Skocz do zawartości
IGNORED

Standy DIY z allegro

abtman

Rekomendowane odpowiedzi

a to ze olewam to wyciagasz to na podstawie 3 opini......??...josef,napisz tu na forum,jesli to co opisaes,czyli te wady sa w jakis sposs dokuczliwe i to zostanie to naprawione raz,dwa.Najlepiej byo sprawdzic to przy odbiorze i nie byoby potem takich sytuacji..badz napisac maila,ze cos ci tam jednak nie pasuje,bo sam widzisz jak to jest jak na forum sie cos napisze...ludzie mysle ze to juz jest kompletnie na smietnik.....

adamo,wysli mi standy jesli jest cos z nimi nie tak,na moj koszt oczywiscie.Szczegoy na priva prosze.W sumie ciekawe gdzie te kilkadziesiat zadowolonych ze standow forumowiczow....,nie wspominajacych o drobnych nierownosciach,czy tez innych szczegolach......

>>elfan.

nie wiem czy jest to 1mm czy 0,5 a może 5. Rzeczywiście jest tak, że swoją opinię oparłem na tym co posiadacze napisali+fotki josefa. A pan Henio, jak się dopilnuje (bo dla tych za flachę całe życie trzeba patrzyć na ręce) potrafią zrobić bardzo dobrze, za śmieszne pieniądze. Ja osobiście wolałbym zapłacić te 100zł więcej i nie mieć się do czego przyczepić. Mam nadzieję że to rozumiesz. Twoja sprawa czy weźmiesz to do siebie czy nie.

Pozdrawiam

"W sumie ciekawe gdzie te kilkadziesiat zadowolonych ze standow forumowiczow....,nie wspominajacych o drobnych nierownosciach,czy tez innych szczegolach......"

myślę że też by wyrazili swoje zdanie, niestety nie wszyscy którzy kupili Twoje standy są czytelnikami tego forum

oczywiscie ze sie tym przejmuje,krytyka robi swoje.Z dnia na dzien jest postep,to normalka....Ale Ty narazie tylko napisales ze Pan Henio Ci zrobi.Teraz to zrealizuj...bo wiesz,od dyskusji do czynow daleka jest droga...Tu podane wady,to drobne wpadki,tylko nie pisalem tego wczesniej....kazdemu sie zdarzaja...jak pisalem wczesniej...Z tym ze ja staram sie to poprawic,jesli takie cos wystepuje,a nie olewam klienta...Ja standow nie wykonuje,i stalo sie jak sie stalo,nie zauwazylem tych szczegolow,ale z miesiaca na miesiac staram sie bardziej to kontrolowac....

P.S i niedlugo wyladuje w dziale ogloszenia wersja SE,czyli za 200zl sztuka.Dla wymagajacych.Ale te za 110zl tez zostawie,bo sa solidne,estetycznie,i rowne,jak wiekszosc standow za kilaset zl za komplet.....

"myślę że też by wyrazili swoje zdanie, niestety nie wszyscy którzy kupili Twoje standy są czytelnikami tego forum"

suchaj,nie rozumiem Cie..napisalem ze forumowicze,ale w temacie watku zostal podany link,tam sa moje komentarze..przeczytaj te za standy....jest ich tam troche....wydaje mi sie ze dosc duza ilosc...oni uwazasz sa slepi itd,ze tylu nie widzialo ze kolumna im spada ze standa itd??czy tylko tak od zasady piszesz na temat czegos,czego nie widziales.....

P.S i poza allegro tez dosc duzo sprzedalem..i ludzie nie dzwonili z zalami ze cos jest nierowne itd...no ale kto mi teraz uwierzy w takim wypadku.....pisac sobie moge co chce..Wiec dlatego mysle ze komentarze beda odpowiedniejsze do udowodnienia czegos.....

>>elfan.

nie zamierzam się z Tobą kłócić. Wyraziłem swoje zdanie z tego co zobaczyłem po zdjęciach i wypowiedziach posiadaczy. Allegro to zupełnie inna bajka. Te komentarze to w połowie ściema, bo ludzie:

1. Boją się wystawić negatywa, bo 2ga strona się odwzajemni

2. Ocenianie towaru, cvałej transakcji nie polega tylko na ocenie jakości. Ktoś kto wystawia negatywa też musi/powinien go uzasadnić. I co ma wg Ciebie napisać? Towar niezgodny z opisem? Niezgodny ze zdjęciem?Pomyśl..

Póki co standów nie zamierzam budować bo nie mam do czego, chociaż to też niebawem pewnie przede mną.

Co do pana Henia... no cóż wielu takich ludzi nie ma, ale kto szuka ten znajdzie. Ja swojego znalazłem. Radzę szukać i innym.

I jeszcze raz pragnę podkreślić, że każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania, nawet na podstawie tego co zobaczył na zdjęciach (dot to oczywiście wyglądu) i opinii użytkowników. To drogi Kolego nie kolumny, że żeby móc ocenić ich dźwięk same zdjęcie nie wystarczy...

Pozdrawiam

>>elfan.

