Skocz do zawartości
IGNORED

Kończ Waść ,wstydu oszczędz.....

stefanB

Rekomendowane odpowiedzi

nawet jak IP nam zawęzi poszukiwania do jednego miasta to już będzie bardzo dużo,

jak to będzie jedna dzielnica - jedna sieć - to mnie już to włączy dzwonek ostrzegawczy

A możliwości manipulacji zawsze będą - ale jeśli nawet odważny Qublic poczuł na plecach oddech odpowiedzialności za słowo - i w tym wątku wykazuje kulturę - to NALEŻY wprowadzić jawne IP

jeśli jawne IP uchroni nawet co 10 -tego z nas przed wjechaniem na minę - to jawne IP należy koniecznie wprowadzić jak najszybciej

Wicie co? Jest tak mało okazji, by poznać swe gęby:) Nadchodzi weekend majowy. W tym roku, przy dobrej organizacji, można wygospodarować aż 9-dni. Pisałem już z dwa razy proponując forumowe spotkanie na Mazurach. Może więc w tym roku...?

Pozdr. Qubric

>Qubric, 3 Kwi 2006, 21:27

>

>A pomyśl jak fajnie byłoby byc Zydelkiem!

>

>Nad jeziorem, na szupaczku czy na czym tam byłeś Kapelli z tym Zydelkiem. Zamiast fotek na forum

>zamiescić się pod jego nickiem :)))

ale o sssso chozzzi i na kim mialbym sie mscic??:|

Dead_Dog, 3 Kwi 2006, 21:32

Przepraszam cię za te kulturę ale to nie ja. Zauważyłem że od dłuzszego czasu jestem kulturalny i mi sie od tego już robi niedobrze :)))

Skoro Kapelli może być Qubrickiem, Dead_Dog może być Qubrickiem, Foxbat może być Qubrickiem - itd. To znaczy że Qubric jest Kapellim, Dead_Dogiem, Foxbatem - i każdym pozostałym.

To forum jest forumem Qubricków!

A mnie tam IP rozmówców nie potrzebne (w końcu jestem wami, wy mną, wiec się znamy jak łyse konie - wystarczy mi sceptycyzm w czytaniu wątków, żeby nie dać się wkręcić w kiepski interes przez ludzi których sam bym chętnie wkręcił w kiepski interes - w sprzyjajacych okolicznościach oczywiście ;)

Kapelli - dlaczego zaraz mścić???

PS. Nie zauwazyliście że kiedy Zmora zaczął pisac robił te same literówki co Zydelek? Tak samo stawiał znaki przestankowe jak i Frank. Przecież to się w oczy rzuca. Bez IP i podobnych rzeczy.

Ale chyba wszyscy z neostrady mają podobny adres - adsl.neoplus - coś tam :)

Dead_Dog, 3 Kwi 2006, 21:45

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cholera wyskakuje, ale to nie moje...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

kapelli, >nie no kurna nie wierze, Qubric napisz cos pod moim nickiem.

Ale po co? Wystarczy że ty sam piszesz pod swoim, pod moim... to jakbym ja pisał pod twoim. Wychodzi na to samo! Skoro nie wiesz czy ja to ja czy ktoś inny - a jedynie że w tej chwili ja to nie Ty! Ale przed chwilą ja to byłem TY :)))

Nieźle pomieszane :O)

>michu01

Częściowo masz rację, ale widać też, że ta druga lista zadziwiająco dobrze pokrywa się z pierwszą listą.

W kilku przypadkach druga lista, potwiedza też to co wcześniej można było zaobserwować, że te same osoby używają kilku nicków. Dość trudno zmienić styl swoich wypowiedzi.

foxbat, 3 Kwi 2006, 21:48

Oczywiście że to nie twój IP! To jest numer Serwera od którego twój poddostawca kupuje net i rozprowadza do sieci osiedlowej. Twój IP jest inny. Dodam że poddostawca z Łodzi może mieć IP dostawcy z Warszawy (odwrotnie też!) a może i ze Szczecina!

W dodatku wejdź przez jakieś Proxy i zobaczysz jak się zmieni ten numer IP :)))

Qubric, musze Cie zmartwic, proxy tez zostawia slad Twojego IP :) A mowiac ze nie moj mam na mysli ze uzylem czyjegos, nie swojego :) Ja swoj tez mam :D Choc akurat na tym forum go nie ukrywam i wiekszosc moich wpisow jest robionych wlasnie z tego IP :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 3 Kwi 2006, 21:54

To poszukaj anonimowego proxy. Trzeba tam jeszcze coś wyłączyć w przegladarce. Kiedys była strona z logowaniem przez anonimowe proxy. Mozna było wejść przez dwa proxy w ten sposób - o ile siec jeszcze działała przy tych manewrach :)

Ale to co mówisz to jest jeszcze lepsze! Mogę wejść np z proxy Jozwy Maryna??? No co??? Lubię go, to chyba mogę! Powiedz jak :)))

I jeszcze lepszy kawał. Kiedyś testowałem program podający lokalizację kompa. I za kazdym razem wyskakiwał mi adres jakiegoś gostka. Okazało się że to był poddostawca netu na osiedlu a program widział jego adres który miał wpisany gdzieś na serwerze TP SA :))) Korzystało z niego kilkadziesiąt osób :)))

Karmaj, 3 Kwi 2006, 21:50

>>michu01

>Częściowo masz rację...

Nie no dlaczego cześciowo?? Dyskutujemy przecież o technicznych aspektach weryfikacji a nie o treści. Jesli chodzi o styl to rzeczywiście po przeczytaniu wiekszej ilości postów mozna odnieść wrażenie że pisała je ta sama osoba.

o ile mam odpowiednie IQ to rozumiem, że to samo IP może brzmieć inaczej na różnych komputerach - to badzo audiofilsko jest. Ps. Forum sięgnęło dna, jak sądzę.

pozdr.

Panowie i panie.

Uroczyście, przy świadkach, obiecuję że się poprawię.

Nie będę już więcej ubliżał nikomu, nie będę używał wulgarnych słów, itd, itp.

Będę już grzeczny i potulny jak baranek.

Daję słowo.

Propil oczywiście będzie audiofilski i grzeczny. Coś o kabelkach bedzie i przeżyciach eschatologicznych, i odsłuchach w uniesieniu, i lepszości srebra nad miedzią, i o super kolumach McGyvera? Też będzie?

Alfons, 3 Kwi 2006, 22:25

Za co ma się obrażać? Za imię króla Hiszpanii ? :)))

Tak naprawdę to mi się juz znudziło to forum. Pomyslałem że nick sobie będzie żył własnym życiem. Prawdziwie wirtualnym.

Chyba ze lukar go zbanuje albo wprowadzi mozliwość zmiany hasła :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.