Skocz do zawartości
IGNORED

Transport (do 1000 zł) do Perpetuala?

zafop

Rekomendowane odpowiedzi

Drodzy Koledzy!

Przymierzam się do zbudowania kolejnego systemu.

Trafiła mi się okazja nabyć Perpetuala (niekoniecznie najdrożej na świecie).

Jako, że niedawno zmieniłem pracę, i przez większą część tygodnia przebywam poza domem, to stwierdziłem, że muszę zbudować sobie system do odsłuchu.

Ma się składać z następujących elementów:

- słuchaweczki BD880 na przemian z Grado SR60

- wzmak słuchawkowy Piotrka608 v.2

- wzmak lampowy na EL84

- kolumienki Ushery S-520

- przetwornik DAC Perpetual

- transport -?

Mam co prawda starego Marantza CD75MKII, ale nie wiem czy nie warto byłoby pod Perpetuala podpiąć czegoś lepszego, ale w cenie nie przekraczającej 1000 zł.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Byłem kiedyś posiadaczem Perpetuala . Warto w nim zmienic pierwszą parę wzmacniaczy operacyjnych na

OPA627 . W egzemplarzu który posiadałem były fabryczne podstawki także wymiana była formalnoscią.

Do 1000zł nie widze mozliwosci kupna czegos lepszego niż Marantz CD75MKII z CDM1 więc radzę go zostawić i

ewentualnie lekko stuningować. Posiadałem kiedyś CD75DX (wersja z trochę gorszym napędem ) reszta identyczna.

Jeśli już będziesz coś wypruwac :) to w Marantzach i Philipsach oryginalny kwarc jest bardzo często podpięty

pod filtr cyfrowy i po usunięciu go clock trzeba podłączyć do dekodera nie zapominając też o rezystorze 1M.

Myślę że na początek wystarczy precyzyjny zegar i wymiana kondensatorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.