Skocz do zawartości
IGNORED

Krakowskie spotkanie słuchawkowe

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

A tego niestety mieć nie będziemy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8530-100002871 1170291009_thumb.jpg

post-8530-100002872 1170291007_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Re: Piotr Ryka, 25 Kwi 2006, 13:57

>Graaf

>

>>do pełni szczęścia brakuje jeszcze Shure E2 :-)

>

>W takim razie serdecznie zapraszamy!

Drogi Piotrze,

Niestety nie mogę przybyć ciałem, ale chętnie przyłączę się duchowo do akcji.

W tym celu chętnie przyślę na swój koszt słuchawki, które IMHO powinny znaleźć się w takim "przeglądzie" słuchawkowego "creme de la creme" a mianowicie nie tylko Shure E2, ale i magnetostatyczne Fostexy T50.

Czyli takie moje typowo niestandardowe typy ;-)

Opinię o tych ostatnich zamieściłem także w wątku o Shure. Fostexy to na moje ucho znakomite słuchawki. Nota bene spotkałem się z porównaniami ich brzmienia do starych Beyerów DT880. Sam nie mogłem się przekonać o tym bo Beyerów nie miałem okazji poznać, ale Wy mielibyście okazję. Ciekaw byłbym konfrontacji.

Fostexy tylko nieco w mojej skromnej opinii ustępują Shure E2. No ale ja mam specyficzny gust, lubię bliską bezpośrednią prezentację, gdy "wieje żywą muzyką". Przypuszczam, że większości osób bardziej spodobałyby się właśnie T50. Na moje ucho są one znacznie lepsze jako słuchawki audiofilskie niż np. K-501 czy HD-580 i znacząco lepsze niż DT-150.

Z Shure może być o tyle problem, że w przypadku IEM-ów powstają kwestie higieniczne.

Mogę je przysłać ale bez wkładek – te każdy zainteresowany musiałby sobie nabyć w Polsound (komplet, z którego można dobrać sobie najlepiej pasujące).

Ale jeśli byłoby zainteresowanie i gotowość takiej inwestycji to chętnie Shure wyślę do Ciebie.

Także gdybyś był zainteresowany kompletnością "stawki" to proszę prześlij mi na [email protected] namiary pocztowe na siebie a jutro wysyłam obie pary – i Shure i Fostexy – paczką priorytetową albo same Fostexy, Twoja decyzja.

pozdrawiam,

graaf

Dobre wiadomości - kolega Graaf przyśle swoje Fostexy, a Kolega Gelo29 potwierdził przyjazd z Sony i wzmakiem Audio Dynamic. A co u pozostałych? Josef i Lenam, przywieźcie swoje CD-ki. Ktoś jeszcze zgłasza akces?

WAŻNA SPRAWA, KTO MOŻE, NIECH WEŹMIE ZE SOBĄ COKOLWIEK, NA CZYM MOŻNA USIĄŚĆ, BO W STUDIO PRO JEST TYLKO JEDNO KRZESŁO!

Słuchawki AKG już do Studia Pro dotarły, czyli ich obecność gwarantowana. Inżynierze, głębokie ukłony. Czekamy jeszcze na Twoją recenzję z odsłuchu słuchawek.

Potwierdzam - będzie na 100 % Audio Aero Capitol.

Godziny traktujmy liberalnie, ale Twin-Head a z nim AAC i AKG chyba wcześniej jak o 13 się nie zjawią.

Robert ma u siebie wszystkie modele Grado oprócz RS-2, ale nie ma żadnego wzmacniacza. Oczywiście, jak ktoś przyjedzie ze swoim, to może się od razu brać do słuchania.

Jeżeli jednak chcecie ustalić jakąś oficjalną godzinę rozpoczęcia, to bardzo proszę.

PRZYPOMINAM - KRZESŁA!!!

Lista wzmacniaczy:

Audio Dynamic PHB 2 - Gelo29

C.E.C. HD-51 - Rochu

Holdegron - Holdegron

"Lampowiec" - Lenam (Podaj jego nazwę)

Vincent - Studio Pro

Pro-Ject Head Box - Ryka

ASL Twin-Head - Ryka

Możemy liczyć na coś jeszcze?

W SPRAWIE GODZINY ROZPOCZĘCIA

ROBERT OTWIERA O 11, A KOLEGA CERVANTES MA BYĆ W KRAKOWIE O 9 RANO WIĘC BĘDZIE NA MIEJSCU RAZEM Z ROBERTEM.

OFICJALNĄ GODZINĘ OTWARCIA PROPONUJĘ USTALIĆ NA 13.00

nie żebym uciekał bo BARDZO chcę być - ale jutro jest piątek przed zaje.....e długim weekendem i boję się, że będzie dużo roboty - najwcześniej będę o 17 ale realnie później :(

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.