Skocz do zawartości
IGNORED

używka do gainclone

uwe300

Rekomendowane odpowiedzi

>lancaster

Pokaz mi cpuna uwalonego DMT, Harmalina, Ayahuasca, czy Yage, a oddam Ci mego Tripatha ! :)

TACY to Ekskluzywna Elita ! :) (ale nie taka do ktorej taki np. Jazz, moglby - aspirowac ! :)

On, moze sobie najwyzej zrobic disco, w swoim BMW ! :)

Każdy, kto się uwala tym syfem jest ćpunem z definicji.

Myśle, ze tylko Ty masz watpliwosci, no może jeszcze reszta tej "elity".

Wisisz mi już drugiego Tripatha;)

Jak się uzbiera jeszcze kilka egzemplarzy, to podjadę.

Nie jest to moje ulubione brzmienie, ale co tam.

Pozdrawiam

>lancaster

Zalezy kto definiuje !

Wedlug mojej definicji, kazdy uwalony serotonina jest cpunem !

Jestes po prostu, lancaster, szowinista - serotoninowym !

Wpadles juz w taki nalog, iz obawiam sie, ze juz sie z niego nie wygrzebiesz !

Zal mi Cie ! Przezyc zycie - slepy jak kret !

Byc tak uwarunkowany, wytwarzanymi przez Samego Siebie, nowymi,

i wciaz nowymi, dawkami serotoniny ! Straszne ! To cos , jak chemiczny - onanizm !

Serdecznie Wspolczuje !

Pamietaj, ze jesli mimo tej beznadziejnej sytuacji, bedziesz chcial jeszcze dac sobie,

w zyciu sznse, to zawsze mozesz na mnie liczyc ! Od czego ma sie przyjaciol !

A biore calkiem niedrogo ! :)

AL, no nieźle. Robisz już chyba któreś okrązenie po swoich paranojach:)))

Nie jest to czasami tak, że to Ty masz jakąś serotoninową alergię?

Taka skaza.

Walczysz z naturalnym stanem równowagi organizmu z tego co rozumiem.

Mam kilku kumpli na sali, którzy walczą z nim wstrzykując sobie różne preparaty.

To oczywiście nie są koksiarze, bo jak się wydaje na strzała 70-80zł to już elita.

Zwykły koksiarz bierze taniochę.

Tylko wszyscy tak samo dziwnie niespokojni bym powiedział;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale w sumie temat wątku taki, że można o takich rzeczach pogadać...

Brak serotoniny to:

depresja

agresja

wpadanie w skrajne nastroje

Które z tych objawów obserwujesz u siebie i z jakim nasileniem?

Panowanie nad sobą jest dla mnie oznaką "bycia bliżej", gówniarskie wpadanie w humory wręcz przeciwnie.

Już chciałem Ci polecić wycięcie szyszynki, ale pomyslałem sobie, że jest ona również miejscem produkującym Twoje ulubione DMT, więc jak sam widzisz nie ma co w tej istocie zwanej człowiek za bardzo poprawiać;)

Pozdrawiam

Nie lubię zabierać głosu w takich wątkach, ale co mi tam.

Otóż najlepszą używką do GC są dobrane kolumienki - mogą być właśnie używki.

Jeśli GC ma ruszyć coś z natury ciężkiego, to nici z magii. Jeśli będzie to coś wysokoefektywnego i nie schodzącego do 2ohm-ów, to naprawdę można być zaskoczonym.

GC oczywiście nie jest lekarstwem na wszystko i nie ze wszystkim zagra, ale w jego przypadku przynajmniej jest szansa, że może stać się elementem doskonałego zestawu - przy odpowiednim doborze pozostałych elementów. W przypadku wielu innych wzmacniaczy niestety takiej szansy nie ma chocbyśmy nie wiadomo ile kombinacji sprawdzali.

Właśnie tą cechę GC uważam za najcenniejszą.

Co do używek, to niestety nie mam wielkiego doświadczenia. Standardowo wypijam kilka piwek i robię się nieznośny i kłótliwy na odsłuchach - magią bym tego nie nazwał ;)

>lancaster

O jakiej rownowadze mowisz, lancaster ?

Dla Zycia, rownowaga, to - Smierc !

