Skocz do zawartości
IGNORED

Kupiłem Sony CDP-X505 ES POMOCY!!!!!!!!!

adamiak

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem już co nieco o tym problemie na forum. Skoro mówisz, że pisałeś to widocznie za mało się postarałem;) Myśle że można zrobić z tego zagadnienia nowy wątek, który mógłby się stać przestrogą dla użytkowników kompaktów. POZDRAWIAM:)

Nie no nie jest tak tragicznie poprostu kiepskiej jakosci dyski cdr znacznie zuzywaja mechanikę cd , zawieszenie lasera etc niestety wiekszosc dysków cdr ma kiepskiej jakosci warstwe nosnika powoduje to znaczny wzrost pradu diody laserowej w czasie ich odczytu ..sam ten fakt pociaga za soba znaczny NIELINIOWY wzrost temperatury złaczą półprzewodnikowego z którego jest wykonana ta dioda...w efekcie skraca to znacznie jej żywotnosć....obecne lasery sa bardzo kiepskiej jakosci..wiadomo producenci chodza z kosztami gdzie sie da do tego wszechobecna fuszerka ..robi swoje ..nowy kss210A zyje gora dwa lata...

W moim CD jest akurat KSS-210A. Jakiś czas temu wymieniałem go na oryginalny (prawdopodobnie) bo zaczął sobie skakać mimo maksymalnego skręcenia potka "trk-gain". Laser kupiłem na www.czytniki.pl za jakieś 50zł.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.