Skocz do zawartości
IGNORED

Standy DIY z allegro

abtman

Rekomendowane odpowiedzi

->AmAdeuz

Jak mozesz to napisz prosze tutaj lub moze na priva jak graja (czego sluchasz?) i w skrocie co w nich siedzi itp.

Wlasnie ostatnio czegos takiego szukalem :)

Elfan...no wlasnie nie obrazaj sie :) Wszytsko sobie wyjasnilismy...wiemy co sprzedajesz i za ile i czego moze sie spodziewac zakladajacy ten watek bo w koncu o to chodzilo. Standow jak na razie nie wyrzucilismy i nowych kupowac nie bedziemy ;)

Zycze wielu klientow i dalszych sukcesow w biznesie...na okraglo i w miare plasko :)

słuchajcie,nie to ze sie obraziłem,ale tak wyszło w tym watku ze standy sa kompletnie krzywe,nie nadaja sie do postawienia kolumny nawet za 100zł( a zamawiali nie jeden raz pod PrAc Studio 100) i sa wogóle mało estetyczne...tak sobie moze pomyslec osoba obserwujaca temat z boku....No ale trudno,co było to było...z tym ze komentarze na allegro mówia całkiem co innego:)

wiem ze mozna blaty miec proste d perfekcji,lakier samochodowy,ale...no własnie..chyba nie za takie pieniadze.Wiem ze ceny atacamy itd to troche magia,jak innych za np 700zł,no ale taka jest konkurencja,i tyle sobie zycza za standy wykonane z materiałów naprawde bardzo tanich i mało solidnych jak i stabilnych....W moim przedziale moge smiało powiedziec ze...konkurencji to ja nie mam....przynajmniej na allegro...nawet jak bym za sztuke chciał 200zł.......

chyba nikt nie odniósł wrażenia, że Twoje standy są złe – po prostu daliśmy rzeczową opinię – gdyby były do niczego to nikt by ich nie odebrał albo widzielibyśmy tu same epitety – są OK. a to, że mogą być jeszcze lepsze to nic złego

Hmm powiem tak, szczerze poczułem sie urażony tym tekstem:

"Wiem ze ceny atacamy itd to troche magia,jak innych za np 700zł,no ale taka jest konkurencja,i tyle sobie zycza za standy wykonane z materiałów naprawde bardzo tanich i mało solidnych jak i stabilnych...."

Tak się składa że w swojej ofercie mam standy walsnie za ok 700 zł. Jeżeli uważasz, że nogi wykonane z litego drewna lakierowane w profesjonalnej lakierni, wygladające jak najwyższej jakości mebel, podstawy granitowe 6 grube z czarnego, najdroższego, najtwardszego granitu jakim jest szwed, masywne kolce montowane w tulejkach umieszczonych w granicie a nie przyklejanych są materiałami bardzo tanimi, mało solidnymi i mało stabilnymi to proszę bardzo, może tak zrobimy jakieś prównanie z Twoimi standami, co? Chodzi mi oczywiście o jakośc wykonania i jakośc użytych materiałów. Taka moja jedna mała rada, pomyśl najpierw zanim zaczniesz krytykować konkurencję...

Z góry przepraszam za ostre słowa ale taka jest prawda!

ok..to moze porównamy własciwosci soniczne moich standów za 700zł i Twoich??co??:)bo wiesz,tu mowa o stnadach za 22zł za komplet...I wiem dlaczego to napisałes....cel Twój znam...Bez obrazy,ale przerabiałem juzstandy granit(tez sie tym zajmuje)+ drewno,i wiem jak to wpływa na dzwiek...

A co do kosztów produkcji,to tu nie ma co porównywac..stalowe, spawane,do drewna i granitu.

Górek,i zapraszam powaznie na porównanie,za 700zł wykona sie takie standy ze staki(np blacha 12 mm) i rurki z grubych scianek,nie mówiac o solidnym połączeniu czyli spawie....Pozatym tu była mowa o standach ze stali,a nie drewna i granitu.Ja moge zrealizowac zamówienie na standy ze stali + granity na kolcach,i za mniej niz 700zł...ciekawe co bedzie bardziej solidniejsze...:).Oczywiscie granit szwed,wysoka polerka itd.Wiec nie rób reklamy darmowej bo jak mówiłem,tu było o stali a nie drewnie i granicie...i ja wspominałem o standach stalowych za 700zł....

"Chodzi mi oczywiście o jakośc wykonania i jakośc użytych materiałów."

pod tym wzgledem tez nie boje sie porównania...jesli chodzi o cene 700zł.....te za 220zł tez sa estetycznie,ale jesli ma byc perfekt to za 700zł tak tez moze byc.Z tym ze dla jednego te moje snady za 220zł sa perfekt,a dla innego,jesli szukał Atacamy za 2000zł moze byc juz nie perfekt...dlatego mam wersje DELUX......

