Skocz do zawartości
IGNORED

hk czy nad ? infinity czy... no właśnie.

Lord Bafford

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kojarzysz nawet, co piszesz ( ah ta miłość !).

Przecież napisałeś, że bije całą konkurencję do 4 tys. Więc Ci powtarzam, że są lepsze w tym przedziale...

Nie napisałem, że twój PMA tyle kosztował...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Dobra, są lepsze, tylko daj Waść już spokój...

Nie chcę się z nikim licytować, tylko w żadnym sklepie nie znalazłem wzmacniacza który zagrał lepiej w kwocie do 4kzł a jak z droższymi to nie wiem bo nawet nie słuchałem...

Co mi po tym, że niby są lepsze, ale to co mam wystarcza??

Do tego który będzie miał przełącznik pracy na końcówkę mocy??

No pytam który??

Dobra.

Kup preampa, najlepiej lampowego. Albo chociaż spróbuj posłuchać... Może coś się urodzi...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

"Twoje ZAKOCHANIE tłumaczy wszystko" ---> zukzukzuk więc poczekaj i daj szansę minąć burzy hormonów bo ponoć zakochany to ślepy ;)

Norwidos pozdrawiam serdecznie ;)

Sorry.

Przecież tyle pisałeś o mozliwości podpięcia PMA jako końcówki. Tylko chcę pomóc...

jaro4444

Mam ochotę zrealizować nasze spotkanie w tym tygodniu z moim wzmacniaczem u Ciebie, tylko jeśli to nadal aktualne chciałbym wiedzieć w jakie dni można by wpaść koło 19, jeśli wogóle?

Kusi mnie żeby posłuchać tego wzmacniacza z czymś lepszym od moich kolumn, oraz żeby usłyszeć opinię osoby z doświadczeniem i osłuchanej:)

Dzięki, że chcecie pomóc bo to miłe i głupio mi, żem młody i ślepy:)

Kiedyś przejżę na oczy:)

Pozdrawiam Serdecznie!!!!

Swoją drogą jeśli źródłem u mnie jest DVD Yamaha to skąd mam wiedzieć czy mi potrzebny inny pre-amp?

Obawiam się, że poza zmianą kolumn, niezbędny będzie zakup CD, tylko tu mam problem co kupić za małe pieniądze?

Marantz 63 SE?

zukzukzuk

dzięki za pomoc-kiedyś zapewne docenię ją w 100%

norwidos>

Pewno, że DVD to marne źródło. Przykładowo - miałem kilka dni DVD Denona za jakieś 8 tys. i szczerze mówiąc każdy w miarę przyzwoity Cd za 2 tys. jest dla mnie lepszy.

Co do Marantza, to słuchałem trochę nowszych modeli (CD 6000) i wbrew temu, co wypisują - nie jest to rewelacja. Dźwięk jest bardzo techniczny i ostry. To samo powiedziałbym o reklamowanym wszystkim CA D500. Ten odtwarzacz po prostu przelatuje po muzyce, zamiast ją zaprezentować. Ja natomiast lubię CD z charakterem. Osobiście polecałbym coś z kilkunastoletnich CD Cyrusa (DAD 7, DAD 3Q lub Luxmana ( D-103u, D-105u, D107u - z lampkami !!!) - te słuchałem. Te CD, chociaż stare jak świat (kiedyś w cenie 900-1000 funtów), oddają piękną barwę dźwięku za stosunkowo małe pieniądze (1 -1,5 kzł). chociaż trudno je znalkeźć. Chociaż na niemieckim Ebayu można je spokojnie znaleźć.

Oczywiście, Cd musi spełniać Twoje wymagania i preferencje.

To tylko propozycje...

Pozdrawiam

zukzukzuk

doceniam Twoje starania, tylko żeby zakupił jakiekolwiek CD to musi spełniać warunek sine qua non jakim jest zbieżność estetyczno-stylistyczna z resztą mojego sprzętu. Nie mówię tu nawet tylko o kolorze, ale także o tym, żeby design był podobny...ogólnie większość japońców się tu łapie, ale niestety tylko tych które nie są za stare, tj max 5lat:(

I tu jest problem:(

Pozdrawiam

Marcin

Hej Kolego!!!

To ja się staram- a Ty zbierasz do koloru... To nie poker !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.