Skocz do zawartości
IGNORED

Jak dostać się do środka Duala 606?

Adamk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie. Zamierzam w swojej 606-ce zmienić główkę, na taką. aby mocować w niej wkładki 1/2 cala. Niestety nijak nie mogę odkręcić starej główki - brak podejścia, do mocno przykręconej od dołu śrubki. Jedynym wyjściem, jak się wydaje, jest poluzowanie całego ramienia, lecz aby to zrobic musze się dostać do środka gramofonu Odkręciłem trzy służące do tego wkręty niestety całą płytę trzyma coś od spodu uniemożliwiając jej wyjęcie. Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie, może któryś z forumowiczów rozbierał tego lub podobnego Duala. Przy okazji, czy ktoś zna Ortofona MC1 Turbo, jak to ustrojstwo gra?

na tej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) stroniczce znajdziesz serwisowke, moze to pomoze.

Ale ja chyba sprobowalbym najpierw wygiac jakis srubokret i nim odkrecic bez rozbierania

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki AlexE za podpowiedz, serwisówki przegladałem już wcześniej i jeśli się nie mylę po odkręceniu tych trzech wkrętów, powiniennem dostać się do środka. Mam jednak dobre wieści, udało mi się bez ingerencji we wnętrze załozyć drugą główkę. Chciałbym jednak wprzyszłości zmienic ten oryginalny kabel. Jest on wątpliwej jakości i jeśli to możliwe zmienię go na jakiś dobrze ekranowany kupiony z metra. Także sieciówka jest lichutka. 606 to niedrogi gramofon, ale o dość dobrej jakości, jeśli dzwiek jaki daje da się poprawić, to skłania mnie do eksperymentów, mimo ze nie lubię ingerować w sprzet. Teraz czeka mnie trudny wybór wkładki, ale to już inna historia. Gdyby ktoś miał sugestie, wzgledem mojego problemu, proszę o odzew.

Na płycie głównej masz trzy śruby, które są zawieszeniem tej płyty (i całego zespołu talerz - ramię) w obudowie. Spróbuj trochę wykręcić te śruby, podnieść, wychylić o kilka stopni na zewnątrz i jednocześnie podnieść płytę główną - wyjdzie bez problemu. Kluczem do sukcesu są te trzy śruby... ;o)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.