Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka muzyka na jesien?

rdest

Rekomendowane odpowiedzi

A może wrócić do muzyki? Wszakże to jesienno - muzyczny temat. Klej klejem, ale jesień sprzyja słuchaniu dobrej muzyki w zaciszu domowego wnętrza. Jeśli dodamy do tego kieliszek markowego brandy i czasem wyborne cygaro to może być pięknie.

Faktycznie, osią naszej wczorajszej dyskusji była banderolka. Teraz, kiedy już gremialnie ją zerwalismy, pozostaje się nam tylko napawać się treścią naszego ukochanego pisma, fachowymi recenzjami i niemniej fachowymi komentarzami p. Kłosa z wystawy IFA.

Pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia

Panie gutten,a może pojedzie Pan na następną IFĘ i z zrobi reportaż + zdjęcia. Czuję przez skórę, że jest Pan lepszy od red. Kłosa. Wystarczy to tylko udowodnić, przekazując materiał do redakcji. Jakie to proste.

=>gutten

Zapros Panow do rozmowy w poscie 2561 "Hi-Fi i Muzyka - terminowo"

Tu rozmawiamy na inny temat ....

1 wpis wystarszyl np: Zapraszam Panow do wymiany pogladow.... itd

wlanczam repeat "Pozegnania ....." i odlatuje

Dobranoc Panstwu ... milych snow zycze

A te cygarko na noc ... kurna no nie wiem :)

-> Artur Rychlik:

Witam,

Wpuścicie w Wasze forum czy nasze... ?

Bo jeśli w Wasze to frefencja wzrośnie Wam, kosztem tego tu, a ja wolę guttena tu, bo "tam" kiepsko mi się poruszać ; ))

Pozdrawiam.

Przepraszam chłopaki, że jeszcze raz zaśmiecę wątek, obiecuję że po raz ostatni.

>>Artur Rychlik

Próbki moich recenzji znajdują sie w dziale "Opinie - sprzęt". Myślę, że te dwa teksty powinny dać Panom jakieś wyobrażenie o moim dziennikarsko-audiofilskim wyrobieniu bądź też jego braku. W/w wymienione teksty są dostępne dla wszystkich uczestników forum.

Pzdr.

Pana guttena instynktownie sznuję. Gwoli łatwości identyfikacji proponuję przysłanie maila. Co do muzyki to pozostaję ortodoksyjnym klasykiem i wciąż głosuję za R. Straussem. Może być Karłowicz - genialny kompozytor, który ukochał Tatry i tam zginął pod Kościelcem.

Wystarczy wpisac w wyszukiwarke "Gutten" po autorze i zaraz zacznie Pan szanowac nie tylko instynktownie wiedze muzyczna Guttena. Szczerze polecam. Wiekszosc z nas w tym wzgledzie moze mu buty czyscic.

Brawo! Ja jestem człowiekiem skromnym i z tym większą niecierpliwością czekam na maila od Pana guttena. To nie jest cynizm. Ja uczę się muzyki od 23 lat i ciągle wiem, że dużo jeszcze muszę się nauczyć.

No to ad rem, moje propozycje na jesień:

"Gloria" Vivaldiego

"Actus Tragicus" Bacha (żelazna pozycja)

"Magnificat" - j.w.

"Lamentations de la Renaissance" - Massaino, Lassus, White.

I jeszcze moje niedawne odkrycie z dziedziny muzyki współczesnej "Cantus Borealis", czyli muzyka inspirowana zorzą polarną. Wykonawcy różni.

Mr gutten! That was very interesting. I am really waitng for the mentioned texts. The subject is quite nice, too. But better let us come back to Polish? En is magyarul kis beselek!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.