Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające raz jeszcze!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

abudzik, 10 Kwi 2006, 22:51

>Andrea...No do pieca dałeś :)

>

>Dobrze, że nie dopisałeś AK ;)

>Tu już mógłby być proces o pomówienie.

... ależ jakże był bliski prawdy ;)

Wracając do wątku, dziś stałem się posiadaczem okazałych i zarazem świetnie spisujących się w torze kabli zasilających Bartek1. Kabel jest świeży, ale od pierwszych minut pokazuje swą klasę. Jak go rozgrzeję to skrobnę w opiniach jakie mam wrażenia odsłuchowe.

Jestem pełen uznania włożonej przez Bartka pracy w zrobienie tej sieciówki.

Sieciowska Bartka jest dobra ale nie unowersalna. Moim zdaniem ma prawo sprawdzic sie w mulowatych sytemach dodajac im kopa. Zreszta wszystkie bable z jego stajni pasuja do mocno spokojnych systemow.

Moim skromnym zdaniem najwiekszą zaletą jest gładkość i przeogromny odstęp od kompresji. Odkręcasz gałę i cały czas jest gładko. Kabel jest niesamowicie muzykalny, posiada doskonały bas, dużą ilość informacji zawartych na płytach odsłania, ale w sposób elegancki no i scena jest bardzo szeroka i głeboka. Uf. miałem pisać w dziale opinie. Eeee tam to dopiero skrobnę:):)

Aha zapomniałem.

Sieciówa wspaniale pasuje również do phono-pre Audio Reaserch.

W moim systemie w połączeniu z interkonektem Eden Gates nie było lepiej od zestawów S.O. czy Argentum, ale przepaść na korzyść zestawu pierwszego.

A ja wlasnie testuje sieciowke do cd. I ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu (niestety) po pierwszych dniach pobila sieciowke Bartka ktorej jestem wielkim fanem. I do we chyba we wszystkim. Sieciowka to tez konstrukcja DIY. Nie moja.

Czyżby następna rewelacja ? Znalazłem takie ogłoszenie:

kable sieciowe RADOX. Szczecin. Przetestuj w swoim systemie. 509474795 Mateusz

Ciasno się robi na rynku :-))

Spokojnie. Dajcie mi kilka dni na testy po swietach.

Do soboty opisze co i jak. Kabel po pierwszych testach jest lepszy od "Bartka" co mnie jako uzytkownika wlasnie Bartkowego kabelka bardzo zdziwilo i zasmucilo. Zanim jednak zacznie sie nowa dyskusja, klutnie, spory itp., powiem, ze oczywiscie zadzialalo to w moim systemie. Kolege ktory je robi poznalem niedawno przez przypadek szukajac lampy do mojego Lektora.

W moim systemie! Na moje ucho! Przeskoczyly kable Bartka w besposrednosci, otwartosci dzwieku, a takze w kontroli basu i czystosci przekazywanych informacji. Roznice te bylo slychac od razu. Co do reszty zobaczymy. To straszne co powiem ale przy nich kabel Bartka muli!

Zmiany sa slyszalne od razu i to w moim mniemaniu o klase. Pytanie czym dla kogo jest roznica klas.

Jednak o konstrukcje i reklamowanie ich na forum musze zapytac konstruktora. Nie wiem czy w ogole chce on zeby je opisywac, gdyz ma do "Lukarowcow" raczej sceptyczny stosunek :-). Z tego co wiem robi je i sprzedaje wsrod znajomych. A sprzedaje te kable dwukrotnie drozej niz Bartek swoje wyroby ale tu musze dodac, ze DLA MNIE oferowana jakosc dzwieku tlumaczy ta cene.

