Skocz do zawartości
IGNORED

Zaproszenie na odsłuch

mahler

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie sobie wrócilem do domu, czytam ten wątek i jako czytelnik mogę tylko powiedzieć, że bardzo dobrze się czyta;)

Serio, lubię takie wypowiedzi, wolę przeczytać "kontrowersyjny" wpis disco71 niż bajerowanie w niektórych prasówkach.

Nie słuchałem konstrukcji mahlera(a szkoda), ale słuchalem konstrukcje Adama. McGyver tak jak chyba każdy konstruktor ma swoje preferencje. Konstrukcje Adama nie brzmią napewno twardo(a czasami by nie zaszkodziło, wyjątek to MA na XT). Bylem ostatnio u kolegi salmo i tu też inne "strojenie dźwięku", tam z kolei zakres średniowysokotonowy byl podany konkretniej, a bas byl taki, że trzeba bylo zatykać rury BR:))

Jeżeli disco71 pisze, że bardzo mu się te kolumny(MA) podobają to sie nie dziwię, ale też orientacyjnie wiem co lubi;)

Dla mnie ideałem byloby, żeby system zagrał jak na żywo(baju, baju), tzn raz dxwiękiem czystym, kiedy indziej przybrudzonym. W zależności od realizacji właśnie. Kazde urządzenie ma jakiś tam swój charakter, po spasowaniu z resztą toru najlepiej kiedy "zniknie", ale proste to nie jest(mądrości ludowe;)).

Fajnie, że ludzie organizują takie spotkania.

Pozdrawiam

PS. Mahler, nie ma co się przejmować, jak napisałem kiedyś, że na AS podobał mi się system BAT+Legacy, to uslyszałem "dyskoteka", jak człowiek napisze, że podoba się AncientAudio to zaraz ktoś (zresztą w tym wypadku nie bez racji) napisze, że 18W SE ciężkiego łojenia nie obsłuży, a jak graaf pisze, że podobają mu sie szerokopasmówki, to ja piszę, że wolę jak krańce pasma nie są ścięte;), chociaż średnica z niektórych szerokopasmówek jest jak dla mnie idealna.

Wszystkim się nie dogodzi.

pavulon, 6 Cze 2006, 23:22

>discorelax17,

>a czego sie czepiasz disco? Gdybys mial cytat z "o mnie":

>"Kolumny DIY na Peerless'ie (dzięki marekzawa) tuningowane by McGyver"

>to tez bys Cie denerwowaly kolumny Mahlera ;)

Ja chciałbym kolumny tjuningowane przez Graftona;-)

Za chwile wpadnie tu pewnie foxbat.

A poważnie - też to zauważyłeś? Że discom kreuje się na guru - praca w radiu, Avatar z krellem?

Tak sobie wpadam w te wątki gdzie disco coś pisze co by niewtajemniczeni wiedzieli kto zacz;-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Nie kazdego stac na Meridiana czy Accuphase ale to nie swiadczy o braku osluchania.

Discorelax17 - my raczej nie mamy o czym gadac.

Pavulon Marcina znam osobiscie juz bardzo dawno i nie spodziewalem sie po nim takiego tonu wypowiedzi. Troche tez mnie wkurzyly opinie o wyjatkowosci tego systemu i przyznasz ze mial prawo mi sie nie podobac. Co do sensu Twojej wypowiedzi: nie czuje sie wazeliniarzem ale podejscie autora tego watku do odsluchow i chec sluchania jedynie pozytywnych opinii po prostu mnie wkurzyla. Jak wiesz mamy cykl odsluchow w Krakowie (nie bylo Cie jak dotad) i nikt dotad nie zachowal sie podobnie jak mahler. Waszczyszyn przeczytal zapewne ilu forumowiczow wiesza psy na jego systemie a i Gamut nie wszystkim sie podobal. Po to przytoczylem nazwiska. Podobne podejscie bylo w Nautilusie jak sluchalem Kefow 201 Reference z koncowka Clearaudio. Musze jednak przyznac ze masz sporo racji jesli chodzi o sposob mojej wypowiedzi. Kazdy z nas obraca sie w tym swiadku i ma mnostwo znajomosci. Podobnymi moze sie pochwalic niejeden Krakus. Avatar zas jest moim kumplem od lat. Sam wprowadzalem go w swiat audio a ze wzgledu na lepszy status materialny i wlasne preferensje kupil sobie Krella. Traktujemy sie po kumpelsku i wymieniamy spostrzezenia. Faktem jest ze obu nam nie podobalo sie brzmienie systemu mahlera (opisalem to dosc dosadnie). Mysle jednak ze mielismy do tego prawo.

Reasumujac: dzieki za zyczliwy krytycyzm i mam nadzieje ze pare watpliwosci wyjasnilem. Zapraszam w najblizszym czasie na odsluch systemu Sound & Line (jesli go jeszcze nie slyszales). Pozdrawiam.

discorelax

>Ja chciałbym kolumny tjuningowane przez Graftona;-)

>Za chwile wpadnie tu pewnie foxbat.

>

Ktos mnie wolal? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

>discomaniac71

>Troche tez mnie wkurzyly opinie o wyjatkowosci tego systemu i przyznasz ze mial prawo mi

>sie nie podobac.

Co Cię wkurzyło? To ,że mi się podobał (w 90%).

Mnie jakoś nie wkurzyło to ,że nie przystaje do Twoich wyobrażeń. Wielkie halo denerwują Cie oipnie inne od Twojej.

Bardzo dziękuję za możliwość odsłuchu kolumn. Albo coś gra albo nie a te kolumny grają i to do tego bardzo dobrze. To już Hi End na bardzo wysokim poziomie. Dawno nie słyszałem takiej rewelacji, a troszkie już słuchałem ;) w swoim życiu.

Jeszcze raz pozdrawiam i dziękuję.

• 7 lat później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.