Skocz do zawartości
IGNORED

TELEWIZOR PHILIPS 32PW9551

kolunio

Rekomendowane odpowiedzi

dlaczego piszesz że Philipsy są usterkowe...???? BZDURA...!!!

cukierkowy obraz... buehehehe....... a kto każe tak oglądać...???!

kolejna bzdura....!!!

i na koniec skąd wiesz że są usterkowe...??? przeczytałes na forum...??? hehe.....;)

a i jeszcze jedno... widzisz... Philips daje w kraju rok gwarancji to fakt ale chyba nie znasz polskiego prawa które do dwóch lat pozwala mi towar reklamowac a więc tez dwa lata....!!!! nie pisz więcej takich BZDUR bo mnie oczy bolą jak to czytam.........!!!!!!!!!!!!!!!!

Witam

Odpuść Philipsa - o ich jakości i problemach z serwisem poczytaj na forum www.hdtv.com.pl ( ale jest jeden zadowolony posiadacz tego modelu - mrbudziol, więc przy ewentualnym zakupie Filipka życzę Ci abyś miał tyle szczęścia co w/w kolega; w końcu ludzie trafiają też szóstkę w Lotto).

Pozdrawiam

...nie zapominajcie, ze 32PW9551(/12) = jest to nowość i do tego przygotowany do źrodeł HD:

"Formaty wideo: 1080i, 50, 60 Hz, 480p, 60 Hz, 720p, 50, 60 Hz, 576p, 50 Hz , wejście HDMI..."

(nie mozna wszystkiego do "jednego worka wrzucać"szczególnie, ze model praktycznie nieznany ;) )

Pozdrawiam.

Mam ponad 1,5 roku Philipsa 9505 , świetny obraz , zero usterkowości , geometria obrazu na medal ,

kolega kupił Panasonica TX- PX 10 , który rozsypał się po miesiącu , a więc nie kupuj Panasonica bo jest

usterkowy i kup Philipsa .

Ja mam Panasonica PX 10 juz od roku i bardzo go sobie chwale a mialem tez do wyboru Philipsa. Rodzice maja Philipsa i tez juz dziala od 2 lat bezproblemowo,wszystko zalezy jaki model sie trafi bo nie ma sie co oszukiwac trafiaja sie buble obojetnie jaka marka.

=>Barthezz - myśle że masz racje, niema niezwodnych marek tv, philips sie psuje, jaki procent tv posiadanych to philips? Napewno większy niz jvc, grundig, thompson, czy nawet panasonic czy sony, po prostu jest ich więcej więc i napraw jest więcej. Równie dobrze można polecić tv Sharp bo ilu znacie niezadowolonych użytkowników a ilu uzytkowników wogle znacie? Wg. mnie to czysta statystyka.

Pozatym ja też mam Philipsa jak dla mnie bije na głowe pod względem obrazu, wykonania, estetyki a nawet głupiego pilota, wczesniej miałem też Philipsa, popsuł mi sie i wcale mnie to nie zraziło żeby kupić znowu tej marki.

Komuś może podobać sie inna marka i w porządku jeśli porównywał i był to śwadomy wybór.

=>mrbudziol

Możesz coś więcej napisać na temat tej 2-letniej gwarancji w przypadku gdy producent daje tylko rok? A może jakis paragraf ?

Pozdrawiam

parsifal> nie przesadzaj z tym totolotkiem...!!! fakt faktem że jestem posiadaczem Philipsa i jestem zadowolony....;) nie rozumiem ciągłego pisania negatywnie na temat tej marki... jakies chyba bardzo subiektywne opinie jak większośc na forum zresztą...!!! był temat tu na forum o Panasonicach... bardzo negatywny zresztą...!!! Philipsa wybrałem przypadkowo... nawet nie brałem go pod uwagę w czasie poszukiwań TV... ale stało sie tak ze własnie jego kupiłem... cukierkowy obraz...hmmm... tzw. efekt wenezuelskiego serialu... wierz mi że po dwóch tygodniach już tego nie zauważałem...!!! widać to zresztą tylko w trybie PixelPlus2... i choc tu na forum ten tryb i jakość obrazu jest raczej negatywnie oceniana to jakims dziwnym trafem ktokolwiek ze znajomych się u mnie pojawi to chwali i podziwia jakośc obrazu... dziwne prawda....;)))