"P.S i poza allegro tez dosc duzo sprzedalem..i ludzie nie dzwonili z zalami ze cos jest nierowne itd"

Tego nie wiem, mogę wnioskować że były lepiej wykonane od tych w watku

ok,wyrazies swoje zdanie.Co do allegro...sadzisz ze przy tej ilosci komentarzy i takim czasie istnienia(ponad rok) bybym tam jeszcze na tym samym koncie....???.Ja wiem ze standy to nie kolumny,ale sam zobacz,jesli wada bya by widoczna,to josef by odebral towar....??.Odebral,poogladal 4 miesiace,i teraz napisal i zrobil fotki z 5 cm...a Ty wyraziles opinie....Taka magia forum...i opini o danym produkcie...Wiez tez pod uwage co dana osoba oczekuje od danego przedmiotu za dana cene..ale to na forum graniczy z cudem i przy rozmowach na odleglosc wytlumaczyc pewne sprawy...

Ja,traktujac josefa jak jednego z forumowiczow przyjmuje do reklamacji standy.Te ubytki ktore sa beda naprawione.Przyjade po nie.Szkoda ze nie zostalo to zalatwione podczas odbioru,jak i przez kilka miesiecy o tym nie wspomniales mailowo,czy tez nie zadzwoniles,bo wszystko dalo by sie z pewnoscia zalatwic.ale trudno............

"Tego nie wiem, mogę wnioskować że były lepiej wykonane od tych w watku"

a chcesz wiedziec ile ich byo??,moge Ci na priva napisac....jesli przy takiej ilosci miabym w co 3 komplecie reklamacje,to bym dawno dal sobie juz spokoj....bo bym nie wytrzymal od telefonow i maili ze skargami...

tak,dokladnie miedzy nami....ale co juz sie napisalo to sie napisalo....mimo ze nie znalo sie szczegolow danego zamowienia itd....no ale to forum..cos czeba napisac:).Mimo ze forumowicze ktorzy brali udzial w dyskusji i skorzystali z uslug sa ogolnie zadowoleni.....

Frank, 29 Mar 2006, 21:22

>Upieracie się przy tych bardzo płaskich podstawach górnych.

>Dużo lepszy efekt osiąga się stawiając kolumny na kolcach wmontowanych w te górne podstawy.

>Sprawdzone !

Kolce sa wyjsciem (podobnie jak bluetack) wprzypadku nierownej podstawy.

Ale to rowna podstawa jest idealem.

Elfan Twoje standy nie kosztuja 100 pln za sztuka!!!

Jak policzy sie kolce i transport wychodzi ponad 300 pln.

Dodatkowo jak bys placil podatki i ZUS to cena byla by jak firmowek.

Twoja konkurencyjnosc polega prawie wylacznie na tym ze robisz to w szarej strefie.

dziwne...cisza...zaproponowałem ze standy przyjme,i nikt mailowo nic nie napisał,josef jak i adamo....chociaz kosztów nie poniesli by zadnych podczas reklamacji...Wiec mozna wywnioskowac,ze owe "wady" sa na tyle nie istotne ze chyba nie trzeba oddawac do poprawek i szkoda czasu na zapakowanie do wysyłki......

elfan., 30 Mar 2006, 15:19

>dziwne...cisza...zaproponował em ze standy przyjme,i nikt mailowo nic nie napisał,josef jak i

>adamo....chociaz kosztów nie poniesli by zadnych podczas reklamacji...Wiec mozna wywnioskowac,ze owe

>"wady" sa na tyle nie istotne ze chyba nie trzeba oddawac do poprawek i szkoda czasu na zapakowanie

>do wysyłki......

Elfan rozwazalismy to juz dawno temu (moge podac linke). Czy Ty myslisz ze mam cos z glowa i zaplace kurierowi ponad 100 pln za transport w dwie strony? :) Mam placic za cos co w koncu sam zrobilem a Tobie sie nie chcialo.

Najsmieszniejsze jest to ze ja i Josef przyjelismy za standart ze powierzchnia bedzie plaska (a ja w domysle ze rura bedzie przyspawana na calym obwodzie do podstawy gornej). Dlatego nie mozemy miec do Ciebie pretensji.

Po prostu tego wtedy nie dopilnowales a to dla tego ze nie przyszlo Tobie do glowy ze tak trzeba a nam nie przyszlo do glowy ze ktos moze sprzedawac standy z nierowna powierzchnia.

Formalnie transakcja wiec jest ok i o to sie nie czepiam ale wydalem moja opinie o produkcje.

O to o co sie czepiam a raczej co mnie dziwi to to, ze zamiast posluchac Saczka Josefa i mnie nadal odwracasz sie d..pa do potencjalnych klientow.

Nie wiem czy to sprawa honoru (Ty twierdzisz ze wylacznie kasy) ale wytlumacz mi prosze dlaczego

piszesz ze standy ktore teraz robisz sa juz z plaska powierzchnia a wczesniej pisales ile to wymaga pracy itd jak to podraza itd.........a cena nadal ta sama :)

Nie mialem zamiaru juz wiecej pisac (chyba ze sadzisz ze jest jak w polityce ze lepiej mowic zle byle mowic) ale zostalem wywolany....i tyle...

