Skocz do zawartości
IGNORED

subwoofer aktywny opinia i pomoc

piterkorea

Rekomendowane odpowiedzi

chlopaki maja racje, za taka kase nie da sie zrobic przyzwoitego suba do kina domowego, a w szczegolnosci aktywnego. Oczywiscie sprzedawcy z Allegro wciskajacy tandete z pazdzierza na koreanskich glosnikach moga miec inne zdanie, ale uwierz mi - to nie bedzie brzmiało jak sub, co najwyzej brum;)

Za te kase mozesz kupic jakies bierne tonsilowskie, ale to sie nie nadaje to kina, amplitunery maja zawsze wyjscie na aktwny.

Napisz przede wszystkim, co już masz - jaki amplituner i głośniki. Wtedy można coś doradzać. Ceny subów zaczynają się od około 500 zł (widziałem w MediaMarkt jakiegoś Magnata oraz chyba M-Audio w tej cenie).

ArtS

Kolega wszystko ma napisane w o mnie więc już wiadomo z czym ma to grać:)

Za takie pieniądze i do takiego zestawu to tylko STX:)

A tak serio to pod względem jakość basu/cena nieźle wypadają suby Kody, tylko jest mały problem że najtańsza Koda która jako tako gra czyli SW1000 może być za słaba bo jest to subwooferek do małych kolumienek głównych a nie do Polrisów 300 które są jakie są, ale hałasu to robią co nie miara...a sensowne suby zaczynają się od około 1000zł poniżej tej kwoty to tylko szkoda kasy, chyba, że się trafi coś z 2 ręki, ale na ogół to co dobre rzadko trafia na rynek wtórny....

Moim zdaniem lepiej by było sprzedać te Polarisy i dołożyć tą kwotę do lepszych kolumn głównych....

drogi piterkorea

mam prośbę abyś zajrzał do swojeg profilu i zmienił pisownię słowa "ruwniesz" ma poprawną tj. "również" co może wpłynąć na zwiększoną ilość wpisów z poradami...

Pozdrawiam

poza tym może nam podasz rozmiary pokoju w którym stoi sprzęt oraz rodzaj muzyki na jakiej najczęściej będzie on grał co pomoże w poradach dotyczących doboru kolumn, czy nawet subwoofera...po Twoich obecnych kolumnach można wnioskować że pomieszczenie jest spore, gdyż kolumny o tak dużych gabarytach powinny grać w sporym pokoju. Co interesuje Cię w brzmieniu najbardziej? Jaki typ brzmienia preferujesz?

Pozdrawiam ponownie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.