Skocz do zawartości
IGNORED

SACD czy można przegrać płytę

nicko

Rekomendowane odpowiedzi

Nosnik jest ten sam, tylko format nie teges. Niestety, tylko poprzez konwersje AD. Nie wiem co mozna zrobic ze strumieniem cyfrowym przesylanym przez iLink czy Denon-Link. Przypuszczam, ze i tu nie dali ciala i tez niewiele co.

Płytki są 2 warstwowe - SACD i normalne CD bodajże. A tego się nie da przegrać bo ma odpowiednich nośników i nagrywarek.

Dopiero płytki DVD są DL.

pzdr

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

cos sie da skopiowac ale nie zawsze zagra na stacjonarnym odtwarzaczu. i czesto tylko 24bit/96 kHz. a z tego co wiem to kiedy jest zabezpieczone watermark to juz calkowita kicha.

a tak naprawde to sztuka dla sztuki z sacd czy dvd-a oba formaty sa czysto marketingowe.

>cos sie da skopiowac ale nie zawsze zagra na stacjonarnym odtwarzaczu. i czesto tylko 24bit/96 kHz.

>a z tego co wiem to kiedy jest zabezpieczone watermark to juz calkowita kicha.

Wg specyfikacji nie powinno byc problemu. Standard DVD-A nie ma zadnych zmian w warstwie formatu (oczywiscie nie jego interpretacji) w stosunku do DVD-V. Odpowiedni program i nie powinno byc problemow (nie mam na ten temat wiedzy, nie posiadam odtwarzacza DVD-A). Jezeli sa jakies zabezpieczenia przed kopiowaniem, to zapewne typu CC na RBCD. Co innego PSP w SACD. To po prostu nagrywarka musi umiec wypalac.

>a tak naprawde to sztuka dla sztuki z sacd czy dvd-a oba formaty sa czysto marketingowe.

??? ceterum censeo Carthaginem esse delendam?

jak jest watermark to sie sprawa z kopiowaniem nie uda.

bylbys tak mily i przetlumaczyl swoj cudowny wpis w obcym jezyku?dzieki.

ps. widze, ze tez uzywasz Cayin. znakomity sprzet.

Nie da się niestety (póki co), bo żadna nagrywarka nie obsługuje trybu RAW-DAO.

Nie da się po prostu przeczytać tego layeru.

A jak juz by się nawet komus odało... to nie ma szans go wypalić ;-)

Sam bym chętnie "zarchiwizował" coś niecoś ;-))

płyty DVD-/+R zapisywane są w trybie DAO, a to co jest podane dotyczy płyt CD-R (DAO-RAW)

A tak swoją drogą to można spróbować Alcoholem, Kiedyś miałem koncert DVD z zabezpieczonym sektorem, tzn. na kompie końcówka koncertu nie była odtwarzana (wywalało do menu), a na stacjonarce chodziło bez problemu. Nagrałem obraz Alcoholem (wyskoczył komunikat o bad sectorach). A następnie obraz ten wypaliłem na płycie DL i na stacjonarce śmiga, a na kompie dalej tak jak było.

pzdr

123... test

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Supported Formats DVD+R (DAO, incremental, seq)

DVD+RW (random)

DVD-R (DAO, incremental, seq)

DVD-RW (restricted overwrite)

DVD+R Dual Layer

CD-R, CD-RW, CD-ROM, CD-DA,

Mixed Mode, CD Extra

Photo CD, CD Text, Bootable CD, UDF

ciekawe jak to w praktyce wygląda...

jako że mam nagrywarkę która obsługuje RAW-DAO.

Jak wrzucę obraz na CD-R to nagram w tym trybie, ale jak chcę nagrać obraz płyty na DVD jest dostępny tylko tryb DVD DAO. Więc może pozostaje tylko kwestia doboru oprogramowania. Używam Alcohol-a do palenia obrazów.

pzdr

123... test

Pródowałem już różne Alcohole ;-) oraz inne "gady" do cloningu i nie da się.

Widać tylko ścieżkę normalnego CD.

Prucie sektorów 1:1 też nic nie dało.

Myślę, że nagrywarki kompowe po prostu nie są w stanie utworzyć

całkowitego obrazu płyty ponieważ części po prostu nie widzą.

Nabyłem dziś Xilisoft DVD Audio Ripper Platinium (v.4.0.42.0313).

Spróbuje jeszcze tym powalczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.