Skocz do zawartości
IGNORED

ODSŁUCH McGyvera i Grze w Wielkopolsce

Lutek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam przyjemnosc powiadomic, ze na dzien 20.05.2006r (sobota) zaprosilem

do siebie (Krzyż Wlkp. - Pólnocna Wielkopolska) kolegow McGyvera i Grzegorza

na odsluch ich konstrukcji, ktore to zaproszenie przyjeli i potwierdzili

przyjazd. Milo z ich strone, ze sie na taki przyjazd zdecydowali wziawszy

pod uwage fakt, ze odleglosc ktora musza pokonac z gratami to - bagatela -

co najmniej 450 km w jedna strone. Nie bylo jeszcze zadnego odsluchu ich

kolumn w tej czesci Polski..., zreszta – o ile mi wiadomo - nigdzie, patrzac od linii Wroclaw -

Warszawa na polnoc. Mysle wiec, ze beda osoby zainteresowane zapoznaniem sie

z ich konstrukcjami. Bedzie to odsluch kolumn, wiec proszę aby

koledzy nie przywozili roznych klockow - i tak bedzie sporo do przelaczania :-). U

mnie na miejscu jest wzmak Rotel RA 985BX (poprzedni model RA 1070) i cd-ik

Rotel RCD 1071). Co z klockow przywioza McGyver i Grzegorz, to poinformuja

zapewne tutaj. Posluchac bedzie mozna az trzech par kolumn: dwoch par Minas Anor i

konctrukcji 3-droznej - Cremo. Minasy roznia sie zastosowanymi

przetwornikami. Jedna para na Seasach i Dynaudio, druga na Vifach i

Morelach. Trojdrozne Cremo na Vifach i Morelach. Odsluch planowany jest od

ok. godziny 11.00 przed południem i moze potrwac do wieczora w zaleznosci od

ilosci chetnych i mozliwosci przyjazdu w okreslonych godzinach. Poniewaz sa

to warunki mieszkaniowe, wiec wiadomo, ze bylby trudno wygodnie czegos

posluchac, gdyby zjechalo sie np. 20 osob i to w jednym czasie (nie jestem

również pewien, co wowczas na to zona :-))) )

W zwiazku z tym, prosze chetnych o wpisywanie sie na liste z podaniem

orientacyjnej godziny przyjazdu. Jesli okaze sie, ze ilosc chetnych robi sie

zbyt duza, to po prostu poinformuje o zamknieciu listy. Aby bylo jasno i

przejrzyscie, prosze o wpisywanie sie na jedna wspolna liste w nastepujacy

sposob:

1 Lutek - na godz. ok.12.00

2 Ixinski - na godz. ok.11.00

3 Igrekowski - na godz. ok.15.30

4 ...itd..............

Kazda kolejna osoba kopiuje liste, dopisuje siebie i wkleja cala liste jako

kolejny wpis do watka.

Jeśli ktorejs osobie znajdujacej się na liscie cos wypadnie i nie będzie jednak mogla przyjechac, to proszę bardzo o poinformowanie tu w watku, jednoczesne skopiowanie listy, usuniecie swojej osoby i z wlasciwa – kolejna – numeracja ponowne wklejenie aktualnej listy.

Dzieki temu będzie porządek i wszystko jasne ile osob na pewno przyjedzie.

W pozniejszym czasie poprosze wszystkich o potwierdzenie przyjazdu e-mailem.

W odpowiedzi podam adres uczestnikom odsluchu.

Informuje rowniez, ze bardzo dobry jest dojazd do Krzyza koleja. Np. bezposrednie pociagi z kierunkow: Poznan, Szczecin, Piła, Kostrzyń, Gorzów Wlkp.