Zycie to OSCYLACJA, a jego glebia to zakres amplitudy,

w jakim wychyla cie w obie strony poza Punkt Rownowagi !

ROWNOWAGA TO SMIERC - przynajmniej na poziomie

kwantowym (podstawowym, jakiego siega nasze zrozumienie !)

O Psychicznej Rownowadze swiadczyc moze umiejetnosc

radzenia sobie w ekstremalnych zyciowych sytuacjach, zagrozenia

zycia, deprywacji sensorycznej, izolacji itp.

Bylem juz w bardzo wielu, trudnych, wszystkich wyzej wymienionych sytuacjach

i dawalem sobie rade, mimo iz ludzie obok mnie wpadali w histerie,

czy apatie ! Poddawalem sie (w Holandi) bardzo dlugim sesjom,

w tanku izolacyjnym (i to, nie takim "rekreacyjnym", ale przeznaczonym do badan naukowych ! :)

I tez, znosilem to (wg. pilotujacych mnie obserwatorow) - nadspodziewanie dobrze !

Zauwazylem lancaster, ze czesto na skutek moich slow, stajesz sie bardzo niespokojny,

podirytowany i z trudem wracasz do rownowagi ! Moze to Tobie, brakuje - serotoniny,

ktora stanowi, w Twoim organizmie rodzaj czynnika uspokajającego !

W Twoim podejsciu do tych spraw, dominuja - stereotypy !

Uzywsz wciaz tych samych sformuowan (typu - "cpuny"), nie dokonujac,

zadnych rozroznien i nie wchodzac w zadna merytoryczna dyskusje !

Takie tam zwykle, serotoninowe brednie i majaczenia ! :))

Pozdrawiam

AL, tak oczywiście czytając Ciebie staję się poirytowany, bo nie chce mi się wierzyc, że gość na poziomie pijaka widzącego szare myszki opowiada o swoich wizjach licząc na to, że ktoś zaakceptuje to jako jakiś "wyższy stan duchowy" buchachacha. Wiesz jak od samego rana rozbawic kolegę;)

Ostatnio zdeklarowałeś sie nawet, że idziesz sobie szukać bardziej Eksluzywnego Towarzystwa:D

Jak poszukiwania, Panie Ekskluzywny? Porozmawiajmy o tym merytorycznie!

Nie wykluczam, że brakuje mi serotoniny, nie mam żadnych badań pod tym kątem. Zapewniam, ze jeżeli mogę miec jej więcej, to nie mam nic przeciwko temu;) byle w ilościach zapewniających równowagę, bo z tego co widzę brak serotoniny, to nic dobrego. Takie inwalidztwo jak każde inne. Dlaczego twierdzisz, ze osoba ćpająca nie jest ćpunem? Tylko merytorycznie proszę.

hehehe, a co tam:

Arsen Lupin

O jakim braku równowagi mówisz AL ?

Wyprowadzanie się ze stanu równowagi(zwłaszcza sztuczne-jak u Ciebie) zawsze prowadzi do reakcji odwrotnej. Przy braku takiego bodźca występuje taki stan jak u Ciebie, co też jest stanem równowagi:))) Tyle, ze położonej w innym miejscu, nie rozumiesz tego?

U Ciebie poprostu wychyliło się i nie dajesz mu wrócić, bo na okrągło się dopalasz.

Na poziomie kwantowym Ty i Twój(mój) Tripath jesteście jednością, jeżeli kiedys Ci sie cos pokręci i wsadzisz jezor do gniazdka może to oznaczac ŚMIERĆ! Tak, że nie szarżuj z tym "poziomem kwantowym", bo na dobrą sprawę Ciebie nie ma:)))

O Twojej psychicznej równowadze świadczy to, że rozmowa internetowa z kilkoma forumowymi kolegami doprowadza Cię do fobii/natręctw(Jazz), nerwicy/wyparcia(lancaster) i wszystkiego naraz(Lukar):)D

Jezeli ktoś nie potrafi się odnaleźc w tak banalnych sytuacjach, to resztę swoich mitomańskich opowiastek śmiało może sobie jak dla mnie odpuścić:)

Nawet sie nie zdziwię jak powiesz, ze polubiles tank izolacyjny:)-moze nie byłeś tam dobrowolnie?

Tylko merytorycznie proszę.

