecie jest super. Pogadam z kolegami z PW to moze uruchomimy produkcje takich wsteg. Pokaze im o co chodzi a oni reszte juz zrobia. Jak sa chetni to zglaszajcie sie to moze chlopalow to zacheci do roboty?

JA SPLODZILEM COS TAKIEGO

Ukryta Zawartość

post-10468-100002803 1170291114_thumb.JPG

post-10468-100002804 1170291113_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

CD

Ukryta Zawartość

post-10468-100002800 1170291118_thumb.JPG

post-10468-100002801 1170291117_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cd

Ukryta Zawartość

post-10468-100002797 1170291122_thumb.JPG

post-10468-100002798 1170291121_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

na moje oko, za szeroka wstega, za male magnesy, jak robisz 100cm wstege to rozumiem ze masz monstrualny pokoj, inaczej raczej kiepsko bedzie ze stereofonia, lokalizacja i zgraniem fazowym przetwornikow

dodatkowo przy tak szerokiej wstedze i slabych magnesach zapomnij o przyzwoitej odpowiedzi impulsowej, jak robisz juz 100cm to lepiej daj 10mm max a efektywnosc i tak cie zabije, duzo zyskasz na dynamice

kurcze wyjdzie tasiemiec ale jeszcze dopisze ze b. duzo zyskujesz rozprowadzeniem pola przez stal, czasami nawet wiecej niz dokkladajac magnesow, drugi plus to ze bedziesz mogl postawic kolo TV, ja mam tak zrobione ze stooi teraz 40cm od tv

ok dziki uwe300 to byl prototyp robiony na szybkesa a teraz sie bede bawil na powaznie a ty jaka masz szeroosc wstegi u mnie jes 25mm sam stwierdzilem ze jest za szeroka niema takiej krystalicznej gory srednica jest dosc ciekawa ale nadal chodzi mi o dobre trafa do niej ma sie rozumiec ze przez zastosowanie trafa bedzie grala ciszej ??? czekam na koncepcje trafa ???

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.