Skocz do zawartości
IGNORED

harman kardon hk 970

melotron

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

P.s. Może będę w poznaniu w next weekend, mam Twój nr tel. w razie czego jak tym razem wyrobię to wpadnę z parasoundem, itak go będe miał ze sobą. Niestety obiecac nie mogę, przejechać od Piły przez to "piękne" miasto to 2 godziny w plecy :/

master skoro nie wpadles do mnie z AX900 to za kare powiedz mi slownie analizujac cale brzmienie co jest przepascia miedzy Y a HK. Sprobuje sobie to jakos wyobrazic. Masz jeszcze ta Yamahe ? Moze w innym terminie jakos daloby rade ?

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

Yamaha nagłaśnia dyskotekę w sąsiedniej wiosce hehe, chłop podłączył pod estradowe JBL o łącznej RMS 2000W hehe. Szczęście chociaż że one mają 136dB efektywności:)

Hmmmm, podać różnice? Raczej zacząłbym od cech wspólnych, czyli nazwa, przeznaczenie, podobny kolor, aluminiu... anie HK to plastik :/ Spróbuj gdzieś pożyczyć, na prawdę warto. U mnie się sprawdziła. Co niekoniecznie oznacza, że z twoimi kolumnami się sprawdzi, sam doświadczyłem jak ona może paskudnie zagrać z źle dobramymi kolumnami, jest bardzo jasna

Jestem z Poznania czyli Wielkopolska. Faktycznie troszke mi sie w sprzecie pozmienialo wiec masz razje. Musze zajrzec w "o mnie". Dzieki za dobra rade. Tak przy okazji czy jest ktos z okolic Poznania kto wpadnie do mnie na piwko z Denon 1500-AE. Zawsze chcialem posluchac i ocenic sobie ten wzmacniacz na moich Tannoych i w moich warunkach odsluchowych.

pozdrawiam wszystkich muzykalnych oczywiscie wlacznie z Masterem

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

No pozdrawiam również :)) wszystko trzeba brać na miękko. Podstawą jest coby było miło i sympatycznie.

Taka spokojna wymiana poglądów, doświadczeń i spostrzeżeń :)

Jeżeli to co w o mnie czyli B&W asw1000 jeszcze Waść posiadasz to też chętnie bym obadał :) ASW600 to chyba gorszy klocek? Od dawna myślę o subie, ale boję się że nie podąży za kolumnami :/

Posiadam Masterze posiadam, ale juz chyba niedlugo. Wystawilem go bo pieniadz nagle potrzebny. Co do muzy to troche moze byc za niski. Tak naprawde nigdy nie probowalem go dostroic i uzywac do muzyki. Dla mnie nadmiar basu zaburza i psuje efekty przestrzenne i glebie. ASW pojdzie do ludzi ,a moje kody306F tez potrafia przyloic niezle w kinie domowym, ktorego to wcale nie mam zamiaru sie pozbywac i ktore stanowi drugi odrebny system.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

PiotrJ

o mnie | ignoruj | PW

stat: 1250 / 314 / 0

13 Lip 2007, 12:16

Wiem disco ze D655 to cienias. Ale ja tu nie mowie teraz o wydajnosci i duzych mocach tylko o brzmieniu. Zaloze sie ze w slepym tescie mialbys problemy w rozroznieniu go z lepszymi klockami. Upieram sie ze nie bedzie zadnej przepasci i grzech to tak nazywac. Wystarczy mala roznica i tyle. Na forum lubi sie wszystko wyolbrzymiac i ubierac w odpowiednie slowa. Jest tez tendencja ze przed chwila cos gralo cool teraz jest obrzygiwane. Po czasie natomiast oceniajacy zatoczyli w swoich opiniach juz takie kolo ze sami w tym zaczynaja sie gubic i wychodza niezle paradoksy i sprzecznosci ich ocen. To tak ogolnie co o tym wszystkim mysle. Dodam jeszcze ze po co mam szukac dalej innego wzmaka jesli ten daje mi to czego potrzebuje. Master powinien tez otworzyc okno po 15min. i zapodac dlugi lot sowjemu wzmakowi i rozejrzec sie za czym z wyzszej polki co lepiej gra. Widocznie Master nie sluchal jeszcze wystarczajaco duzo naprawde dobrego sprzetu skoro posiada tylko taki tani i o tak odstajacych mozliwosciach jak te z wyzszej polki. Master obuuuudz sie, musimy Ci uswiadomic.

Nie rozsmieszaj mnie. Znajomy przyniosl ta metna kupe g.. Rozlazly bas brak szczegolow sceny i ogolnie mydlo. Denon PMA 665 R to jeden z najgorszych wzmakow jakich sluchalem w zyciu.

• 6 lat później...

Mam do Was pytanie i jednocześnie dylemat odnośnie wzmaka jak w temacie mianowicie 3mać się starych klocków i szukać cd hd70 + wzmaka hk650 czy może pójść w coś nowszego typu hk970+hd970. Nowe klocki zbierają niezłe opinie ale czy te "starocia" nie grają jednak lepiej ???

Dodam, że nie "boje" się staroci z nowszymi harmanami nie miałem do czynienia ale troszkę klocków już przerobiłem i jak porównuję wykonanie obecnych z tymi starociami to od razu widać że nad "starociami" pochylał się inżynier a nad nowymi ...księgowy... Co do jakości dźwięku jakie są Wasze opinie ?? mam tu na myśli w/w zestawy.

Z góry dziękuje za wszelie rady i sugestie. Pozdr.

Miałem HK 970, dobry wzmacniacz, z pilotem, nowoczesny design

Ze starszych to polecam hk 680, niżej nie ma co brać

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Miałem HK 970, dobry wzmacniacz, z pilotem, nowoczesny design

Ze starszych to polecam hk 680, niżej nie ma co brać

Mówisz że będzie lepszy od hd650 ??? 650 tom prawie najwyższy model przed 690 z serii nieparzystej które jest podobno lepsza od parzystej?

Miałem też hk 6500 i hk 660, hk 970 wcale im nie ustępuje, a jest nowszy itd

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.