Zauwazylem AL, ze czesto na skutek moich slow, stajesz sie bardzo niespokojny,

podirytowany i z trudem wracasz do rownowagi ! Moze faktycznie Tobie, brakuje - serotoniny,

ktora stanowi, w kazdym organizmie rodzaj czynnika uspokajającego !

W Twoim podejsciu do tych spraw, dominuja - stereotypy !

Opowiadasz wciąż te same bajki, zapętlileś sie?

Takie tam zwykle, brednie i majaczenia konsumenta barbituratow! :))

Pozdrawiam

ALe tak 100% merytorycznie, dlaczego wydaje Ci się, że ćpanie/zazywanie środków halocynogennych/etc. (zwał jak zwał, powinieneś o tym wiedzieć, ale znów dałes do zrozumienia, że Twoja intuicja mocno szwankuje:)) przenosi człowieka na poziom "wyższej świadomości"?

Skąd przekonanie o tym, że nie są to tylko efekty zmian chemicznych w organiźmie?

Bo, że to są efekty zmian chemicznych w organiźmie masz chyba pewność?

Ale pytam o to, że "nie tylko"?

Pozdrawiam

>lancaster

>"Dlaczego twierdzisz, ze osoba ćpająca nie jest ćpunem?"

Bo to zwykle PRZYPISANIE !

Gdybys preferowal moherowe nakrycie glowy, twierdzil bys zapewne, ze jesli nie wierze w Maryje czy swietego baranka,

to JESTEM - Pedalem albo Masonem ! Albo spedalonym, masonskim Komunista !

W stwierdzeniu : "osoba cpajaca", juz zawarta jest negatywna konotacja, ktora w polaczeniu z "jest cpunem",

nie pozostawia juz zadnych watpliwosci ! Rownie dobrze moglbys zapytac : "Dlaczego uwazasz, ze maslo nie jest - maslane" ?

Wcale TAK nie uwazam !

Czy nie potrafisz rozmawiac, bez ciaglych zalozen i przypisywan ?

W Twoich wypowiedziach zupelnie brak mi mocnych - UZASADNIEN !

Sporo natomiast jest roznorakich - POUCZEN !

Jezeli juz np. rozgraniczasz : sztuczne / naturalne, to rzuc to moze na jakies szersze tlo i UZASADNIJ ten podzial,

jesli chcialbys, abym potraktowal to powazniej, niz rady Pani Gozdzikowej ! :)

Pzdr

AL, widzę ze doskonale rozumiesz problemy innych(moherki), a nie rozumiesz własnych(dragi).

Teraz może na to spojrzysz z takiej perspektywy:

Dla osoby, która nie jest nawiedzonym fanem radiostacji o.dyrektora jego niektóre opowiastki są oczywistymi bajdurzeniami. Gdybym miał rozmawiać z tobą tak jak ty ze mną to bym zapytał: a skąd wiesz, ze o.dyrektor nie mówi prawdy?... nie przejmuj się on też wie, że ty opowiadasz bajki;)

Podobnie jest z Tobą, nikt Ci nie zabrania pisać co tam chcesz, ale nie oczekój, że ktokolwiek kto nie jest pod wpływem DRAGÓW podzieli Twój punkt widzenia.

I jakich to ja niby porad Ci udzielilem?

Żebyś przestał ćpać(czyt. zażywać co tam lubisz)?

Widzisz, jeżeli chodzi o "moherowe berety", to pewnie mniej się one obrażają za nazwanie w ten sposób, niz narkomani, czy homoseksualiści za nazwanie ich ćpunami, czy pedziami.

Myślisz, ze chodzi o większy egoizm?

A jezeli czegoś nie wiesz, to pytaj. Będę wiedział, to odpowiem. Jak widzisz rozmawiam z Tobą zapamiętale. Znaczy się lubię;)

Pozdrawiam

PS. cos tak wypalił z tym EKSKLUZYWNYM towarzystwem?:D

>lancaster

Twoja "dzienna", "normalna" swiadomosc, to tez TYLKO efekt stanu chemicznego Twojego organizmu !

