Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DRA-385RD + *Kolumny*

clubaze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam amplituner Denon DRA-385RD zakupiony na allegro. Mieszkam w bloku a moj pokoj ma wymiary ok

2,6 x 4,6 m = 12 m2

Chce sie zaopatrzyc w 2 kolumny do sluchania muzyki ale nie mam dokladnej specyfikacji. Czesto slucham radia i tam leca raczej utwory dancowe , popowe, z komputera natomiast puszczam takze utworki rockowe (Offspiring, Billy Talent itd. Pomieszczenie wyglada mniej wiecej tak jak na zalaczonym rysunku. Chcialbym aby kolumny byly waskie - nie wiecej niz 20-22 cm i nie straszyly w dosc malym pokoju. Przegladajac ofety z allegro wiele kolumn ma zbudowany glosnik niskotonowy w bocznej sciance. U mnie to raczej odpada. Co proponujecie. Cena max 1000 zł, ale raczej trzymal bym sie blizej polowy tej sumy :) Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/26766-denon-dra-385rd-kolumny/

Do takiego pokoju kup lepiej monitory w ostateczności małe podłogówki. Najlepiej z bassrefleksem z przodu. ponieważ pewnie nie będziesz miał zbyt wiele miejsca na to aby je odsunąć od ściany. Mi nasówa się coś takiego - ale jeszcze kwestia jak to się zgra z twoim amplitunerem. Pamiętaj jeszcze o kablach - te też są dosyć ważne i wypadało by parę PLN w nie zainwestować. A jak będą to monitory to trzeba jeszzce pomyśleć o podstawkach aby dźwięk był taki jak należy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Te pierwsze Wharfedale DIAMOND 9.1 by mi pasowaly. cena atrakcyjana i wyglad tez mi sie podoba. wiem ze to nie najwazniejsze ale opcji odsluchu brak. Wczesniej mialem creative plastikowe i bardzo bylem na nie wsciekly ale to chyba wina jakiegos zlego egzemplarza. Standy sobie zrobie z bracholem na garazu :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam tak samo maly pokik i nawet to fajnie gra

Ukryta Zawartość

stendy są dosyć ważne - zresztą wogóle ważne jest ustawienie kolumn - moje podłogówki są dociążone, stoją na kolcach i bardzo ciezkich dużych granitowych cokołach - wszystko po to aby odizolować je od reszty - aby nie grał cały pokój, szafa, regał, podłoga itd:) naprawdę daje to czasami więcej niż wymiana samego psrzętu. Akustyka pokoju jest zdecydowanie nie doceniana. tak więc przydało by się zrobić albo gdzieś kupić jakieś stendy - najlepiej dosyć cieżkie - albo takie które można czymś wypełnić. Co do polarisów to chyba nie najlepszy pomysł. Już zainwestował bym w coś bardziej przyszłościowego tak aby mogło zagrać z następcą tego amplitunera;) Gdybym miał kupić coś z tonsila i podłogówek to na allegro są nowe premium - za 900 pln i pewnie można by coś utargować, Mają dobrą opinię chociaż puryści tu z forum pewnie się krzywią:)

a do kolegi pieterkorea - to jest lekki spam - Masz od tego dział ogłoszeń.

Co do kolumn to mogę jeszcze poradzić gale - sam mam gale 3040 i do muzyki rozrywkowej są bardzo dobre - nie za duże, wąskie, super wykonane. Ale uwaga - są bardzo prądożerne - mój ampltuner pioneera sobie nie poradził wogóle - teraz grają z wydajnym wzmacniaczem i dopiero pokazują na co je stać. Acha i nie jest to oferta sprzedaży:) jeszcze nie znalazłem dla nich następcy:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.