Skocz do zawartości
IGNORED

graaf upadnie na kolana!!!

graaf

Rekomendowane odpowiedzi

>lancaster

Chyba sie wciaz nie rozumiemy !

Nie ma tu miejsca na zadne - "chciejstwo" (akceptacje, zgode itp.) !

Na poziomie kwantowym JESTESMY JEDNIA i twoja na to zgoda czy nie, nie ma zadnego znaczenia !

To, co w Tobie samym jest jakims negatywnym aspektem Twego charakteru, (ktory moglbys "przepracowac"),

na poziomie tego "wiekszego obrazka" moze byc destrukcyjna osoba ! (Hitler, Stalin, Kaczynski ! :)

I nie pozostaje nam nic innego jak tylko zrozumienie takiego stanu rzeczy i proba podzielenia sie ta swiadomoscia z Innymi !

(fragmentami samego siebie ! :)

Arsen Lupin

Twój literacki odpowiednik, był bardziej precyzyjny, a także oszczędny, jeśli

chodzi o publiczny "striptease" swego wnętrza. zwanego przez Ciebie Wielką Pustką :-)

rover ukraddli, jaźń ukradli :-(

...........

To jest zakładka Stereo, a nie Spam, blog czy "Glos Maji" :-)

>R.u.s.t

Precyzja jest bez znaczenia !

Mowisz o precyzji, a sam jestes amorficzna rzygowinka infantylnie powiazanych slow, bez jakiegokolwiek atraktorowego jadra !

Nie masz jaj, R.u.s.t, nawet JEDNEGO - jadra !

Na poziomie kwantowym to wszystko jest jednią. Też mi odkrycie.

Tak jakby plamka obrazu odkryła nagle, ze jest jego częścią:)

...i, że jest namalowana tym samym rodzajem farby co reszta...

Odkrycie Sezonu Ogórkowego.

Może zapytam inaczej: jakie znaczenie dla odbioru obrazu(pozytywnego lub negatywnego)ma samoświadomość plamek farby?:)))

I jeszcze jedno: pewnie jest jakiś punkt widzenia z którego cała rzeczywistosć jest snem, a kasa nie ma znaczenia. Spróbuj powiedzieć to inkasentowi z Enei, albo swojemu adminowi. Wielu sie ucieszy;)

KOLEDZY!!!!

co Wy robicie z tym wątkiem???!!!

nie karmcie trolla proszę Was!!!!!!!!!!!!!

nie róbcie tutaj kolejnego fan clubu tego szkodnika!!!!

BŁAGAM!

przeciez to wstyd tak zespamowac wątek :-(

>lancaster

Lancaster, ty mieczaku !

Nie dosc, ze groteskowo trywializujesz problem Wielkiej Jedni, sprowadzajac ja do plamek na ogorkach,

to jeszcze zdradziecko dogadujesz sie za moimi plecami z jakims skarzypyta, wciskajacym ignory kazdemu

kto ma troche wiecej szarych komorek od Niego, zapewniajac Go, ze nie wymienisz juz tu ze mna zadnej uwagi ?

Chcesz karmiac tego Trola, ktoremu juz nie wystarczy, ze ignoruje ludzi, to jeszcze chce ich fizycznie usuwac,

skarzac sie jak dziecko, insynuujac i oceniajac, a nie zwracajac sie nawet do nich bezposrednio tylko szczujac,

za pomoca Swojej wydumanej Teorii Szkodnictwa Forumowego ! Noga moja, ani mysl moja swiatla, wiecej tu nie postanie !

Opuszczam to grono, ludzi upadlych i na kolanach i przenosze sie w bardziej Ekskluzywne rejony !

Mozecie nie wstawac z kolan ! Zegnam !

• 2 tygodnie później...

O!

Gość sprzedaje podobną konstrukcję :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dawno nie przeglądałem tego tematu, ale pewne rzeczy sprawiły że przeżegnałem się lewą nogą...

>Gramofon i czarna płyta pod kątem wierności muzyki jest nie do pobicia.Tani gramofon w torze jest w

>stanie "pobić "kilkukrotnie,a nawet więcej droższy CD player.I tak już jest.Dlaczego ?Bo świat jest

>analogowy ,a nie cyfrowy.

