Skocz do zawartości
IGNORED

Denon 3806 vs. 4306

thomas206

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos mnie przekona zeby dolozyc ok 1600 zl i kupic Denona 4306?

W sumie za 1500zl mozna kupic nagrywarke DVD lub dobry aparat cyfrowy...

Jednak jesli warto dolozyc to to zrobie, z tego co wiem sa tytaj posiadacze ww ampli...

Prosze o opinie

Posiadam iPoda :)

pozdr

https://www.audiostereo.pl/topic/26052-denon-3806-vs-4306/

Ma jedna przewagę, wejście sieci ethernet, przez co całą konfigurację mozna przeprowadzić na podłączonym komputerze, nie mówiąc juz o możliwości słuchania gigabajtów muzyki z hdd. Dźwiękowo różnice pomijalne, chyba że faktycznie musimy napędzic jakieś potwory na 60 m2 (na 25 to i 3806 sobie poradzi)

https://www.audiostereo.pl/topic/26052-denon-3806-vs-4306/#findComment-530929

hmmm stałem przed podobnym co ty dylematem: czy warto dokadać sporo więcej kasy do 4306 czy brać taniej 3806...

i u mnie wygrał jednak 4306. co zadecydowało?? ano współpraca z kompem (czyli gniazdo ethernet, co to daje? możliwośc sterowania z kompa, fajny bajer zwłaszcza uwzględniając, że wszystki ustawienia możesz sobie zgrać i potem ew. po nieudanych eksperymentach wgrać ponownie. Ponadto obsługa radia internetowego bez kompa. no i obsługa windows media connect, czyli komp pełni rolę tylko nośnika całą obróbką muzy zajmuje sie denonek. Mam też jakieś niejasne uczucie, ze jeżeli dorwie sie do tego jakiś uzdolniony programista to może wydusić s tego dużo więcej /tak jak to np. dzieje się z tunerami satelitarnymi, czy innymi urządzeniami z interfejsem ethernet/. Moim zdaniem to urządzenie ma duży potencjał. Ponadto może to umożliwiać proste jak drut upgreadowanie o nowe standardy itp bez potrzeby latania do serwisu.

Jeżlei chodzi o obsługę iPoda to wiele nie powiem bo nie używam (ale kto wie moze sie skuszę???)

Ponadto obsługa pamięci masowych usb (warunek musi być foramt plików fat lub chyba też fat32, nie obsługuje podobno systemu plików ntfs (czyli może być problem przy dużych dyskach w kieszeni usb).

Ponadto avr-4306 ma skaler ( 480p bzw. 576p / 720p / 1080i (dla sygnału analogowego wideo > wyjście HDMI) i układ (Deinterlacer) Faroudja FLI-2310.Ponadto jest o cały 1 KG cięższy ;-)

co do mocy to nie przesadzałbym tak jak koledzy wyzej z tą różnicą (chodź 4306 ma 7 niezależnych zasilaczy a 3806 tylko 5). jak widac róznice są niby spore, ale dość specyficzne. wiec nadal pozostajesz sam na sam z tym poważnym problemem. Czy jest ci potrzebne to co dodaje 4306 i czy jesteś gótów dołożyć wiecej kasy za wiecej bajerów...

https://www.audiostereo.pl/topic/26052-denon-3806-vs-4306/#findComment-533662
  • 5 miesięcy później...

to zależy jak podłączasz do swojej sieci, możesz na dwa sposoby:

1. amp >bezpośrednio komp(karta sieciowa, wtedy raczej skrosowany

2. przez switch (ja mam tak) wtedy zwykły kabel...

hmm i mam dziwny problem z tą opcją music server, raz działa raz nie, i nie udało mi się ustalić od czego to zależy. Jedyna pociecha, ze prawie tego nie używam, bo wolę bezpośrednio z płyt cd...

a tu ciekawe forum (niestety angielskojęzyczne)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/26052-denon-3806-vs-4306/#findComment-629683

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.