Skocz do zawartości
IGNORED

DVD i audio w jednym - jakie opinie ?

lszymc

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, Wasza dyskusja zaczyna dawać mi nadzieję, że jednak uda mi się skompletować jakiś rozsądny zestaw ;-)

Ponieważ ostatni sprzęt kupowałem kilkanaście lat temu (to była duża wieża Technicsa, częściowo z drugiej ręki), wypadłem zupełnie z rynku. Stąd dwa laickie pytania:

1. Czy ktoś się orientuje, jakim torem fonii dysponuje Sony RDR-HX910 ? Mam nadzieję, że nie tym samym, co najprostsze odtwarzacze. Dałem ponad 2,5kzł tylko dlatego, że miałem nadzieję, że on zagra jak CD.

2. Jak się ma Waszym zdaniem Denon 2106 do HK AVR 235? a 335? Taka próżność, podoba mi się nietuzinkowe wzornictwo HK, ale czy one są warte swojej ceny?

Serdecznie pozdrawiam

Pablo,

nie potrafię Ci nic powiedzieć o dźwięku, ale wkrótce mam zamiar wybrać się do sklepu i zamęczyć obsługę odsłuchami. A w końcu coś wybrać. Musi się udać. Narazie grzebię w parametrach Denona i odcedzam fajne i przydatne funkcje od niepotrzebnych wodotrysków. Potem przyjdzie czas przyjrzeć się harmanowi. Ale powiem Ci, że dziś będąc w sklepie włączyłem amplituner i DVD Harmana i... oj! ładnie to wygląda po włączeniu. :-)

Edward,

Prawda, że ma w sobie jakąś magię? Ciekaw jestem, czym, z praktycznego punktu widzenia, różnią się modele 235 i 335. W "Audio"6/2006 opisują model 435. Bajka, ale czuję, że nie wykorzystałbym jego walorów.

HK 635 za 2300? Na Allegro jest bardzo duża rozbieżność cen:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Pablo 1964

Witam. 235 od 335 rozni sie oprocz mocy oczywiscie systemem kalibracji dzwieku. W 335 jest to EzSet+ z zewnetrzym dobrej jakosci mikrofonem (w 235 mikrofon wbudowany jest w pilota). Poza tym 335 ma obsluge Zone II i dodatkowego pilota.

Pozdrawiam

-> Pablo1964

Różnice w cenie mogą wynikać z różnych źródeł sprzętu, niektóre pochodzą od oficjanego dystrybutora, inne z prywatnego importu niewiadomo skąd. Poczytaj na droższych aukcjach informacje. Sprzedawcy wyjaśniają temat. Ja bym chyba raczej kupował u oficjalnego, bo jakby się coś zepsuło i miałbym kłopoty z naprawą to by mnie krew zalała.

Zaś co do systemu kalibracji, to chyba nie ufałbym mikrofonowi w pilocie. Dziwny to pomysł. Sprzęt ma w końcu precyzyjnie mierzyć różnice w dotarciu fali do słuchacza. Przy pomiarze z pilota można pewnie tylko określić który głośnik gra.

-> Edward

Zgadzam się z Tobą, zaskakujące jednak jest, że różnice w przypadky wyższych modeli sięgają kilku tysięcy złotych! Ci oferujący taniej także piszą o sprzęcie z dwuletnią gwarancją i instrukcją w języku polskim.

Jeżeli tylko wyskoczy mi jakiś wolny dzień, już się cieszę na okazję posłuchania 335 i dopasowania jakichś rozsądnych kolumn :-)

...bo za granicą też dają gwarancję. A pan Kazio-Videoimporter nawet wystawi Ci swoją gwarancję, pojutrze zlikwiduje działalność, a Ty za tydzień będziesz miał problem (czego nie życzę!). Może należy zrobić tak:

1. pogadać ze sprzedawcą, ustalić cenę i wypytać o kwestie gwarancyjne, zapytać go jaką jest on firmą, nazwa adres itp.

2. zadzwonić do generalnego przedstawiciela HK na Polskę i zapytać się o tego dystrybutora i gwarancję

To chyba powinno wystarczyć.

P.S. instrukca na xero jest tak samo dobra, a może nawet oryginalna jest wielojęzyczna? To nieprzekonujący argument.

• 1 miesiąc później...

Ufff... już po zakupie.

Ze względu na wyprzedaż w MM wybrałem model 435 - pełna dokumentacja w jęz. polskim + gwarancja za 2699 zł. Jechałem po niego 70 km, ale warto było! Chciałem kupić do tego kolumny Infinity, ale wysiadły przy odsłuchu w porównaniu z JBL.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.