widzisz wadą każdego forum jest to że możesz pisac byle co...!!! bzdury totalne...!!! teraz spróbuj sobie wyoibrazić ile wpisów tutaj dotyczących opinii o jakims sprzęcie jest po prostu wyssanych z palca... wiem wiem że jest tutaj sporo ludzi już "normalnych"(czytaj dorosłych) które to z racji stanu swojej swiadomości nie maja potrzeb pisac bzdur... ale jest też masa małolatów który dla jaj napisza coś tam...(?) po co...??? żeby komus innemu kto pyta po prostu zaimponować że wie więcej choć nic nie wie...!!! nikt z nas niestety nie wie z kim ma doi czynienia... nie wszyscy z forum znają sie osobiście.... szkoda że tak jest....:(

a z awaryjnością jest jak na loterii... ja kupie wzmaka za 200zł poniżej wszelkich kategorii i przez 15 lat bedzie grał jak ta lala bez awarii a ktos inny kupi sobie jakiegoś giganta za 200000zł i coś w nim padnie za tydzień...! zdarza się... nie ma reguł...;)

cino>

nie pamiętam konkretnego paragrafu ale zapewnia Ci to polskie prawo konsumenckie....;)do dwóch lat możesz reklamować towar u samego sprzedawcy... a jezeli sprawia problemy walisz do rzecznika praw konsumenckich... jest w kazdym większym miescie...;) chcesz to poszukaj w prawie konsumenckim konkretnych paragrafów...;)

Też mam Philipsa 9617/12 , ma 2 i pół roku , coś zaczęło się dziać , ale podregulowałem napięcie i na razie jest ok , ciekawe jak długo?.Generalnie obraz bardzo dobry , co do geometrii zawsze można się do czegoś przypiąć .

Jak byś kupował to radzę się dowiedzieć jaki ma kineskop , jak ESF to unikaj jak ognia , sypią sie jak dojrzałe jabłka .Generalnie telewizory nie są tej samej jakości co kiedyś robione , na pewno tyle nie pochodzą , niestety kwestia szczęścia , zależy co trafisz , powodzenia.

=>cortez

A jak moge sprawdzić jaki mam kineskop bez rozbierania tv? Powierzchowne oględziny instrukcji oraz schematu elektronicznego nic nie dały, tzn nie znalazłem, czy jedyna możliwością jest rozebranie tv i oględziny kineskopu??

Z renomowanych marek najbardziej awaryjne są legendarne na tym forum telewizory niemieckie ,których nazwa zaczyna się na literę L .

Nie piszę pełnej nazwy ponieważ znajomy nimi diluje i dałby mi w twarz gdybym wymienił pełną nazwę tej marki.

:-))

Witam

Naklejki "znamionowe" są w lewym , górnym rogu (patrząc od strony tyłu telewizora). Można je odczytać przez kratkę wentylacyjną na obudowie ale czasem może być z tym problem. W 32' Philipsach (podobnie jak w Loewe i w wielu innych TV) montowane są kineskopy LG-Philips W76ESF lub ERF produkowane w Czechach, Francji, Belgii - ich awaryjność jest duża niezależnie od kraju pochodzenia - fatalnie zaprojektowano "działo" kineskopu. Są opinie (niepotwierdzone) że ostatnie serie mają poprawioną konstrukcję działa i nie dochodzi już tam do zwarć.

Pozdrawiam

parsifal>

daj mi tu link do pełnego tekstu...;) wiesz kazdy se może napisać o zwarciach itd... ja akurat nie narzekam...narazie hehe... nie jest to pierwszy Philips w moim domu bo jeden stoi juz od jakichs... hmmm.... chyba 17-18 lat i NIC...!!!

proszę o pełen tekst dotyczący "dział"............;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tu wydaje mi się jest troche na temat.

Ukryta Zawartość

no w końcu konkretne info...;) ale jak zauwazyliście nie jest tam tylko o Philipsach mowa...!!! co do Philipsa to większosć wpisów dotyczy konkretnego modelu...

bardzo prosze nastepnym razem przy tego typu rozmowie wklejac takie linki a nie gadać bzdur bo to bo tamto....;)

w kazdym razie to co tam napisano wcale nie przekreśla dla mnie Philipsa...;)

pozdro

mrbudziol>

cyt: daj mi tu link do pełnego tekstu...;) wiesz kazdy se może napisać o zwarciach itd... ja akurat nie narzekam...narazie hehe...

Każdy może napisać wszystko - tylko po co? Czy ty myślisz że ja wymyśliłem sobie problemy z kinolami ESF żeby tobie popsuć zadowolenie z filipka? Nie narzekasz - to świetnie, ale nie zarzucaj mi pisania rzeczy zmyślonych.

cyt: bardzo prosze nastepnym razem przy tego typu rozmowie wklejac takie linki a nie gadać bzdur bo to bo tamto....;)

To nie są bzdury, to są fakty a ty zgłoś problem do admina tego forum żeby wszystkie wypowiedzi na jakikolwiek temat popierać linkami - jeżeli nie ma linku to piszący pewnie nie ma pojęcia o tym co pisze.

cyt: no w końcu konkretne info...;) ale jak zauwazyliście nie jest tam tylko o Philipsach mowa...!!! co do Philipsa to większosć wpisów dotyczy konkretnego modelu...

