Skocz do zawartości
IGNORED

Materiał przeźroczysty akustycznie.

lancaster

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Witam w czasie swoich zabaw wyjąłem z wnętrza słuchawek gąbki.

Zeby być dobrze zrozumianym:) chodzi o platy cienkiej gąbki, która ma zapewne za zadanie chronić przed kurzem i wilgocią wkładke słuchawkową. Zmiana brzmienia jest spora, najlepiej niech każdy, kto ma ochotę spróbuje osobiście.

W każdym razie ja do gąbek nie wracam;) Dla checy zakryłem jedną taką gabką kopułkę. Dało to efekt podobny do wymiany kondensatora na znacznie gorszy(brud+ mniej detali, dotyczy to średnicy i góry).

W sluchawkach to wrazenie jest mniejsze, jednak jest.

I tu pytanie: Macie może jakieś pomysły na to czym zastąpić te pianki?:)

Stax daje takie piaki z samych cienkich niby sznureczkow z plastiku moze daj rozwarstwone okragle waciki do przemywania wagrow jakie dziewczyny uzywaja. No czyste oczywiscie. To jest naprawde delikatne i jedna taka warstewka wystarczy.

>lancaster

Ile mozna w kolko o tym samym !?

Temat juz dawno zostal przewalkowany i rozpracowany w najdrobniejszych szczegolach ! Korzystaj z Wyszukiwarki !

(patrz : wypowiedzi m.in. qb_1, Qubrica, Cardamona i in. w watku "Pajeczyna jako ustroj akustyczny" !)

Wnioski : TYLKO z Krzyzaka, w zaleznosci od preferencji w balansie tonalnym - spryskiwana lakierem do wlosow

lub - nie ! Nie kombinuj, bo NIC lepszego nie znajdziesz ! I do tego jakie latwe w aplikacji ! Wpuszczasz 2 pajaczki

i nazajutrz juz masz !

W miedzyczasie robilem jeszcze proby z Babim Latem i Wata Cukrowa, ale to nie to ! (albo przesuszona srednica,

albo zupelna porazka jesli chodzi o bas !)

Jak nie ma u Was pajakow, to Ci moge kilka (z odmiany Audiofilus Sativa) - podeslac !

Pozdrawiam

Senicz, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Tymi wacikami czyszczę sobie uszy kilka razy dziennie, ale bardzo delikatnie, bo zostałem pouczony, że zbyt głęboka penetracja może spowodowac wepchniecie woskowiny do wewnątrz kanału słuchowego. Uczucie jest bardzo przyjemne, można sie zatracić:)

A tak serio, to coś musze z tymi piankami wymyślic, bo nie chcę zostawiać wkładek bez żadnej osłony.

Panowie pytanie jest jak najbardziej serio.

Może faktycznie poszukam jakiegoś materiału , jakiejś siateczki, albo czegoś w tym stylu.

Wolałbym coś sztywniejszego ala pianka właśnie, tylko bardziej przeźroczystego dla dxwieku od tej którą mam.

Jeżeli nikt nic nie wie, to dziekuję i za dobre chęci.

Zwłaszcza seniczowi, pomysł z wacikami higienicznymi jest super.

ostatnio mama upiła trochej takiej pianki do materacy, grubość ok 3-4cm, ale nawet poskładana kilkaktronie

jest przeźroczysta akustycznie!

można ją dać na kolumny poskładaną 4 razy i... wszystko przelatuje

chciałem tym drzi wyciszyc ale juz wiem ze sie nie nada :|

w sklepach przemyslowych lub z rzeczami do łóżek , materacy itp mogą być takie rzeczy.

>lancaster

ostatnio miałem również problem z pianką osłaniająca przetworniki w słuchawkach. Nie wiem jak jej obecność wpływa na dźwięk, bo nie zdążyłem zrobić porównań. Otóż z upływem czasu pianka zaczęła się wykruszać ulegając samoutylizacji. Po każdym odsłuchu słuchawek musiałem wyjmować ją z uszu. Piankę zastąpiłem materiałem jakiego używa się na maskownice kolumn.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-8690-100002348 1170291755_thumb.jpg

post-8690-100002349 1170291753_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>kapelli

Moze jeszcze raz, dla pewnosci, ze wszystko zrozumialem !

Powiadasz, ze Mama upila troche pianki od materacy, nastepnie zlozyles Mame kilkaktotnie i stala sie przezroczysta ?!!

Polozyles Mame na kolumnie (poskladana) i wszystko przez Nia przelatuje ?!!

No ale z tym uzyciem Mamy do wyciszania dzwi, to juz zdrowo przesadziles ! Co z Ciebie za Syn ?!

Czy moglbys podeslac na priva namiary, gdzie nabyc taka pitna pianke, po ktorej stajesz sie niewidzialny ?! :)

Pozdrawiam :)

>>lancaster

popraw mnie jeśli się mylę ale gaza jest chyba białym materiałem o "dużych" oczkach. To będzie wystarczające? i czy ten biały kolor pasuje do tego wszystkiego?

Obiecane foto. Jeżeli chodzi o to czy "pasuje do wszystkiego", odpowiem: nie.

Wogóle mam brzydkie sluchawki, wiec konwencja "niepasowania" jest tam jak najbardziej na miejscu:)

A tak serio, wersja dla estetów: można pomyśleć o zabarwieniu gazy na czarno. Tylko czy esteci kupią DT150?

Esteci dźwieku pewnie tak, bo jeżeli ma sie do dyspozycji 700zł(w moim wypadku 500 naciżgniete na 550:))

znajdxcie coś ciekawszego, chętnie posłucham.

PS. Pytanie nie dotyczy graafa:) Wkładki douszne odpadaja, ale tam nie ma żadnej szwamki oddzielajacej muzykę(wkładkę) od aparatu słuchu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>lancaster

Jak co, to mam jej sporo ! (uzywalem do scenografii) !

Moglbym przy okazji jakiejs paczki (przesylacie sobie cos z Jarem ?) - podeslac !

Dosc latwo sie gniecie, nie wiem czy zwyklym listem doszla by idealnie gladka !

Właśnie jestem po teście. Agrowluknina dostepna w Praktikerze na dziale budowlanym. cena 3,50 za czarną, 1,00 biała. Mam "zupełnie świezo" otwiniętą z rolki, gładź idealna

Czarnej nie było, wiec zapłaciłem 0,5zł:)

No tak, ale najważniejsze: jest napewno bardziej przeźroczysta akustycznie od oryginalntch pianek BD.

Jednak i tak przy gazie nie ma startu...

Zostaję z brzydką gazą;)

Pomysl z agrowłuknina jest napewno bardzo dobry dla osób, które faktura gazy jest drażniąca optycznie. Po założeniu na uszy nie ma to znaczenia. Za to cały czas pamiętamy, ze mamy do czynienia z produktem zakupionym w aptece vs dział budowlany Praktikera:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.