Hmm darmowa reklama? Hmm nie sądze, jak juz nie jeden forumowicz zauwazył juz dwano nie bylo moich wypowiedzi na tym forum a to wlasnie za sprawą standów które wykonuję. Dlatego w dalszym ciagu nie mam zamiaru ciągnąc tematu podstawek bo jeszcze ktos uzna to za reklamę, a taka naprawdę w ty miejscu nie jest mi potrzebna bo jakos od dluzszego czasu nie pisze o nich na forum a nadal mam klientów.

Chdzi mi jednak o to iż nie bierzesz pod uwagę bardzo wielu czynników które są składowymi na cene standów np konurencji, nawet tych calych ze stali. Mianowicie, udzielasz gwarancji? Wystawiasz faktury? Rozliczasz sie z ZUS-em i placisz podatek od tego co zarabiasz na sprzedawaniu standów? Zatrudniasz pracowników? Masz jednolite, spełniające wszelkie standardy opakowania? Mozna by jeszcze wiele wymieniać w tym miejscu. Opracowałęś jakies technologie lub masz jakaś konkretną ideologię? Wsadziłeś troche pieniędzy na badania nowych surowców, lakierów itp? Płacisz za reklamę w czasopismach itp? Nie sądzę...

Nie mam zamiaru w tym miejscu oczerniać ani Ciebie ani Twoich podstawek, bo to nie o to tu chodzi. Jeżeli twierdzisz ze jesteś w stanie zrobić pożądne standy w cenie 700 zl brutto, zaplacic od nich podatek itp itd no i oczywiscie jeszcze na tym nieźle zarobic to gratuluję.

"Chdzi mi jednak o to iż nie bierzesz pod uwagę bardzo wielu czynników które są składowymi na cene standów np konurencji, nawet tych calych ze stali. Mianowicie, udzielasz gwarancji? Wystawiasz faktury? Rozliczasz sie z ZUS-em i placisz podatek od tego co zarabiasz na sprzedawaniu standów? Zatrudniasz pracowników? Masz jednolite, spełniające wszelkie standardy opakowania? Mozna by jeszcze wiele wymieniać w tym miejscu. Opracowałęś jakies technologie lub masz jakaś konkretną ideologię? Wsadziłeś troche pieniędzy na badania nowych surowców, lakierów itp? Płacisz za reklamę w czasopismach itp? Nie sądzę..."

ok,a ty to wszystko spełniasz mam rozumiec???jesli tak jest,to szczeze mówiac,jestem pełen podziwu.

ja spełniajac te warunku moge wykonac standy za powiedzmy 450zł,bardzo solidne,estetyczne.I jeszcze jesli chodzi o te koszta co wymieniłes,tak samo jak Ty ja nie mam loga,tylko jak to auto watku okreslił,to standy DIY na zamówienie.Nie standy jakiegos tam producenta ale DIY.

Elfan ty nadal nie rozumiesz o co mi chodzi. Poprostu staram się Ci wytlumaczyc na czym polega różnica w cenie producenta np Atacamy a np twoja. Ale pisanie ze taki producent robi ze słabej jakości materiałów itp jest poprostu nie namiejscu.

elfan., 29 Mar 2006, 00:19

>co do własciwosci sonicznych standów polecam obszerny temat Adamo,z tego co pamietam to własnie

>stal była optymalna:)

Nie do konca...

Optymalna jest IMHO konstrukcja wykonana z jednolitego materialu o plaskiej podstawie gornej zasypana medium tlumiacym (czy ktos myslal o wodzie lub oleju? :)i posiadajaca przyzwoita wage czyli:

Stand caly ze stali lub caly z granitu lub caly z drewna (tak tak mozna i taki zbudowac i odpowiednio go usztywnici dociazyc).

O przenoszeiu drgan pasozytniczych z kolumny na stand decyduje

-plaska podstawa gorna - dobry styk z kolumna

-sprzezenie - impedancja mechaniczna - czyli drewno kolumny z drewnem standu jest ok

(sprzezenie pomiedzy granitem a drewnem jest lepsze niz miedzy stala a drewnem)

Mysle jednak ze kluczowa jest plaska gorna podstawa.

to jest adamo tak włąsnie u mnie.POwierzchnia jest płaska....kolumna sie nie ssuwa...ale za Twoja rada,jesli ma byc jeszcze lepiej,nzi do tej pory...z tym z nie wiesz jak jest teraz,i nie wiesz jak jest z powierzchnia płąska u josefa...bo On tylko ogólnie opisał ze troche sie rusza kolumna...ale czy to jest 0,1 mm czy 1mm to tez wazne....:).Ale jak zwykle krytyka jest wskazana,przez co produkt bedzie jeszcze lepszy!.Co do mojego zapewnienia,o czym mówiłem Ci 5 miesiecy temu,to miałes na mysli spawy.josef potwierdził ze u niego ich nie widac,standy sa jak odlane z jednej formy...nie ma łaczenia!.Co do nierównosci powierzchni..to jak mówiłem wczesniej..

