Skocz do zawartości
IGNORED

Konkurs - Co to jest?

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

No pewnie, że mam go w domu :) Stoi przede mną rozebrany.

Oto przycisk:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tu podano KSS210 przy 7010 i 8010..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a tutaj troche inaczej wyglada 7020

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No więc mam teraz mały dylemat. Otóż jest to Kenwood DP-8010 i faktycznie posiada filtr SM5813AP, oraz o ile udało mi się stwierdzić w puszeczce w piance zamontowany kwarc 16,9344MHz. Posiada po jednym przetworniku na kanał - nie sprawdzałem pod blaszką jaki to PCM, ale z moich inf wynika, że 2xPCM58, natomiast również wg moich inf. napędem jest KSS-151A, ale tego nie uda mi się stwierdzić, ponieważ nie rozróżniam tych napędów (KSS-ów) z wyglądu.

Mój dylemat polega na tym jak rozdzielić nagrody - chyba zajrzę dla pewności pod tą blaszkę :)

>wojtekr

To kto wygrał Twoim zdaniem ;)

Marek chyba pierwszy wpadł na trop jaki to model i co ma w środku, ale nie do końca, bo wymienił inny napęd, Bastek pierwszy chyba trafił w sam model, loudspeaker twierdzi, że są inne przetworniki. Hmm...

Jakiś podział łupów, czy mam sam wskazać zwycięzcę?

Ja przedstawie moja droge poszukiwan: tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) gosc napisal ze laser jest ten sam co w denonie dcd-3520, dalej idac tym tropem wszedlem na strone

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i przeczytalem ze uzyty tam zostal dac PCM64 oraz laser KSS151A, tu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) napisali ze uzyty jest dual dac czyli 2xPCM64, filtr NPC SM5813AP widac na zdjeciach

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , czestotliwosc kwarcu 16.9344 mozna odczytac na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ostateczna odpowiedz (przy zalozeniu ze wnetrze Kenwooda DP-8010 jest podobne do Denona DCD-3520) brzmi: Kenwood DP-8010, 2xPCM64, NPC SM5813AP, KSS151A, 16.9344 przy czym powiem ze na symbol filtru nie wpadlem sam (pierwszy podal go Marek) a wersje z podwojnym dac-iem wydedukowal pierwszy Bastek. Do Organizatora konkursu nalezy rozstrzygniecie!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rekin-->

możesz teraz zniknąć na parę dni. Nikt nie sięga tu pamięcią tak daleko. A na jakieś roszczenia nagrodowe odpisuj że to jakaś pomyłka i nie wiesz o co chodzi. Ta metoda zawsze działa nawet w urzędzie skarbowy. :)

w

He, he...

Mam inny pomysł. W pierwszym wpisie pisałem, że będę poszukiwał serwisówki. Jeśli ktoś miałby coś takiego - to byłoby super. Jeśli nie, to zamówię takową i będzie wszystko jasne.

Ten CD okazuje się być wart modyfikacji, bo na "dzień dobry" zagrał nieźle, a może być jeszcze lepiej.

Nagrody może nie rewelacyjne, ale może się przydadzą. Sieciówka jak widać, IC do wyboru - albo Diamondback, albo DIY (moim zdaniem zdecydowanie lepszy), pozostałe elementy mogę jakoś rozdysponować :)

Ukryta Zawartość

post-2999-100002201 1170291956_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bastek podal jako pierwszy wersje: Kenwood DP-8010, 2xPCM64, NPC SM5813AP, KSS151A, 16.9344 ,

jednak gdyby nie Marek, to nie wiadomo czy trafilibysmy na japonska strone z fotkami, gdzie byl symbol filtru.

Najprościej dla mnie byłoby, gdybyście się sami między sobą dogadali - co kto chce i jakoś to podzielili. Powiedzmy dla ułatwienia, że mogę się pozbyć obu IC - czyli to co na fotkach do rozdysponowania. Jedna sprawa - termin wysyłki może być różny, bo nie umiem powiedzieć kiedy znajdę chwilę, żeby pobiec na pocztę.

Muszę poszukać w kartonach jakiś innych rzeczy i wymyśleć jakiś trudniejszy konkurs ;)

Idea jakaś jest - czy piękna to już nie wiem ;)

Kierowały mną same najgorsze pobudki. Po prostu brak miejsca w pokoju potrafi być uciążliwy - zresztą część sprzętów trzymam u kobiety i zaprzyjaźnionych audiofili - bo nie wszedłbym do siebie wcale. Będzie zaś jeszcze gorzej jak poskładam kolejne klocki. 4szt. CD, 4szt. wzmaków, pewnie z 10szt. IC, 3pary głośnikowych 2 pary kolumn pełno gratów do tego co mam zamiar złożyć, jakieś blachy plaskowniki rurki pręty i jest dupa, bo nie ma gdzie spać.

Lepiej zrobić konkurs niż tak po prostu oddać lub wyrzucić, bo się gawiedź na forum rozrusza i ma mobilizację, żeby coś tak poczytać na sieci, a ja mam fajną zabawę (mam nadzieję, że reszta też :)

Następne konkursy muszą być jakieś takie bardziej edukacyjne, bo nam forum sflaczeje ;)

Hey, racja konkurs był świetny... super rozrywka na wieczór ;)

osobiście jestem ciekaw jak zagra ten IC DIY ;) .... chciałbym go porównać z własnymi wynalazkami...

poza tym słowa uznania dla rekina. Pomysł przedni.

pozdrawiam

Sebastian

OK. To rozumiem, że BG-n i IC DIY są rozdysponowane? Chyba jeszcze conajmniej dwóch kolegów się udzielało i przyczyniło do znalezienia odpowiedzi - czekam na deklaracje.

Proszę o przesłanie na maila danych do wysyłki.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.