To może pozwole sobie rozpoczac liste i naniesc osoby wiadome :-)

1 McGyver - na godz. ok. tak, aby wszystko było przygotowane na godz. 11.00 :-)

2 Grze... - na godz. ok. j.w.

Witam

Z racji tego, że jenstem z Wielkopolski ( Opalenica koło Poznania) z przyjemnością się zgłaszam. Ponieważ chwilowo nie posiadam samochodu, preferowałbym pociąg - muszę tylko zorientować się jak jadą z Poznania do Krzyża pociągi. Jak będe znał konkretne godz połączeń to od razu wpiszę się na listę - pozdr

A ja moze podam inny link, specjalnie dla panow producentow....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Panowie (i Panie :-) ), prosze tak jak napisalem w pierwszym wpisie. Kopiujcie liste, wpisujcie sie na nia i wklejajcie np. razem ze swoim wpisem informujacym o checi uczestnictwa, mimo, ze w tej chwili nie znacie orientacyjnej godziny, ale pozniej godzine wpiszcie. Ja nie mam czasu caly czas siedziec przy kompie i to robic.

Ojojoj... jak juz ktos sie bierze za marketing to powinien spedzic troche czasu przed komputerkiem...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>foxbat

wiesz takie odsłuchy w szerszym gronie mogą być bardzo pouczające - jeden warunek jawność co do ceny klocka i OBOWIĄZKOWO możliwość kupna na miejscu tego konkretnie klocka - unikniemy przypadków co innego odsłuchujemy co innego potem kupujemy (zamiawiamy, czekamy nie wiadomo jak długo, nie wiadomo na co i nie wiadomo za ile).

Innymi słowy bezpośrednich kontaktów w SZERSZYM gronie bym nie tępił - niech ludzie "ZNANI" z nazwiska umieszczają swoje opinie o sprzęcie i niech PODEJMUJĄ OSOBISTĄ odpowiedzialność za swoje opinie.

- co myślisz o pomyśle stworzenia forumowego regulaminu dla działaności "DIY"

zaproponowałem zrobienie takiego regulaminu gipsy2

Ukryta Zawartość

recepta jaką zaproponował stefanB jest bardzo prosta i wysoce skuteczna - tj. płatność po odsłuchach, kupno klocków podczas odsłuchów w szerszym gronie itd.

sam może wybiorę się na ten odsłuch i wezmę kasę - tylko niech Mac napisze ile kasy mam brać by była pełna jasność i jawność tego co robi.

- co myślisz o pomyśle stworzenia forumowego regulaminu dla działaności "DIY"

Ukryta Zawartość

Dead_Dog

Odsluchy odsluchami, zobacz sobie watek sponsorowany AA o spotkaniu we Wroclawiu, przeca to to samo, a goscie z AA kupili watek, tylko niech mi nikt kitu nie wpuszcza , ze imc konstruktorzy (MC/G) tluka sie przez pol polski dla ideii krzewienia kultury brzmienia :)

>co myślisz o pomyśle stworzenia forumowego regulaminu dla działaności "DIY"

Mi nic do tego, niech sie wypowiadaja "autorytety" i wlasciciel forum... Ja patrze na to z innej strony i wytykam co mi sie nie podoba...

>pełna jasność i jawność tego co robi

Jaka jasnosc? Zapytaj Graftona moze odpowie :D

> foxbat

" A ja moze podam inny link, specjalnie dla panow producentow....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) "

" Ojojoj... jak juz ktos sie bierze za marketing to powinien spedzic troche czasu przed komputerkiem..."

" tylko niech mi nikt kitu nie wpuszcza , ze imc konstruktorzy (MC/G) tluka sie przez pol polski dla ideii krzewienia kultury brzmienia :) "

Wiesz co..., badz powazniejszy. Naprawde tego typu wpisy w tym watku sa niepotrzebne.

Widze, ze wypada z mojej strony napisac pare slow wyjasnienia. Posiadam kolumny Minas Anor. W stosunku jakosc/cena sa to kolumny wybitne. Mysle, ze moga to potwierdzic uczestnicy odsluchuw, jakie mialy u mnie miejsce, tj. Rekin, Lancaster i jeszcze ktos z Poznania, kto od lat interesuje sie dzwiekiem. O tych ludziach nie mozna chyba powiedziec, ze sa np. nieosluchani.

