Skocz do zawartości
IGNORED

Krzysztof Herdzin-Almost After

Luc

Rekomendowane odpowiedzi

> Zbig

Płyta była dołączona do miesięcznika "Jazz Forum" - Grudzień 1999.

Numer katalogowy: Jazz Forum Rec. 020

cena: 6zł

Płyta jest jeszcze dostępna.

Ja zamówiłem dopiero wczoraj (przekaz pocztowy).

Nie wiem czy można kupić płytę w w redakcji.

ul. Hoża 35/24

tel: 621-94-51

Pozdrawiam

Wczoraj po południu wysłałem przekaz pocztowy na adres:

ul. Hoża 35/24, po box 102

00-963 Warszawa 81

Zanim zamówiłem, wysłałem maila i Pani Aleksandra Wojciechowska odpisała, że płyta jest.

Chciałem 6 egzemplarzy (jeden dla mnie, reszta na prezenty "pod choinkę").

Jesli nie ma, to niedobrze.

Czyżby płyta "szła jak bułki"?

Przed Wigilią będę w Berlinie i przy okazji zrobiłbym "promocję" Panu Herdzinowi.

Pozdrawiam

> Cortazar

Tą informacją to mnie "pocieszyłeś" (brakiem płyty).

> ŁukaszB

Gdzie można kupić (oprócz "Jazz Forum") płytę Krzysztofa Herdzina "Almost After"?

Pozdrawiam

Cortazar - dziękuję za informację.

Myślałem, że 6zł (wysłałem 6 x 6zł = 36zł; najwyżej dopłacę).

Dzwoniłem o11:20 (do redakcji) i miła Pani powiedziała, że płytę jeszcze można kupić.

Pozdrawiam

Cortazar - jak zabraknie (a ja będę miał), to mogę odstąpić jeden egzemplarz.

Miła Pani powiedziała, że jest jeszcze dużo.

A na wigilię możesz wpaść.

Pozdrawiam

Ponieważ byłem na Marszłkowskiej wszedłem do redakcji Jazz Forum i ... zakupiłem dwa egzemplarze. Spoko chłopaki nie krzyczcie - starczy dla Was. Naocznie przekonałem się , że jest jeszcze tego co najmniej kilkanaście egzemplarzy. Cena - 8 zł za sztukę. pzdr

Gość Cortazar:

(Konto usunięte)

Do RUST . Dziś doszła do mnie płytka więc nie będę musiał zabierać ci miejsca przy wigilijnym stole ;-) Mimo wszystko jeszcze raz dzięki za propozycje (odsprzedaży płytki ) . Nie zapominam o takich rzeczach , jeżeli będę mógł pomóc w czymkolwiek - pomogę .

Gość Cortazar;

(Konto usunięte)

Bardzo mi przypadła do gustu . Lubię takie ECM-owskie klimaty .

Miałem dziś okazję posłuchać jej na SET300B , audio note E , linn kariknumerik . Miodzio . Realizacja rzeczywiście światowy poziom .

Ten skurczybyk Herdzin nagrał ją mając 29 lat . Mi niewiele brakuje do tego wieku a człowiek bąki zbija :-(

> Cortazar

Ja jestem pod wrażeniem tej płyty (co widać po podwójnym wpisie).

No, to na niezłym sprzęcie słuchałeś (chociaż też masz dobry zestaw).

Ja dotąd nie doceniałem lamp, ale od niedawna zmieniłem zdanie.

Nie tak że lampa jest "über alles", ale to jest coś.

Na wiosnę bedę miał nowe kolumny (DIY, na focalach - chyba?).

Do tego chciałbym wzmacniacz lampowy (tak do 20 watt, oczywiście klasa A, 2 monobloki).

Chętnie OTL.

Wtedy takie płyty jak "Almost After", mógłbym słuchać u siebie "pełnopasmowo".

Czy "Magazyn Hi-Fi" już był u Ciebie?

Pozdrawiam

Gość Cortazar:

(Konto usunięte)

Hmm.. Ja też za 3 tyg będę miał w końcu swoje kolumny DIY właśnie na focalach . A w przyszłości z pewnością jakaś lampka . Napisz coś o swoich kolumnach DIY .

MHF ma być jutro . O 9-tej odmelduję się pod empikiem . Mam nadzieję , że dojdzie bo we Wrocławiu wszystkie czasopisma audiofilskie pojawiają się zwykle klka dni później .

Cortazar

Moje przyszłe kolumny (na razie wirtualne) to zwykła deska (dosłownie), obudowa otwarta

open baffle.

130 cm (wysokość, szerokość - 30 - 40 cm, trochę więcej niż głośnik basowy).

3 - drożna.

Pewnie dodam drugi głośnik basowy w obudowie (80 - 100? litrów z linią transmisyjną).

Użyję zwrotnicy 2 rzędu - 12dB.

Zwrotnicę zrobi mi przyjaciel (będę z nim na Audio Show) - ja o tych rzeczach nie mam zielonego pojęcia (a przydałaby się taka wiedza).

W poniedzialek słuchałem (po raz kolejny) u przyjaciela, jego kolumn DIY (3-drożne, dipole, na głośnikach Focala).

Przyjaciel, dopiero w listopadzie zrobi obudowę do głośnika basowego (100 litrowa ? - linia transmisyjna) - na razie jest na desce, bez obudowy.

Zwrotnica, też jest tylko prowizoryczna.

Bas nie schodzi specjalnie nisko, (na płycie testowej polskiego? "Audio" przy okolo 28Hz, praktycznie, trzeba się raczej domyslać jego obecności) mniej więcej tak, jak w dobrych kolumnach podstawkowych, ale ma bardzo dobrą jakość.

Na razie gra to może trochę zbyt "dosłownie" - detal był trochę natrętny i podany jakby na "łopacie", proporcje były nieprawidłowe.

Ale barwa, dynamika, rytm, no i ta przestrzeń!!!

To jest tylko prowizorka, będzie lepiej.

Planowałem zakup nowych kolumn na wiosnę 2004, ale jak usłyszałem "deskę z głośnikami", zmieniłem plany.

Jak dotąd nie byłem "fanem" kolumn firmy JM lab.

Ale głośniki tejże firmy to zupełnie coś innego niż kupne kolumny JM lab (nawet topowe).

Z lampą grają wspaniale.

Przyjaciel zrobił swoją "deskę" na głośnikach (Focal, głośniki kupione 6, 7 lat temu):

wysokie: TC120tdx

średnie (7 calowy): 7K2 Audiom

bass (25 cm)10K617:

Chciałbym coś podobnego, ale te głosniki nie są taaaanie.

Długo to potrwa zanim uzbieram na głosniki.

Viva DIY!

Pozdrawiam serdecznie

Mi się też własnie takie coś zdarzyło (odsłuch sprzętu DIY).

Jestem pod wrażeniem i zmieniam system (oprócz CD, to na końcu).

Warto robić samemu (lub z pomocą), efekty finalne są dobre, a koszty duzo niższe niż sprzetu kupionego (chociaż też nie śą niskie)

Życzę powodzenia.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.