Rozumiem, ze w TYM stanie, zycie i swiadomosc nie stanowi dla Ciebie zupelnie zadnej zagadki

i problematyzuje sie dopiero po zazyciu czegokolwiek psycho-aktywnego ! :)

Chyba dostrzegasz arbitralnosc takiego podejscia ! Ty po prostu WIERZYSZ w Jedna, Swieta, Naturalna Swiadomosc !

Ja natomiast uwazam, ze przez caly czas (nawet bez zazywania czegokolwiek), przechodzimy przez cale SPEKTRUM,

rozmaitych Stanow Swiadomosci, choc nie zdajemy Sobie z tego najczesciej sprawy ! (podobnie jak nie zdajemy

sobie sprawy z nastepstwa ROZNYCH pojedynczych kadrow, ogladajac film ; tak to PLYNNIE przebiega ! :)

Przechodzac z poziomu chemicznego na kwantowy uzyskujemy jeszcze szersza perspektywe ogladu tych spraw,

ale trudno sie tam zapuszczac, jesli nie osiagnelismy jeszcze konsensusu na poziomie - chemicznym ! :)

"Ty po prostu WIERZYSZ w Jedna, Swieta, Naturalna Swiadomosc !"

A po czym to wywnioskowałeś przepraszam?

Bo, to, ze ty wierzysz w jedną świadomość wszystkich ludzi to już chyba pisałeś?

Pi_etro, usuniesz i AL nie dowie się, ze wszystkie te banaly dostępne po dragach są do zobaczenia również bez nich. A pewnie nawet i więcej.

Poza tym wątek jest o używkach:)

Pozdrawiam

>lancaster

Widze, ze masz tez alergie na pojecia "wyzszy / nizszy" ! Ja sie wcale przy nich nie upieram !

Jesli tylko chcesz, mozemy nazywac stany "mistyczne" czy "uduchowione" - nizszymi !

Liczy sie tylko - ROZNICA !

Byc moze, gdybysmy zrobili "chemiczny skan" mozgu osoby pod wplywem DMT i czlowieka,

ktory doszedl do podobnego stanu swiadomosci sposobami calkiem naturalnymi, nie zaobserwowalibysmy wiekszych roznic .

Prosilbym Cie wiec, abys nie uzywal na okreslenie stanu o ktorym mowimy, a roznego od naturalnego, swietego stanu

statystycznego debila ogladajacego mecz przy piwie - okreslenia - "NACPANY" ! Ta Twoja "naturalnosc", zupelnie

do mnie nie przemawia ! Jesli nie chcesz abym Ci nieustannie powtarzal, zes sie nacpal - serotonina, odpusc Sobie ! :)

Najzabawniejsze, ze nazywasz mnie cpunem, choc najmocniejsze uzywki jakie stosuje od 25 lat to :

zielona herbata, male expresso i odrobina dobrego koniaku ! :)

Po czym widzisz tą alergię?;)

Facet, z kim Ty rozmawiasz?

Jak dla mnie "mistyczny", "duchowy", to nie żaden "niższy", czy "wyższy"

To dla Ciebie chyba tak jest...

Jak tam EKSKLUZYWNE towarzystwo? Jak zwykle nie odpowiedasz na pytania.

Ja to się przynajmniej staram:)

>lancaster

>"Ty po prostu WIERZYSZ w Jedna, Swieta, Naturalna Swiadomosc !"

>A po czym to wywnioskowałeś przepraszam?

>Bo, to, ze ty wierzysz w jedną świadomość wszystkich ludzi to już chyba pisałeś?

>AL, to tak jakbym napisał: Ty poprostu wierzysz w swaroga i trygława:)))

>To, ze przeza całe życie przechodzimy przez całe spektrum świadomosci to chyba wie każdy. No i co dalej?

>np. jesteś dzieckiem, potem dojrzewasz, potem postanawiasz przywalic sobie barbituraty i już jesteś atoposem(bardzo trafne):)

Ad 1. Po tym, ze harmalina - be, a serotonina - cacy !

Ad 2. Ja wierze w Swiatowida (duzo bardziej rozgarniety i wiecej widzacy koles, od tego waszego - Jezusa !)

Ad 3. Nie przez zycie, a W KAZDEJ CHWILI !

Ad 4. Nie barbituraty, a barbiturany i o czym Ty wogole mowisz ? Barbiturany lykala pewnie Twoja babcia, jak nie mogla zasnac !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.