Ale w tym analogowym świecie nie ma szumów trzasków, a pasmo akustyczne to 20-20000 Hz, wszystko to poza zasięgiem taniego gramofonu, za to osiągalne bez żadnego problemu dla taniego odtwarzacza CD. Pewne cechy są lepsze w gramofonie, a pewne w CD, kwestia indywidualnych preferencji.

> I może właśnie dlatego mają one najmniejsze zmierzone zniekształcenia THD na świecie.Przenoszą

>wiernie fale prostokątne/elektronicy wiedzą ,jak trudne jest to do odwzorowania przez kolumny/

Elektronicy wiedzą ze jest to niemożliwe do odtworzenia przez jakiekolwiek kolumny. Chyba że panu Rehde udało się oszukać prawa fizyki, śmiem jednak wątpić. Nie ma głosnika, który wiernie odtworzyłby kwadrat, bez wzgledu na to jak silny magnes został użyty i jak lekka jest membrana.

>mają niewiarygodną dynamikę dochodzącą i zmierzoną dla klarnetu,przy otworach do 134dB.

A kto słucha klarnetu przy otworach? równie sensowne jest słuchanie brzęczenia muchy przy skrzydełkach, może wtedy też będzie brzmiała jak przelatujący Antonov. Tak na prawdę 90 dB to jest już bardzo dużo, odpowiada mniej więcej głośności młota pneumatycznego słyszanego odległosci kilku metrów, a taką dynamikę większość kolumn zapewnia już przy kilku watach mocy. Poza tym problemem nie jest uzyskanie dużej dynamiki dla wąskiego zakresu częstotliwości ale jej zrównoważenie dla całego pasma.

>Pasmo,no cóż:góra 200Khz!/nie, nie ma pomyłki/,a dół?

>>Grają najniższe pedałowe dźwięki organowe,bez problemu.

Bez komentarza...

Re: ARGOS, 23 Cze 2006, 00:18

>Ale w tym analogowym świecie nie ma szumów trzasków, a pasmo akustyczne to 20-20000 Hz, wszystko to

>poza zasięgiem taniego gramofonu, za to osiągalne bez żadnego problemu dla taniego odtwarzacza CD.

szumy? trzaski? "20-20000 Hz" Argos daj spokój :-)) to jak jakaś tania propaganda Sony z początków formatu red book

te "przewagi" cd w stosunku do taniego gramofonu (dla autora cytowanych przez Ciebie słów tani tzn. jakieś 5000 zł) to są rzeczy marginalnie ważne dla realizmu odtworzenia muzyki

>Pewne cechy są lepsze w gramofonie, a pewne w CD, kwestia indywidualnych preferencji.

a to już i owszem, wyważone i bliższe prawdzie - a które są lepsze tu a które tam Twoim zdaniem?

>Elektronicy wiedzą ze jest to niemożliwe do odtworzenia przez jakiekolwiek kolumny. Chyba że panu

>Rehde udało się oszukać prawa fizyki, śmiem jednak wątpić. Nie ma głosnika, który wiernie

>odtworzyłby kwadrat, bez wzgledu na to jak silny magnes został użyty i jak lekka jest membrana.

ciekawa sprawa, ale na stronie Rehdeko były zdjęcia z urządzeń pomiarowych, może chodzi nie o "wiernie" w sensie idealnie a po prostu "wiernie" w sensie "dużo wierniej" niż typowa kolumna

>A kto słucha klarnetu przy otworach? równie sensowne jest słuchanie brzęczenia muchy przy

>skrzydełkach, może wtedy też będzie brzmiała jak przelatujący Antonov. Tak na prawdę 90 dB to jest

>już bardzo dużo, odpowiada mniej więcej głośności młota pneumatycznego słyszanego odległosci kilku

>metrów, a taką dynamikę większość kolumn zapewnia już przy kilku watach mocy. Poza tym problemem nie

>jest uzyskanie dużej dynamiki dla wąskiego zakresu częstotliwości ale jej zrównoważenie dla całego

>pasma.

i to sa bardzo słuszne uwagi, ja zmierzyłem u siebie przy realistycznych poziomach głośności w pokoju 28 metrów w szczytach ok. 85 dB/W, na słuchawkach z kolei w szczytach 92 dB/W

w obu przypadkach było to ciut za głośno niż normalnie słucham, jak dla mnie niekomfortowo

>>Pasmo,no cóż:góra 200Khz!/nie, nie ma pomyłki/,a dół?

