Skocz do zawartości
IGNORED

Kable zasilające raz jeszcze!

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Pozwolę się wypowiedziec w tym watku bo padło kilka kwestii bez odpowiedzi.

Przede wszystkim tych sieciówek już nie będzie. Mam moze jeszcze materiałów na jakieś 5-6 sztuk, ale przyznam się szczerze ze nawet nie zabiegam o klientów na nie bo z przyjemnością odpoczywam od robienia ich. Po prostu sa pracochłonne i zysk z nich okazał się zbyt mały zeby cieszyc i dawać satysfakcje :) Ale za to cieszą opinie :)

Z uwagi na powyższe proszę więc nie traktować mojego wpisu jako komercyjnego mającego na celu zwiększyć sprzedaż bo sprzedazy już nie ma. Choc znając to forum zaraz ktoś coś uszczypliwego napisze typu że to wielka ściema itd... :)

Nastepna kwestia to larson ma o ile się nie mylę pierwszą wersję sieciówki o czym nie wspomniał, nie jest to więc kabel który ma na przykład Zydelek czy Zyzio i wielu innych użytkowników. Co do różnic jedynie Arek67 moze sie obiektywnie wypowiedzieć bo chyba jako jedyny posiadając komplet wersji pierwszej wymienił na drugą wersję. (wersja druga to ta sprzedawana od około roku).

Następna sprawa Panowie to nie ma byc szczyt hi-endu. Jak pisałem kiedyś w aukcjach kabel miał na celu oferowac alternatywę dla sporo droższych kabli i chyba to zadanie spełnił, nawet z nawiązką.

Również odnosząc sie do opini Zyzia (Zyziu dzieki za entuzjastyczną recenzję!), cytuję:

"ale wtyki przeciętne - normalne - żadne tam Furutechy czy inne wypasy"

to także wskazuje że to kabelek dość budżetowy. Przecież jak bym zamontował "firmowe" złocone wtyki to sam koszt materiałów byłby wyższy od tych 400zł za które gotową sieciówkę sprzedawałem.

A co do "pogromcy" czytałem z zaciekawieniem bo fajnie by było jak by była alternatywa w podobnej cenie...niestety cena 2 razy wyższa :) , a to w porównaniu do pierwszej wersji, moze warto porównać z drugą. Zresztą przecież zawsze jest coś lepszego i tak ma być, opinie które moja sieciówka zebrała i tak przerosły duzo to czego sie spodziewałem.

Sam mam duza swiadomość ze tą sieciówkę mozna jeszcze ulepszyć zgodnie z moją aktualną wiedzą i to praktycznie w kazdym aspekcie budowy. Nie wykluczone ze za jakis czas będa nowe modele, byc moze już pod jakąś marką. Na pewno będą lepsze, ale i też na pewno droższe i to sporo.

Pozdrawiam

Zydelek:

Jeśli tylko będę miał okazję, chętnie posłucham. A Ty lepiej okaż nieco pokory. Narobiłeś bigosu, i dziwisz się, że jesteś odbierany tak, jak jesteś? Może awantura z Darkulem czegoś Cię nauczyła, oby tak było, chcę wierzyć, że jesteś lepszy, niż byłeś - ale póki co tamto za dobrze pamiętam(y?), i reklama w Twoich ustach jest dla mnie antyreklamą. Jeśli o mnie chodzi, to o ile faktycznie szanujesz druciki Bartka1, to robisz mu niedźwiedzią przysługę, tyle.

Pozdrawiam, M.

Marcinie- to jest wątek o kablach sygnałowych.

Proszę gorąco nie wyciągaj daleko idących wniosków. Jeśli oczekujesz (a mam takie wrażenie) nowych sensacji, to zakładaj cz.IV Przygód. Mi nic do tego.

A co masz do powiedzenia na temat wątku? Bo to bardziej mnie interesuje od "niedzwiedzi", których nie stwierdzają i niedostrzegają umiejący czytać z jajami :):)

Tej kwestii o niedźwiedziach jakoś nie załapałem... sorki.

A w temacie wątku... niestety, druciki "trochę" słychać, i to każde, zasilające również (choć jak wszyscy zgodnie przyznają, urąga to tzw. zdrowemu rozsądkowi). Znacznie słowa "trochę" zmienia się w zależności od słuchacza, jego osłuchania, i jego systemu... Ale nie powiedziałem chyba nic nowego, prawda?

Osobiście mam jakieś niedrogie Gronebergi i Lapp'y (z zamówienia forumowego), i choć wiem, że można lepiej (kiedyś pożyczyłem sławny kabel V.), jakoś nie mam potrzeby wielkich eksperymentów w tej kwestii, a i z kasą chwilowo cienko. BTW. Nie zgadzam się z opinią, że Lapp jest zupełnie do d...y. Drucik od lampki gra mi gorzej, a że cena zbliżona...

Pzdr, M.

Podobno Quatro Ref. są dobre. Firma stosuje ten sam rodzaj kabla do wszystkiego, czyli na zasilający, głosnikowy i sygnałowy. Kiedyś koledze zarabiałem przewód, ale nie pamiętam już nic o jego walorach i wpływie na brzmienie zestawu.

Groneberg series 3 jest revelacyjny do zasilania DVD

Lapp 110 classic CY opisany był w 2004 roku, chyba w marcu w jakimś miesięczniku audio w D.

