Skocz do zawartości
IGNORED

wrazenia z odsluchu plyty Fadeovera

Mik

Rekomendowane odpowiedzi

fadeover napisałeś:"Przypominam Wszystkim którzy maja lub będą mieć naszą płyte testową,

że pełny opis sygnałów będzie niebawem dostępny na forum, i idea każdego z testów stanie się jaśniejsza"....

Mistrzu! Kiedy? Kiedy? Serdecznie pozdrawiam. Płyta dotarła...Wielkie dzięki!

Yogo, z calym szacunkiem, wiem o tym.

Fadeover jest jednak zapracowanym czlowiekiem, a odpowiadanie wciaz na te same pytania jak mniemam go nudzi. Calkiem niedawno bylo zadane identyczne pytanie - przeczytaj odpowiedz.

Hieno, czytam odpowiedź...więcej... czytam wszystkie odpowiedzi i co widzę? "...opis sygnałów będzie niebawem dostępny na forum...","...Powyższe będzie dostępne wraz coverem na liście niebawem...","...Niedługo będzie książeczka do ściągnięcia..." Nie musisz mnie uspokajać, jestem spokojny, zadałem pytanie, jeśli fadeover będzie chciał na nie odpowiedzieć bardziej precyzyjnie, ok, jeśli nie, również nie ma problemu. Poczekam. Rozumiem również, że fadeover człowiekiem zapracowanym może być, to są rzeczy zrozumiałe...Z drugiej zaś strony zabieranie głosu w nie swoim imieniu i wydawanie opinii to zwyczaj, który powinnaś porzucić, jak "mniemam". Niegodny Hieny, nawet jesli jest tylko podróbką.

Nawet jesli masz racje (choc jaka jest Hiena kazdy wie) to nie znaczy, ze ciagle pytania ( czyt bycie upierdliwym) przyspiesza proces powstawania opisu

i wszystkiego co z plyta zwiazane. Pozdrawiam i zegnam.

Chyba przesadzasz, kogo i czym obrazilem?

A czy czytasz wszystko dokladnie to nie jestem pewien. Zapisow na plyte testowa podczas gdy wszyscy zapisywali sie Ty wyskoczyles jak Filip pytajac o co chodzi i czy czasem czegos nie przeoczyles.

To na tyle polemiki. Tym razem powaznie.

Chetnie bym się skusił na te płyty, biorąc pod uwagę wrażenia forumowiczów. Jestem nowy i niewiem za bardzo o co chodzi i jaka jest procedurka zamawiania.

O Wielki Fadeoverze oświeć mnie!!!

Jest to płyta z muzyką czy poprostu częstotliwości które coś robią ze sprzętem? (może jedno i drugie?)

Pozdrawiam,

Rafał

Hiena>

Dzięki Hieno za wyręczenie mnie przy odpowiedzi na te same posty.

Już prawie brakuje mi siły. Codziennie muszę odpowiadać na 20 postów w tej sprawie. Ludzie po prostu idą na łatwiznę nie czytając forum.

Poza tym jest wyszukiwarka.

>>Fadeover.

Mam wielkie zmartwienie - dziś listonosz przyniósł mi Twoją płytę nr 129:); przesłuchałem pobieżnie i:

- pokój odsłuchowy mam doskonały -- żadnych odbić, rezonansów.

- sprzętu (szczególnie kolumn) nie będę wymieniał. Może interkonekt na Diamondbacka.

- muszę wymienić... uszy. Powyżej 12 kHz robi się cicho -- wiek robi swoje:(.

A tak na poważnie: płyta to doskonałe narzędzie (mimo, że dopiero się z nią zapoznaję). I zaoszczędzi mi parę złotych -- klocki na razie pozostaną.

pzdrw

bpo

Pocieszę Cię. Mój przyjaciel z londynu Dan Flopperty - etatowy realizator live Floydów i Wielkiej Orkiestry Radia BBC słyszy podobnie jak Ty - co wcale nie przeszkadza mu odczuwać muzykę.

>>Fadeover.

Dzięki.

Nie zamartwiam się tym, bom świadom, że na upływ czasu (czyt.: fizjologię) nie mam zbytniego wpływu. A 12 kHZ to bardzo wysoka częstotliwość, jak na instrumenty muzyczne, prawda?

Gra coś wyżej?

Oczywiście rozumiem ideę częstotliwości w nagraniach sięgających kilkudziesięciu KHz...

I już nie muszę iść do audiologa -- sam się sprawdziłem :)

pzdrw

DO WSZYSTKICH !!!!!

NA BOGA - UWAŻAJCIE NA SWOJE TWEETERY PRZY SŁUCHANIU PŁYTY TESTOWEJ !!!!

Słyszę tu i ówdzie , że coś siada przy wysokich częstotliwościach.

W każdym przypadku gdzie przepaliły się tweetery volume był ustawiony na max.

Jeszcze raz przypominam słuchamy generatorów przy średniej głośności -

najlepiej na 1/2.

Innymi słowy, jeśli nie słyszycie już jakiejś częstotliwości z normalną głośnością, to nie przekręcajcie gałki potencjometru w prawo z nadzieją, że usłyszycie, bo prędzej Wam kopułki z głośników wypadną.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.