Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy DIY TF-2

Frycu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rtocki1

(Konto usunięte)

jak wrócę do domu, spróbuję zmierzyć jakich sił trzeba użyć aby przesunąć klocki o różnych masach i różnych nóżkach-kolcach po różnych materiałach ale wydaje mi się że to musiałby być wyjątkowo sztywny kabel, raczej nie 3x4.

To zależy już od użytego materiału na izolację. Jedne mogą być bardzo giętkie, a inne twarde i sztywne. Niestety nie będziemy mieli tego kabla w rękach przed zakupem więc lepiej nie ryzykować.

=>javo

Ja napisalem zeby kupic 4 zylowy. Z ktorego 3 odcinkow zrobimy 1 sieciowke.

Czyli na L przyladnie 4mm sumarycznie //4x1 w oddzielnym oplocie// itd dla innych zyl.

A dla tesu mozna zobaczyc jak sie zachowa CD, wzmacniacz na siecowce np zlozonym tylko z 1 kabla dajac 2 zyly 1mm na L i po 1mm na N i E

Panowie tu nie ma stron ... kazdy ma pomysl, podaje cene, gdzie i mozemy brac.

romekp proponowal polaczyc 2 lub 3 takie kable w jedna sieciowke, tam mamy kazda zyle prowadzona oddzielnym kablem i 3 lub 4 mm przekrojem zlozonym z mniejszych zyl. Ktos kogo nie stac moze zrobic z 2 a i mozna sprawdzic ... jak bedzie na 1 kablu o przekrojach L2,N1,E1 lub po 1mm na kazda przy zakupie kabla 3x1.

Oplot chyba kupimy na 3 kable lacznie bo tak przeliczylem ze stosujac

3 kable x 7mm uzyskamy laczna srednice okolo 15mm, a mamy oplot nadajacy sie na 7-15.

gg, Adam, kabel wypas - dawałem propozycję, np. Belden ma wszystko o czym mówicie, ale to w/g mnie temat niezależny, bo drogie cholerstwo jak diabli i chciałem zrobic tylko jedną sieciówkę na próbę i żeby sobie inni mogli posłuchać (za 2m sieciówki-na-maxa z wtykami itd. wychodzi o.k. 250zł). Pisałem, szukam chętnych niezaleznie od głównego wątku, do podziału 30stóp (jeśli miałby być Belden), ja bym brał max 6m.

Dodałem temat na zapisy na sieciówkę - wypas w DIY:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę sprawnie :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko co bo czesc ludzi nic nie mowi a ja niechce nic narzucac. Nie wiem jak romekp czy dalej chce robic z nami seciowki ;) czy zrobimy prosta motoda

kupimy ten co ja proponowalem ... parowy 1 przewod i oplot i nie bedzie problemu z laczeniem 3 w jedno ...........

jak się zdecydujecie jaki zamawiamy to się dołączę, zapisałem się też na Wąż pleciony, ochronny HGP więc może przesyłke połączyć razem bo ja jestem za, przewodu mi potrzeba ok15m wężą 10m, czekam z wysłaniem pieniędzy jak ustalicie co wam najbardziej odpowieda,

pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.