>>>Grają najniższe pedałowe dźwięki organowe,bez problemu.

>

>Bez komentarza...

a warto spróbować, co do góry to pewnie trzeba uwzględnić spadek -90 dB :-))

a co do pedałów to jednak to jest 30 cm woofer w wentylowanej obudowie!

to jest do zrobienia, oczywiście nie będzie pełnego realizmu, bo to jest w ogóle w warunkach domowych nie do zrobienia, ale adekwatne w warunkach domowych uderzenie i mase można poczuć

pozdrawiam!

graaf

>szumy? trzaski? "20-20000 Hz" Argos daj spokój :-)) to jak jakaś tania propaganda Sony z początków

>formatu red book

>te "przewagi" cd w stosunku do taniego gramofonu (dla autora cytowanych przez Ciebie słów tani tzn.

>jakieś 5000 zł) to są rzeczy marginalnie ważne dla realizmu odtworzenia muzyki

skąd wiesz co dla albatrossa oznacza tani gramofon? Tani to tani, bez względu na czyjeś dochody. 5 koła to już jest dużo,za tyle mozna kupić bardzo dobre używane przetworniki Tethy albo DPA, a to uuż na prawdę zawodowe zabawki

>a to już i owszem, wyważone i bliższe prawdzie - a które są lepsze tu a które tam Twoim zdaniem?

Musialbym ksiażkę napisać a i tak bym cię nie przekonał więc odpuszczę sobie.

>ciekawa sprawa, ale na stronie Rehdeko były zdjęcia z urządzeń pomiarowych, może chodzi nie o

>"wiernie" w sensie idealnie a po prostu "wiernie" w sensie "dużo wierniej" niż typowa kolumna

>

Persil czy Ariel też są lepsze niż każdy "zwykły proszek", a uprane w Vizirze ma jeszcze bielszą biel. Tak mi się skojarzyło to "duzo wierniej niz typowa kolumna" :) W takim razie wierniej niż co? niż altus? Bo Persil rzeczywiście jest lepszy niż proszek z Leader Price albo jakaś Dosia ale od produktów z tej samej półki cenowej to już sie wiele nie różni.

Co do urządzen pomiarowych to jeśli na tych samych urządzeniach wyszło pasmo 16,4 - 200 000 to w zasadzie nie ma o czym mówic.

>a warto spróbować, co do góry to pewnie trzeba uwzględnić spadek -90 dB :-))

jak bym miał uwzględniać spadek 90 to pewnie moje kolumny miałyby pasmo do 400 albo 500 kilo.

a co do pedałów to jednak to jest 30 cm woofer w wentylowanej obudowie!

>to jest do zrobienia, oczywiście nie będzie pełnego realizmu, bo to jest w ogóle w warunkach

>domowych nie do zrobienia, ale adekwatne w warunkach domowych uderzenie i mase można poczuć

Heh, już ja wiem co jest możliwe do zrobiena ;-) Moze w band passie jest to realne, w bass reflexie przy wysokiej efektywnosci raczej nie. Troszkę 30stek miałem w ręku, takie co miały efektywnosć na poziomie 90-92 dB dało się zestroić na jakieś 25 - 30 Hz. Przykładem głośnika który wspomagany membraną bierną jest w stanie osiągnąć 16 Hz jest subwooferowy aluminiowy Scan Speak. Posiada Xmax 19 mm, zaś jego efektywnosć to zaledwie 83 dB. Taka jest cena za tak niskie zejście i cenę tę wyznaczają prawa fizyki, z którymi jak wiadomo neie da się negocjowac. Nie jest możliwe zeby głośnik o niewiele większych rozmiarachi znacznie mniejszej amplitudzie drgań miał choćby 95 dB efektywności i normalnie przetwarzał 16 Hz. No, chyba że za normę znów przyjmiemy minus kilkadziesiąt dB.