Większość wpisów dotyczy kineskopów typu ESF. Ich technologia produkcji jest identyczna w przypadku panoram zarówno 29 jak i 32' - ich awaryjność również. Sam posiadam telewizor z takim kineskopem i na razie działa ale nie mam zamiaru zaprzeczać faktom tylko dlatego żeby moje ego na tym nie ucierpało. Na forum ludzie zadają pytania a inni o ile posiadają jakąś wiedzę w temacie to na nie odpowiadają i tyle...

eeee....no chyba nie wziąłes sobie moich słów za bardzo do siebie co...???...;)

nie chciałem aby to co napisałem zabrzmiało tak jakbym próbował przypisać Ci etykietę niewiedzy...!

jesli tak to odebrałeś to sorryyyy....;)

luuuuuuuuuuuuuzzzzzz................;)

tylko wiesz... jest tak ze rózni ludzie tu piszą... i fachowcy i ściemniacze... nie jest trudna paśc ofiara takiego cwaniaczka który to cos tam sobie napisze bo tak mu sie uwidzi...! dlatego wolę w przypadku własnie takich tematów o konkretne info poparte jakims linkiem, artykułem w fachowej prasie czy czyms tego typu... chyba mnie rozumiesz...???....;)

jeszcze jedno... mimo tego że sam posiadam Philipsa to nie mam zamiaru go tu wychwalać pod niebiosa.... ale ja np. o Philipsie mam jak najlepsze zdanie... ot choćby telewizor o którym pisałem kilka postów wyżej... tyle lat i nic... i dalej chodzi...!

nie wiem dlazcego Philips jest tak "gnębiony" i nielubiany.... był temat o awaryjności Panasów... chyba na tym poziomie co Philipsy zreszta.... i jakos nikt Panasa sie nie czepia...!!!

DLACZEGO...??? a może piszący tutaj o Panasach w samych superlatywach to po prostu ich sprzedawcy próbujący zniszczyć konkurencję... hmm... zastanawiające czyz nie...???...................................;)

Witam

Masz rację mrbudziol, fachowców-ściemniaczy to ci u nas pod dostatkiem (popatrz na rząd:-) ale obiektywnych i autentycznie życzliwych to też czasem można spotkać (trochę rzadziej, to fakt). A z całą techniką to wszystko zgodnie z prawem Murphy'ego - to co się może zepsuć i tak się kiedyś zepsuje:-). Co do Philipsa trudno firmie odmówić wkładu w rozwój techniki na polu TV (i nie tylko) ale technika CRT jest lekko na wymarciu i renomowane firmy nie dbają już o jakość swoich wyrobów w tym temacie - taka jest niestety prawda. Dlatego trzeba mieć trochę szczęścia żeby trafić na udany egzemplarz poczciwego CRT z ostatnich serii produkcyjnych (i nie mam tu na myśli wyłącznie Philipsa ale całej czołówki uznanych fim), tobie się chyba udało, mam nadzieje że i mi się uda i dołączę do grona ludzi zadowolonych z technologii ESF made in LG-Philips po wieloletnim eksploatowaniu telewizora (bo ta bańka jak działa to świeci cudnie...).

Pozdrawiam

Witam

Coś dla posiadaczy TV Philipsa - dotyczy co prawda konkretnego modelu ale być może ktoś u siebie też skorzysta...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam,

Ponizszego posta zamiescilem juz w innym watku, prosze mnie za to nie wieszac :)

Jako suplement moge dodac, ze ten model jest produkowany w kwidzyńskiej fabryce amerykanskiej firmy Jabil, ktora jakis czas temu kupila holenderskiego Philipsa w tym miescie. Ze slyszenia wiem, ze "robia" tam takze kilka modeli LCD (do 26" na razie) oraz inne CRT.