Rekina poznalem kiedys w salonie w Poznaniu i chyba ze dwa razy uczestniczyl ze mna w odsluchu, natomiast Lankastera i tego kogos (nie pisuje na forum i nie wiem czy moge wymienic imie) w ogole nie znalem przed przyjazdem na odsluch. Ten ktos sam nawet do mnie zadzwonil z pytaniem czy moze do mnie przyjechac, bo chcialby posluchac tych kolumn.

Poniewaz gralem kupe lat na basie, to ten zakres jest dla mnie szczegolnie wazny. Minas Anor, to kolumny dwudrozne, w zwiazku z tym bas nigdy nie zejdzie tak nisko jak w 3 droznych. Poniewaz interesuje mnie brzmienie 3 drozneych, od wielu miesiecy mecze McGyvera i Grzegorza aby przyjechali do mnie na odsluch, a przy okazji i inni moga posluchac. Nie godzili sie do tej pory. I trudno sie dziwic jesli to w jedna strone co najmniej 450 km. Jeszcze tydzien temu bylem wstepnie umowiony na te sobote na przyjazd do nich na odsluch, ale meczylo mnie, ze to nie w moim pokoju. Wiadomo jak to z akustyka bywa. Dajmy na to, spodobalyby mi sie u nich Cremo, np. Minasy bym oddal, a wzial Cremo. I jakby sie okazalo, ze u mnie akurat nie wiele w zakresie basu sie zmienilo, lub po prostu nie ma znaczacej roznicy w brzmieniu, to nie moglbym przebolec, ze oddalem Minasy. I co wtedy robic ? Przeciez wiadomo, ze Cremo sa drozsze. I co..., mialbym znow prosic aby zwrocili Minasy i doplate, a ja zwroce Cremo ? A moze Minasy juz bylyby sprzedane ? Skad mialbym wziac nastepna pare tweeterow Dynaudio D260 Esotec ? A gdzie koszty, stracony czas itp? No i wreszcie po kolejnych moich prosbach

dostalem w tym tygodniu e-maila z informacja, ze przyjada. Tyle wyjasnienia.

foxbat - zapraszam serdecznie Ciebie rowniez na odsluch.

Ukryta Zawartość

10 Maj 2006, 13:53

1 McGyver - na godz. ok. tak, aby wszystko było przygotowane na godz. 11.00 :-)

2 Grze... - na godz. ok. j.w.

3 houek - na godz. ok.

4 yogi1 - 18.30

5 Bacek - 15:00

6 salmo - 11.00

Lutek, dziekuje za zaproszenie :) Mimo, ze mam w sumie niedaleko (jestem z ZG) to nie skorzystam... Co do wyjasnienia, nie mozna by tak odrazu ;) Przepraszam rowniez Ciebie za posadzenie o marketing, a co do pana MC/G mam swoje zdanie i raczej szybko go nie zmienie... Papatrz rowniez na to z innej strony, np. jakiegos producenta ktory laduje kase na watki sponsorowane, a tu panowie cwaj maja to darmo... Zbyt wiele dwuznacznosci w tym... i przez to Ci sie odemnie dostalo ;)

Lutek ---> brawo za inicjatywę i udanych odsłuchów ;)

Ale co innego jest ważne. Foxbat ma alergię na MG to wiemy wszyscy i już to nie dziwi. Ale, że Salmo planuje przybyć na odsłuch to tylko świadczy o tym, że muzyka zbliża ludzi ;)]

Oj będzie się pewnie działo w opiniach po odsłuchu ;)

Pozdrawiam wszystkich. Irek

Potwierdzam słowa Lutka. Dodam tylko, że Panowie Grzegorz i McGyver mieli przy okazji zahaczyć o Poznań i chcieliśmy również gdzieś zorganizować spotkanko, bo było kilku zainteresowanych posłuchaniem kolumn i monobloków p. Maćka, których McGyver jest posiadaczem. Z marketingiem ma to niewiele wspólnego, bo to spotkanie planujemy od dłuższego czasu w celach również towarzyskiej pogawędki oraz - nie ukrywam - zestawienia kolumn McGyvera z innymi kolumienkami, które posiadamy w Poznaniu w celach porównawczych.