Reszte opisze po bardziej wnikliwych testach conajmniej w dwuch systemach. Nie chce popadac narazie w zbytnia euforie gdyz do testu trzeba podejsc na spokojnie i sumiennie

Cierpliwosci... :-)

Zydelek, 15 Kwi 2006, 19:57

>Moim skromnym zdaniem najwiekszą zaletą jest gładkość i przeogromny odstęp od kompresji. Odkręcasz

>gałę i cały czas jest gładko. Kabel jest niesamowicie muzykalny, posiada doskonały bas, dużą ilość

>informacji zawartych na płytach odsłania, ale w sposób elegancki no i scena jest bardzo szeroka i

>głeboka. Uf. miałem pisać w dziale opinie. Eeee tam to dopiero skrobnę:):)

A ja właśnie oglądnąłem sobie Matrixa 2 i 3 :) Gościu, obudź się! ;) Muzykalność przewodu zasilającego, o taaaak! The Matrix has you! :)

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Misfit, 18 Kwi 2006, 00:14

:) Gościu, obudź się! ;) Muzykalność przewodu

>zasilającego, o taaaak! The Matrix has you! :)

:):) Dostrzegam, że nie łapiesz o co chodzi w tej zabawie z audio:):) co znajduje potwierdzenie w uzywanych przez ciebie kablach mikrofonowych i instrumentalnych. Skoro nie dajesz wiary, to po co jesteś na forum. Czyżbyś wszystkich, którzy słyszą działanie kabli w swych systemach uważał za...?

Dla jasności!

Pewnie, że nie uważam, że kablem ulepszy się źle dobrany sprzęt. Zabawa z kablami jest ostatnim etapem. Jeśli juz mamy wszystko skonfigurowane jak trzeba i nie musimy nic zmieniać w sprzęcie, to ostatnim krokiem jest sieciówka, którą można dopieścić całość. Są klocki w których działania słychać bardzo wyraźnie i są takie, gdzie nie słychać.

Zydelek, 18 Kwi 2006, 09:49

>Są klocki w których działania słychać

>bardzo wyraźnie i są takie, gdzie nie słychać.

Skoro tak, to "brzmienie" sieciówki które opisałeś nie jest jej brzmieniem, tylko brzmieniem Twojego zestawu. Na innym zestawie mogą być inne zmiany (zakładając że w ogóle jakieś są), lub może ich nie być wcale :)

abudzik, 18 Kwi 2006, 09:36

>przekupnych mitomanów?

Czy ja napisałem coś o przekupstwie?? No chyba że Zydelek i Bartek1 to ta sama osoba, musiałbym sprawdzić na liście Lukara ;-)))

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

"Skoro tak, to "brzmienie" sieciówki które opisałeś nie jest jej brzmieniem, tylko brzmieniem Twojego zestawu. Na innym zestawie mogą być inne zmiany (zakładając że w ogóle jakieś są), lub może ich nie być wcale :)"

Brawo. Wniosek prawidłowy.

Klasowa sieciówka pokazuje prawdziwe oblicze systemu.

I to nie tylko wzmacnia dobre strony, ale również pokazuje błędy w konfiguracji, okablowaniu, "grzebnięciu klocków".

I dlatego wywołuje wiele emocji - jak tu uwierzyć, że to nie sieciówka powoduje bałagan, lecz inny element toru :(

Oczywiście sieciówki-pasztetówki też występują.

Znowu zaczynaja sie te same dyskusje o wyzszosci Swiat... . A juz myslalem, ze tym razem sie uda uchronic przynajmniej jeden watek.

Wlasnie testuje sobie dalej dwie sieciowki. Ich wplyw na dzwiek.. a moze ich wplyw na sytem i w efekcie na dzwiek.. a moze ich wplyw na pogode.

W efekcie ich wplyw na to co slysze.

Do zobaczenia kiedys w innym watku bez Trolli w postaci Misfita gloszacego jak zwykle prawdy objawione :)

Pozdrawiam i wracam do muzyki.

czesc

ciekawy temat wiec sie przylacze do watku

wlasnie jestem w fazie koncowej budowy systemu a co za tym idzie zostala mi tylko wymiana okablowania na nieco bardziej ciekawsze nie mowiac lepsze

obecnie to znaczy przed swietami zakupilem kabel firmy JPS Labs to ametykanska firna a co za tym idzie najnowoczesniejsze technologie

po w pieciu uslyszalem wyrazna poprawe sceny idzie ona bardzo gleboko i daleko a instrumenty maja kontur i sa poukladane na swoim miejscu nic mi sie nie zlewa uslyszalem wiecej szczegolow

goraco polecam

jezeli chodzi o kabelki wlasnej konstrukcji o testowalem i bardzo sie zrazilem do wykonanio dobrego kabla potrzebny jest dobry przewodnik nie taki z castoramy ktore tez testowalem i bardzo sie zawiodlem

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.