Re: ARGOS, 23 Cze 2006, 09:39

>skąd wiesz co dla albatrossa oznacza tani gramofon?

bo wyżej to wyjaśnił wprost :-)

>Musialbym ksiażkę napisać a i tak bym cię nie przekonał więc odpuszczę sobie.

ale ja nie chcę wcale, żebyś mnie przekonywał ani nie będę do niczego przekonywał Ciebie, chciałbym tylko poznać Twoje zdanie :-)

>Persil czy Ariel też są lepsze niż każdy "zwykły proszek", a uprane w Vizirze ma jeszcze bielszą

>biel. Tak mi się skojarzyło to "duzo wierniej niz typowa kolumna" :) W takim razie wierniej niż co?

niż typowy wielodrożny burczybas - od Altusów po Avalony Elberotha

>>a warto spróbować, co do góry to pewnie trzeba uwzględnić spadek -90 dB :-))

>jak bym miał uwzględniać spadek 90 to pewnie moje kolumny miałyby pasmo do 400 albo 500 kilo.

no właśnie ;-) tylko o to mi chodziło :-) niewątpliwie Rehde ściemniał w tym punkcie

>>a co do pedałów to jednak to jest 30 cm woofer w wentylowanej obudowie!

>Heh, już ja wiem co jest możliwe do zrobiena ;-)

>przy wysokiej efektywnosci raczej nie. Troszkę 30stek miałem w ręku, takie co miały efektywnosć na

>poziomie 90-92 dB dało się zestroić na jakieś 25 - 30 Hz.

i to wystarczy dla pedałów organowych, owe mityczne 16 Hz nie ma decydującego znaczenia dla odbioru ich brzmienia nawet na żywo

te masę i impet czuje się przez całą serię harmonicznych w paśmie 20Nie jest możliwe zeby głośnik

>o niewiele większych rozmiarachi znacznie mniejszej amplitudzie drgań miał choćby 95 dB efektywności

ALE świat nie kończy się przecież na Scanspeakach :-)

słyszałeś np. o takich rzeczach:

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

skąd pewnosć, że własny woofer Rehde to nie było cos w tym stylu?

a z czymś podobnym zejście w okolice 20-30 Hz "in room" z efektywnością >95dB JEST możliwe

pozdrawiam!

graaf

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

99 zł

Ukryta Zawartość

nr art. 100609-06

pozdrawiam!

graaf

ps.

pomiary dość wiarygodne - porównywałem z pomiarami z moim DEQ2496 i mikrofonem ECM8000

Ukryta Zawartość

graaf -->

a może jednak pojawisz się w Wa-wie? ... specjalnie dla Ciebie spróbował bym ustawić odsłuch Rehdeco :)

najlepiej skonfrontować wyobrażenia o tych kolumnach z rzeczywistością :) czyż nie?

zdezintegrowany_3PO

Hmmmm, ten miernik na wyjście analogowe. Gdyby go podłączyć do karty dźwiękowej w komputerze, to możnaby całkiem tanio dokonywać calkiem interesujących pomiarów. To oczywiście dalekie od porządnego laboratorium, ale za taką cenę... :-)

Re: zdezintegrowany_3PO, 23 Cze 2006, 13:05

>a może jednak pojawisz się w Wa-wie? ... specjalnie dla Ciebie spróbował bym ustawić odsłuch

>Rehdeco :)

W ŻYCIU NIE PÓJDĘ NA SPOTKANIE KAiM

cały czas bym się zastanawiał, który z Was to "jar1" :-/

i jakimi epitetami i uwagami osoby, z którymi rozmawiam, tu na forum mnie obdarzały

słuchanie muzyki czy rozmowa w takich warunkach byłaby nieprzyjemna i niemożliwa!

są wśród Was osoby niekulturalne i agresywne, co z żalem stwierdzam :-(

a na odsłuch Rehdeko jestem zaproszony do Albatrossa, kulturalnego człowieka, jest tylko problem z czasem :-(

to wyprawa na cały dzień

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.