Gdyby Panowie znaleźli czas na takie spotkanko będąc przejazdem, to zapraszamy :)

Pozdrawiam

> Bacek

Zobaczymy jak to bedzie wygladac pozniej. Chodzi o to, ze jak na jedna godzine przyjedzie kilka osob, to z wygoda sluchania juz nie tak. Nie ma jak to na srodku - dla mnie przynajmniej ma to zasadnicze znaczenie.

A w miare na srodku to w zasadzie na sile 3 osoby...,jedna po turecku na podlodze (choc troche za nisko), druga normalnie na siedzaco i trzecia za nia ewentualnie na stojaco :-)

> foxbat

Nie ma sprawy. W kazdym razie, jak cos sie zmieni to zapraszam. Prawde mowiac nawet mi przez mysl nie przeszlo na poczatku aby wyjasnic, skad ten odsluch u mnie. Od razu skupilem sie nad tekstem dotyczacym czysto technicznych spraw zwiazanych z tym odsluchem.

Po prostu nie pomyslalem, ze moga w tym watku znalezs sie tego typu wpisy jak Twoje.

jaro4444

>Foxbat ma alergię na MG to wiemy wszyscy i już to nie dziwi.

Mam alergie na pewne postepowanie, nie na ludzi... To co zrobil MC jako Grafton bylo ponizej krytyki... Ten czlowiek nie budzi mojego zaufania...

Jeszcze pare slow wyjasnienia w takiej kwestii:

Jesli przykladowo 2 - 4 osoby wpisza sie na godz. 16.00 i na godz 17.00 rowniez wpisze sie kilka osob, to wcale nie znaczy, ze te osoby z godziny 16.00 maja zakonczyc odsluch i wyjechac. Absolutnie nie. Ja nikogo nie wyganiam i kazdy moze pozostac tyle czasu na ile ma ochote (nie moge jedynie zapewnic noclegow). Obok w drugim pokoju bedzie duzy stol z krzeslami i mozna tam sobie pogawedzic. Jesli natomiast jakies osoby mialyby chec porozmawiac miedzy soba w spokoju i ciszy - bo te pokoje dziela tylko drzwi i nie bedzie tak cicho - to w miare jak pogoda dopisze, mozna bedzie przejsc do ogrodu. Bedzie tam rowniez rozstawiony pawilon, stol i krzesla. Chodzilo by mi tylko o to, aby myslec rowniez o nowych osobom, ktore dojada i umozliwic im rowniez wygodne posluchanie powiedzmy na srodku. Czyli jedni siedza, drudzi stoja i na zmiane.

Witam

Ja także dopiszę się w tym wątku bo jestem z Poznania. Oczywiście zapraszam Panów na odsłuch w Poznaniu przy okazji. Będzie mi bardzo miło gościć tu Panów. Lutkowi dziękuję za zaproszenie. Zapewne w miarę możliwości pojawię się z Rekinem i Lancasterem.

Jestem bardzo ciekawy jak te kolumny grają.

>Krystian Majer

prosilbym abyscie wpisali sie na liste. Jesli juz bedziecie zdecydowani co do godziny, to wpiszcie ja. Jesli ktoremus z Was cos wypadnie i nie bedzie jednak mogl przyjechac, to prosze zrobic tak jak prosze w pierwszym informacyjnym moim wpisie w tym watku - 8 wiersz od dolu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.