Jakość/cena - ocena wybitna

Heheheh- zachwycali się , ponieważ to ich produkcja, więc krótka piłka, trzeba wspierać własny przemysł.

A propo przemysłu , Lapp to zwykła tandeta przemysłowa i nic więcej... . Tandeta w sensie zastosowania do audio.

Połowa forum na ten szmelc wywaliła kasę i cisza. Życzę miłych odsłuchów.

pawiowy-"A propo przemysłu , Lapp to zwykła tandeta przemysłowa i nic więcej... . Tandeta w sensie zastosowania do audio.

Połowa forum na ten szmelc wywaliła kasę i cisza. Życzę miłych odsłuchów."

Aj, tam zaraz tandeta.

Cisza na forum, ponieważ połowa forum z wrażenia oniemiała i niezdolna jest z korzystania z klawiatury, by wyrazić swój wielki zachwyt dla tak wybitnego wyrobu.

:-))))))

Frank, Matthew

macie rację - Lapp jest do d..y. Szkoda na to kasy, sprawdziłem to na własnych uszach, lepiej od tego gra zwykły kabel komputerowy.

Ja mam same DIY zrobione na Suprze LoRad, i jak do tej pory nie miałem okazji skonfrontować ją z czymś bardziej górnolotnego. Z pewnością gra lepiej od Lappa i komputerowego, he he he ;-))

a i życie stało się piękniejsze ;-))

pozdrawiam jodel

jodel

Nie,no ja tylko sobie żarty robię.Nic do żadnych Lappów,Hellukabli i innych nie mam.

Mam zasilający Audioqest, dokupię pewnie jakiś drugi do wzmacniacza ( wybór będzie zależał od wyglądu ).

Słuchałem Vicenta,obecnie Argentuma,na kolana mnie nie powaliło.

U zaprzyjaznionego audiofila posłuchałem innych ( był pewien słynny na forum ) i tak samo ,bez większych zmian.

Słychać bardzo subtelną różnicę ,może jakieś 0.75% zmian ( to nie jest wbrew pozoro zły wynik ) i tyle.

Oczywiście można usłyszeć więcej ( w średniowieczu ludzie na własne oczy widywali szatana-naukowo udowodnione),ale te pitolenie o ogromnych zmianach,sejsmicznych basach,przestrzeniach wielkości PGRów z pomorza,okraszone czarnym tłem z piekielnej otchłani to najzwyklejsze pitolenie.

Niemniej nawet dla tych 0.75% warto takie kable nabyć,zawsze to jakiś postęp.

:-)

-> Frank

Oczywiście,

dla mnie kabel zasilający powinien przedewszystkim mieć cenę taką - jaki wpływ ma na całość brzmienia systemu. Jeśli jest droższy niż interkonekty, którymi możesz więcej uzyskać - więc po co pakować kasę w super sieciówki za ... kzł? Do tego nie uzyskamy tak spektakularnych efektów jak przy bezpośrednich zmianach w torze sygnałowym. Reszta to "pitolenie" he he he ;-)) Zgadzam się z Tobą

Sieciówka to dodatek, oczywiście dla jednych taki dodatek może kosztować 200-300 dla innych 2000-3000.

Co nie zmienia faktu, że Lapp nie nadaje się do audio, też go mam i leży sobie w na lepsze czasy dla niego.

Może znajdę dla niego zastosowanie, ale na pewno nie na sieciówki.

Mnie Supra wyniosła 100 zetów za 1,8m i do tego jeszcze jak wygląda ;-)) hi hi hi

Zasilający Lavardin:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wiele zalezy od systemu czy sieciowka pasuje czy nie. U mnie Supra LoRad nie sprawdzila sie zupelnie - roznice nie do zauwazenia. Za to Atlas Eos Schuko w podobnej cenie zrobila zawrotna kariere. Jeszcze dzis czasami dla upewnienia sie podmieniam ta marnie wygladajaca sieciowke z kabelkiem komputerowym by poczuc, ze zrobilem swietny interes.

Inna sprawa, ze roznice slychac glownie na CDP a wzmacniacz dosc malo podatny na ta wybitna sieciowke. Dla pewnosci trzymam jednak 2 sztuki ;-)

pzdrw

soso

soso Nie o to mi chodziło,nie kwestionuję znaczenia sieciówek.

W....ą mnie niektóre bajkopisarskie opinie,posunięte niekiedy do granic nonsensu.

Czasem wychodzi na to,że wymiana kabla (zasilającego) więcej wnosi niż wymiana elektroniki,no i jeszcze opisywana gigantyczność tych zmian. :-)

Frank, 25 Kwi 2006, 16:09

>Czasem wychodzi na to,że wymiana kabla (zasilającego) więcej wnosi niż wymiana elektroniki,no i

>jeszcze opisywana gigantyczność tych zmian. :-)

Tak pewnie słyszał zmiany gościu,który kupił listwę i kable Ansae za 12 koła.

Fakt, Janda to moje drugie wcielenie, a co do słuchania, to faktycznie kupujemy to aby zaimponowac koledze, przyjaciołom, znajomym etcetera .

ETCETERA dobrze, czy śle napioasane ?

abudziku, chłopie, bardzo Ciem lubiem :)))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.