Skocz do zawartości
IGNORED

Czy moge tak uszkodzić układ? (DAC)

jedras

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zbudowałem sobie przetwornik DAC na DIR1703 (odbiornik SPDIF) i DSD1793 (DAC). Obecnie chce zrobić odtwarzacz mp3 na STA013.

Sygnał z dekodera mp3 w formacie I2S chciałbym od razu podać na DSD1793 z przetwornika. I teraz się zastanawiam czy jeżeli odłącze zasilanie od DIR1703 (tylko piny 6 i 23) ale będzie on wciaż połączyny pinami od I2S z resztą układu to czy się nie zepsuje.

Nie wiem czy jasno sie wyraziłem:)

Spróbuję to zilustrować:)

MP3: DEKODER mp3------sygnał I2S -----V

PRZETWORNIK: ODBIORNIK SPDIF-----sygnał I2S----->PRZETWORNIK C/A

Ogólniej: Czy jak na pinach wyłączonego układu (w tym przypadku DIR1703 na i pinach od I2S) pojawia sie napiecia to czy moga one zniszczyc układ?

Pozdrawiam

daj w szereg z sygnalem jakies rezystory i ew. diody z wejscia do +

rezystory dobierz tak aby sygnal nie kucal na nich np. pasmem a ew. zwarcie tego sygnalu przez diody nie spowodowaly uszkodzenia zrodla. Ale koles jest kumaty. takie rzeczy robisz!!! no no!!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.