Jestem posiadaczem nowego Philipsa PW9551. Moge potwierdzic wysoka jakosc tego odbiornika. Uzywam go wraz z tunerem sat. Samsunga DSB-305G i Polsatem. Poza swietnymi kolorami na uwage zasluguja cyfrowe "powiekszacze" rozdzielczosci. W szczegolnosci "podowojenie lini". Final Ligi Mistrzow na Polsacie sport powalil na kolana przy tej opcji (jakosc bliska HD, pisze szczerze). Na transmisje TVP takze z satelity nie chcialo sie nawet patrzec. Ten CRT obsluguje sygnal HD. Na razie uzywam do tego celu PC'ta. Uzywam kabla DVI-HDMI. Uwaga! Philips przyjmuje rozdzialki od 800X600 do 1920X1080! Czyli pelne HD. CRT do pracy biurowej sie nie nadaje ale grac juz mozna bez problemu (1280X720)! W chwili obecnej z jednego komputera dostarczam !! jednoczesnie !! sygnal 1980X1080 do filipa po HDMI oraz 1360X768 do LCD TV Samsunga z serii R51 po VGA (tryb Dual View, karta graf. Asus 6800GT i proc 3Ghz ledwo zipie). Puszczam ten sam film w HD na raz na Philipsie i na LCD. Musze przyzac, ze z odleglosci 2m trudno jednoznacznie ocenic ktory TV wyswietla lepszy obraz. LCD ma jednak przewage w postaci braku przeplotu.

Reasumujac jest to naprawde swietny telewizor. HI-END w CRT (obsluga HD, HDMI, component). Szkoda, ze tylko 32". Do takiego TV dobry tuner sat + Polsat Sport i gwarantuje ze MŚ2006 bedzie sie milo wspominac (poza tym co uda sie naszej reprezentacji). Goraco polecam.

Hej,

@hojlo1 - niestety super dokladnie tego nie zrobilem... natomiast wykonalem liczenie ze 3 razy... w pionie wychodzi 19-20 pixeli na cm. Wnioskuje, ze matryca to 1280X720. Rozdzialka 1920X1080 jest zatem sztucznie realizowana przez jakis uklad lub przeplot. Nie udalo mie sie na razie urochomic zadnej gry wyzej niz 1280X720(najnowszy Ghost Recon, BF2, po prostu brak mozliwosci wyboru takiej wysokiej), natomiast z powodzeniem uzyskalem 1920X1080 w programie StarryNight pro 5 oraz w filmach HDTV. Po za tym sama karta graf. udostepnia taka mozliwosc, podczas gdy na LCD moge ustawic max 1360X768. Roznica miedzy "setingiem" 720p a 1080i na tym samym materiale (oczywiscie 1080i) jest widoczna. Wiec jednak 1080i jest tu jakos realizowane a nie jak w przypadku LCD gdzie po prostu material 1920X1080 jest zamieniany na 720p...

Pozdrawiam, w razie pytan - postaram sie odpowiedziec...

Grrrr.... kiedy wybieralem 32PW9520, jednym z minusow byl brak Componenta. Ale przewazyly inne cechy....

A dzis widze model 32PW9551 - nie dosc ze ma Component, to jeszcze HDMI i jest HD. Minelo 5 miesiecy od zakupu.

Szkoda mi troche... ale do rzeczy:

Seria 32PW z PP1 oraz PP2 to IMHO udane telewizory. Poniewaz troszke fotografuje i zajmuje sie grafika moge ocenic, ze uklady poprawy obrazu to prawdziwy majstersztyk, nie to co robilo Sony (bueee). Pewnie, ze nie poprawia obrazu z niczego, ale w psychosocjologiczny sposob oszukuja doskonale widza :)

Mimo ze Philips - jeszcze sie nie zepsul :)

pozdrawiam

Adam

PS. moze ktos chce kupic 5 miesieczny 32PW9520 ? :)

@Cezarh - dzięki ;)

Obawialem się gorszego "efektu" (bo cena dość atrakcyjna....).

Moze uda mi się dostać do jakiś materiałów technicznych (co tam w środku jest) i sporo spraw całkiem się wyjaśni.

Z drugiej strony w "CRT Tube" nie ma sciśle czegoś takiego jak "native resolutin", bo to w sumie się opiera na wiązce elektronów i w gruncie rzeczy moze kreślić dowolną ilośc linii (na ile cały sprzęt pozwoli), najwyżej cześć jest niewidoczna...(oczywiście w uproszczeniu) .

Jeszcze raz dzięki (wiadomości dla znajomych szukalem - jeszcze ten nowy "Samsung 409p" mnie interesuje, tez pod względem "pixeli"). ;))))))

@hojlo1 - te 20 pixeli na cm bylo przy SD TV, postaram sie dzisiaj wyliczyc (o ile sie uda) ile ich jest podczas trybu 1920X1080.

Szkoda ze ten model nie jest troche tanszy... dokladajac ze 30% mozna juz dostac LCD tej samej przekatnej...

Jezeli kogos interesuje to moge "cyknac" pare fotek po poludniu.

Pozdr / Cezarh

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.