"ale wytlumacz mi prosze dlaczego

piszesz ze standy ktore teraz robisz sa juz z plaska powierzchnia a wczesniej pisales ile to wymaga pracy itd jak to podraza itd......a cena nadal ta sama"

Pisze tak dlatego poniewaz powierzchnia płaska mozna interpretowac róznie...dla jednego to juz kompletnie krzywe,a dla drugiej osoby bedzie idealne,i nie bedzie kompletnie zadnej uwagi na takie cos zwracał...stad te moje wywody...masz przeciez opinie nicrama....I standy beda wedle zyczenia z idealnie plaska powierzchnia,szpachlowane cale itd...ale w wersji za 200zl sztuka...w wersji za 110zł bedzie tak jak jest,czyli powierzchnia płąska,kolumna umieszczana na podkładkach orginalnie zaopatrywanych przez producenta kolumn.

co do reklamacji,nie wiem jak uwaznie czytasz,ale napisalem wyraznie ze na mój koszt...

"Mam placic za cos co w koncu sam zrobilem a Tobie sie nie chcialo."

aha,zrobis sam....i co jest lepiej....??bas lepszy,mozesz o tym napisac??jestem bardzo ciekawy.Oczywisccie opisz jaki system,kolumny itd,bo w " omnie" jestes anonimowy;).Chce sie dwiedziec z czystej ciekawosci.

P.S jesli chodzi o wpływ na brzmienie,to znów podczas moich experymentów,z kolumnami Epsilon 910,najlepiej wypadła wersja z dociazonymi piaskiem rurkami.Podkładek gumowych mozna mi wierzyc lub nie,NIE SŁYSZAŁEM,ale byc moze w systemach HI END za duze pieniadze tak bedzie,no ale wtedy ktos dysponujacy takim systemem nie kupuje podstawek za kilka stówek tylko kilkadziesiat.....

Teraz mi udowodnisz ze nie slysze ze mam kiepskie kolumny (a nie mam hiendu:)) itd ale tak naprawde Ciebie to nic nie powinno obchodzic.

Juz napisalem ze w ustnej umowie nie wspominalem o tych szczegolach wykonczenia wiec nie moge i nie mam z punktu handlowego pretensji.

To ze inni nie reklamuja jest zwiazane pewnie z tym ze wiekszosc trzyma kolumny na bluetacku (dzieci, koty itd :)

Jak pisalem sadze ze 50% jakosci standow to plaska powierzchnia (nie raz przedstawialem dowody)

Twoj wpis

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

17 Lis 2005, 21:53

adamo mam tez wersje stojaków DELUX i z 3 warstwowym lakierem z podkłądem dodatkowym,poza tym teraz technologie produkcji mam inna(obydwu wersji).Nie chce sie tu reklamowac,szczegóły mozna poprzez priva,ale dosc spora ilosc komentarzy na allegro pozytywna mówi co innego nt moich wyrobów;).Jesli chcesz moge Twoje standy przyjac w celu poprawki,z tym ze ja nie ponosze niestety kosztów przesyłki do mnie i z powrotem,poprawiki oczywiscie za darmo.Juz dosc duzo forumowiczów uzywana moich standów wiec moze sie wypowiedza,napewno znajdzie sie ktos kto ma na nich AE Evo One.

przeczy temu co napisales powyzej.

Sprawa jest prosta. Uniosles sie honorem ze ktos Tobie zarzuca ze produkujesz badziew a Ty twierdzisz ze wszytsko jest super a prawda lezy po srodku.

Standy sa ciezkie a jedyna ich wada jest brak spawu na okolo (piaskiem do konca nie da sie zasypac i chociazby po to warto spawac calosc) i powierzchnia plyty.

Widzisz to jest tak jakbys odbieral robote glazurnika.

Mimo ze po czasie "pewnych rzeczy nie widac" to jak odbierasz robote albo u gogos ogladasz lazienke to na podstawie takich szczegolow wydajesz opinie o fachowosci i kompetencji.

Gorna podtstawa i brak spawow to jednak ewidentny blad w konstrukcji standu i o tym mozemy teraz podyskutowac.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli mam rozumiec ze od jakiegos czasu standardowo gorna podstawa jest przyspawana na calym obwodzie do rury? Wtedy by to znaczylo ze moj glos na cos sie przydal :) Dodam jeszcze raz ze u mnie spaw na dole jest wykonczony OK.

Jezeli tak to ciesze sie ze wziale sobie rade do konca.

Jeszcze tylko zadbaj o podstawe (moze to nie kosztuje i pracy nie wymaga az tak wiele?) a jak napisalem kazdy z Twoich kupujacych bedzie zadowolony.

Ok pora chyba konczyc bo wlasciwie to juz nie moj interes. Mam nadzieje ze w efekcie naszej dyskusji Twoje standy bede doszlifowane do perfekcji i kazdy klient jak i Ty bedzie usatysfakcjonowany.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.