Skocz do zawartości
IGNORED

film dokumentalny z TVP2 - WAŻNE

pep22

Rekomendowane odpowiedzi

Moi drodzy,

w styczniu TVP2, jak zwykle po północy, nadala fantastyczny film dokumentalny "Umrzeć za własność w Moskwie" (oryginalny tytuł - "Property to die for", produkcja oczywiście BBC). Nie udało mi się go nagrać, a teraz jest mi POTWORNIE potrzebny do pracy. Udało mi się tylko dotrzeć do daty emisji (5.1.2006), lecz niestety nie mam zielonego pojęcia skąd mogę go wytrzasnąć. Byłabym wdzięczna za wszelkie sugestie, jakąkolwiek pomoc z Waszej strony.

Pozdrawiam

Paulinka

https://www.audiostereo.pl/topic/26080-film-dokumentalny-z-tvp2-wa%C5%BCne/

Może to trochę pomoże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-> paulinka

Pracuję w monitoringu mediów i wiem, jakim problemem jest brak nagrania... ;-) Niestety wieści nie są najlepsze: jeśli nie trafisz na osobę prywatną posiadająca nagranie, to jego odnalezienie może być trudne (w każdym razie odnalezienie materiału za darmo). Ale może coś się uda zdziałać...

Można się zwrócic do TVP z prośbą o kopię, ale to trochę trwa i swoje kosztuje (TVP dolicza sobie m.in. tzw. opłatę licencyjną). Możesz spróbować też zwrócić się do producenta programu, czyli australijskiej telewizji ABC (link wyżej) lub BBC skoro to ich dziennikarz robił materiał... Można też zapytać ambasadę Australii, skoro to ich TV produkowała program ;-) Z rozwiązań zupełnie nietypowych zaproponuję natomiast: spytać się w... KRRiT. Może oni mają? Powinni mieć jakieś archiwum choćby TV publicznej... Zapytałbym też Ośrodek Studiów Wschodnich - ich interesuje taka tematyka, mają swoje źródła informacji i pewnie niezłe archiwum medialne ;-)

Mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłem...

paulinka

BBC News - FAQs

Ukryta Zawartość

Can I get copies of programmes on DVD or VHS?

We have now moved to making This World films (that have already been broadcast) available on DVD as standard. However, if you would prefer a VHS copy, please tell us.

For personal use, they can be obtained by sending a request to:

This World

(Video request)

Room 1362

BBC White City

London

W12 7TS

There is a cost of Ł25 for the DVD/VHS (in UK standard format PAL), but for customers living in countries where NTSC format is required, the cost will be Ł35. Cheques should be made payable to "BBC TV".

There is an extra charge of Ł5 per copy for shipment outside the United Kingdom.

We only accept payment by cheque or postal order. Credit cards cannot be used.

--------------------

Dodatkowe informacje o filmie:

(z serii: This World)

Films of Record, Ltd.

Ukryta Zawartość

--------------------

"Umrzeć za własność w Moskwie" ("Property to die for"), reż. Christopher Mitchell, UK, 2005

PTV2

Cykl "Czy świat oszalał?"

05-01-2006

godzina 00:20

czas 48 minut

dźwięk: stereo

--------------------

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

BBC News Programmes This World Moscow's property lawlessness

By Christopher Mitchell

Producer, Property To Die For

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Nawaisem mówiąc, czy TV2 jest pewne, że dobrze przetłumaczyło tytuł? Chyba że w oryginale miała to być gra słów, i rzeczywiście ktoś tam się mordował z poowdu apartamentu.

bardzo dziekuje za zainteresowanie, faktycznie pomogliscie - sugestie bardzo trafne, mam nadzieje, ze uda mi sie je sensownie wykorzystac :-)

co do tytulu, to owszem, byla to gra slow. film jest o prawach wlasnosci w rosji, a wlasciwie o zupelnym dlan braku poszanowania. o ludziach, ktorzy pewnego dnia dowiaduja sie, iz nie sa wlascicielami swego mieszkania, lokalu, kamienicy, gdyz wplywowi "biznesmeni" z niezlymi dojsciami moga zrobic wszystko. i robia to. kilka historii kilku osob, bardzo roznego ciezaru gatunkowego - od malego lokaliku, jednego z pierwszych prywatnych barow prowadzonych przez matke z corka, az do teatru w pieknym parku, ktory jakis dj biznesmen misza ma zamiar zburzyc i zamienic w centrum handlowe, multipleks, aquapark, dzikie weze. i w tym ostatnim przypadku faktycznie "to die for" ociera sie o doslownosc gdy ostatni bastion w osobie dyrektora teatru (wraz z rodzina) zaczyna przezywac dosc dziwne sytuacje.

film niesamowity, nie widzialam go od poczatku, wiec nie bylo wtedy nawet sensu nagrywac. a teraz niesamowicie zaluje, bo bylby idealny do pracy.

jeszcze raz dziekuje i czekam na dalsz sugestie.

p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.