"tulejkach umieszczonych w granicie a nie przyklejanych są materiałami bardzo tanimi, mało solidnymi i mało stabilnymi"

od kilku dni mam w ofercie kolce przykrecane.Sa i tez klejone:).Do wyboru do koloru.To tak dla wyjasnienia.Co do klejonych,to z doswidczenia wiem ze sa stabilne,i nie sprawia zadnych problemów...tasma jest z włóknami,dosc mozna.....

u mnie odchyłka to ok. 1mm - dziwi mnie tylko czemu w dół? podczas spawania blacha się tak rozgrzała, że zmiękła i się wygięła? trochę to dziwne bo w końcu to 5mm!!! jakby by odchyłka była do góry to kolumna miała by podparcie na bocznych krawędziach

1mm,i wszystko jasne....chyba to znów nie jest tak duzo.A dlaczego w dół...to przy transporsie mogło byc róznie.....Uwazałes na nie???.Pewnie Adamo zaraz mnie skrytykuje,ale standy w sklepach w jakich bywałem maja 1mm,i jest to norma przy takich stojakach,w sklepie około 400-450zł,zaleznie od wersji itd.Blacha górna 20x20 to max.Bardzo siesznie to wygladało jak widziłem jednego napalonego klienta,co B&W 602 stawiał na standzie 4kg,wys 70cm,na blat niecałe 20x20cm!!:)1mm nierówna powierzchnia blachy(z Adamo rozmawialismy 5 miesiecy temu o pewnej nierównosc ale nie tylko powierzchni blachy,dokłądniej chodziło mi wtedy o lekką nierównosc jak kolumna stała na stojaku)powiedziłem ze stojaki sa teraz równe jak strzała,wiec josef,powiedz czy Ci nierówno kolumny na stojaku stoją??,nie mam na mysli tu lekkiej nierównosci samej blachy...A te 1mm to jest naprawde nie wiele,i wbrew teori głoszonej przez adamo,stosuje sie z niezłym skutkiem podkładki dołaczone przez producenta i gra tak jak trzeba!.Ja miałem tak w Avance Epsilonach,z podkładkami i bez nich,i drgania były takie same jak z podkładka czy tez bez nich.Adamo a na jakich Ty testowałes kolumnach??jaki miały duzy woofer,mój był 18cm Scan Speak.

I blacha ma prawie 7 mm,ale mierzona metrem ma niby 5mm,to tak dla wyjasnienia;)

"podczas spawania blacha się tak rozgrzała, że zmiękła i się wygięła? trochę to dziwne bo w końcu to 5mm!!!"

dokłądnie tak sie stało,i dlatego pisałem ze to jest norma,co innego jak bys miał z kilka mm,to juz jest nierówny stojak i tyle.

transport odpada - własnoręcznie i własnoocznie pilnowałem :)

wiesz - ten 1mm mi nie robi różnicy bo i tak mam kolumny przyklejone UHU Tack'iem - jak to cholerstwo chwyci to ciężko kolumnę oderwać - myślę, że to lepsze rozwiązanie niż samo położenie na gołym blacie - spojenie jest mniej sztywne ale na pewno trwalsze - nic się nie kolebie, styk zawsze wynosi 100% bez względu na drgania kolumny

witam...

standów u Elfana nie kupowałem ale pozwolę sobie przedstawić moje zdanie...

do Elfana:

To co widać na zdjęciach Josefa wywołało na mojej twarzy skrzywienie. Tutaj tłumaczenia typu "za 100 zeta nie znajdziesz takich" mnie nie przekonują. To pokazuje tylko że olewasz ludzi i nie dbasz o swoją reputację. Ja osobiście wolałbym sam pójść do ślusarza i pociąć te elementy a u Henia za rogiem pospawać za ćwiartkę. Jak już coś robisz, a zamierzasz mieć klientów to powinieneś o nich dbać, a tym niezadowolonym pozwolić być zadowolonym. Chała jest chałą i odesłałbym Ci ten towar raz dwa.

do "zadowolonych" posiadaczy:

wyszlifowanie pólki wcale nie jest takie łatwe jak Wam się wydaje. Tutaj żadna szlifierka nie pomoże, nie ma siły. Pozostaje niezadowolonym samemu coś grzebnąć. W końcu poszpachlować i przetrzeć każdy umie, a lakiernik chlapnie farbą za 50 zeta. Efekt będzie 100 razy lepszy

Nie wiem Elfan kim jesteś z zawodu. Zgaduję, że skoro się tym zajmujesz, to pewnie spawacz albo ślusarz. Powiem Ci jedno. Ta pólka zawsze będzie krzywa. Wiesz dlaczego? Wprowadzasz naprężenia. Tylko jest jedna rzecz...tego da się uniknąć. Tym bardziej że są to grubościenne elementy.

Tyle

Radzę się zastanowić i zmienić swoje podejście do klientów. Swoją drogą nie wiem czy nie lepiej byłoby podnieść cenę do 200 i zrobić to porządnie, bez żadnych tam tłumaczeń typu "spójrzcie na cenę"

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.