Skocz do zawartości
IGNORED

Poszukuje pilota do Pioneer PDR-05

profes

Rekomendowane odpowiedzi

Jedzie do mnie Pioneer PDR-05, ale jedzie bez pilota.

Wiem, ze czesc forumowiczow jest w posiadaniu "martwych" Pioneerow PDR-05.

Koledzy, moze któryś z Was ma pilota na zbyciu? Chetnie odkupie.

A jakby byla jeszcze instrukcja, to bede zobowiazany.

https://www.audiostereo.pl/topic/25631-poszukuje-pilota-do-pioneer-pdr-05/

Mam Pioneera PDR05 i mam do niego pilota. Tak naprawdę, to ten pilot do niczego nie jest potrzebny, bo oprócz funkcji repeat i programowania kolejności odtwarzania nagrań nie dodaje żadnych funkcji niedostępnych z panelu. Nie warto więc się martwić jego brakiem. No, chyba że będziesz używał PDR05 również jako odtwarzacza, ale nie radzę, szkoda lasera bo koszmarnie drogi. Odtwarzać można na odtwarzaczu. Jeżeli okazałoby się, że Pioneer gra lepiej niż Twój odtwarzacz, to można Pioneera używać jako przetwornika DAC, a odtwarzacza jako tylko napędu. Jeżeli będziesz miał jakieś pytania lub problemy z obsługą PDR05 to wal do mnie śmiało, podpowiem, ale obsługa i tak jest intuicyjna.

BTW, pasują również piloty od Pioneerów:

PDR-04

PDR-555RW

PDR-509

PDR-609

PDR-839 (albo jakoś tak)

CD podłączać kablem coaxial. Jakimś dobrym, nie byle czym. Tylko w takiej konfiguracji nie tracisz na jakości kopii, co więcej, nie tracisz również kodowania HDCD jeżeli kopiujesz taką płytę.

Podmianę płyt sobie daruj. To było dobre w czasach kiedy płyta CDR audio kosztowała 30 złotych, a komputerowa 10 złotych lub mniej. Obecnie CDR audio są drższe od komputerowych o kilkadziesiąt groszy do 2zł. Szkoda więc fatygi. Ja nagrywam kilka płyt dziennie, i przy takich ilościach nie chce mi się bawić w żadne podmiany.

Nie posiadam instrukcji obsługi do PDR 05.

Nagrywanie:

-podłączyć prawidłowo nagrywarkę do wyjścia cyfrowego z CD

-włożyć czystą płytę CDR-audio, zamknąć szufladę

-poczekać aż sprzęt rozpozna płytę (pojawi się napis ''new disc''

-wybrać klawiszem input selector z którego wejścia będziemy nagrywać

-jeżeli kopiujemy całą płytę, to należy dwukrotnie nacisnąć klawisz ''digital synchro''. Nagrywarka przeprowadzi ''setup'' płyty, po czym pojawi się napis ''all sync''

-teraz należy sprawdzić czy jest włączone automatyczne indeksowanie numerów utworów. Ma się świecić napis ''auto track''. Jeżeli nie świeci włączyć klawiszem ''auto/manual'' (bez tego cała płyta zostanie nagrana jako jeden utwór)

-teraz należy nacisnąć play w ODTWARZACZU CD z którego będziemy nagrywać. Nagrywarka uruchomi się automatycznie.

-W trakcie nagrywania klawiszem ''display off'' można sprawdzić ile jest jeszcze wolnego miejsca na płycie CDR

-po zakończeniu nagrywania płytę należy sfinalizować aby była widziana przez zwykłe odtwarzacze CD. W tym celu naciskamy ''stop'', potem ''finalize'', po kilku sekundach ponownie ''finalize'', a gdy nagrywarka wyświetli czas finalizacji (około 4 minut) uruchamiamy proces finalizacji klawiszem ''pause''. ZPo sfinalizowaniu mamy już normalną płytę CD do której nic więcej nie można dograć, nawet jeśli byłoby na niej miejsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.